• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Witcher 3 & Enhanced edition 2015 - 2021

Nemoj tako, pravi je on konjusar, Witcher 3 mu omiljena igra.

Пре пет дана, и после три месеца играња (додуше са великим паузама и прекидима из разноразних разлога), са укупно 59 сати гејмплеја заврших Вичера тројку. Чеках мало да ми се слегну утисци и да ухватим времена на тенане да напишем све. :D Поред главне приче, одиграо сам фактички све споредне квестове (изузев коњских трка, играња гвента и песничења) и урадио све Вичер контракте. Дакле, исцедио сам скоро све што је могло из ове игре, и утисци су ми на крају подељени.

Графика је добра, мада су анимације лица помало круте, али добро, то је честа бољка оваквих игара, ликови су занимљиви (иако нисам играо претходне игре и немам никакво предзнање о том lore-у), прича је солидна мада ми се не свиђа на који начин се заправо одлучује крајњи исход о чему ћу детаљније у спојлеру. Атмосфера и музика су супер, и штета што се оних неколико тема са почетка не користи чешће и у другој половини игре (Hunt or be hunted, Steel for humans, Silver for monsters...).

Гејмплеј ми је онако, поједностављен и фактички нема никаквог напредовања од почетка до краја изузев јаче опреме, они као скилови не доносе никакве нове вештине (изузев гране за signs где се може откључати онај алтернативни мод знакова, али ништа ново се не добија, са чиме стартујеш са тиме остајеш до краја), плус што ми је много лоше што си ограничен да користиш само оне које ставиш у слотове, које опет мораш да откључаваш левеловањем. Борба се у суштини своди на спамовање quen знака, коришћења адекватног уља и тактике удри и избегавај и баш је штета што није мало креативнија него се фактички са сваким чудовиштем шибаш на исти начин. Рецимо то су много боље имплементирали у HZD-у. Инвентори је пренатрпан са милион глупости које већином нису потребне и сам интерфејс је прилично конфузан барем на почетку, а није баш интуитиван и смара што за гомилу ствари мораш да отвараш неколико менија да би убацио нешто у pocket или променио скилове у слоту. Неколико пута ми је игра крешовала (играо сам на PS4), а имао сам и багове да се Гералт заглави и не може да иде даље, затим да неће да се стартује анимација која је неопходна за напредовање у стори квесту, да се не прикаже waypoint куда треба да се иде и томе слично, уз стандардне графичке non-game breaking гличеве.

Е сад што се тиче приче.
Не свиђа ми се што фактички неколико дијалог избора ти одлучи какав ћеш крај имати. На оволику игру шта год да радио, шта се деси са Сири одлучи искључиво то какав си био према њој у разговору. Ја сам био мало више заштитнички настројен и добио сам онај тужан крај где Гералт остаје сам, буквално за један или два избора је претегло на ту страну, јер сам после читао и гледао шта заправо то одлучује и које су друге могућности. Пошто сам убио Радовида и Дијкстру у споредним квестовима Нилфгард је освојио све, а на Скелигеу је Серис постала краљица. Мало ми је глупо што за остале ликове, првенствено Јенефер, Трис, Ламберта, Ескиела, Вернона, Авалаха не добијемо никакав закључак њихове приче. Једино ако се то после не надовеже у експанзијама. Такође мало сам се разочарао кад се испоставило да су Wild Hunt заправо само вилењаци из друге димензије. Ја мислио они неки зајебани демони, незаустављиви јахачи апокалипсе, кад оно само неки надркани вилењаци. :D

Елем, кад све саберем и одузмем, упркос изреченим замеркама не могу да кажем да је лоша игра, јер да јесте не бих скоро 60 сати утрошио на њу, него бих је баталио много раније. Али имам озбиљне замерке у вези гејмплеја који није лош, али је могао да буде много бољи јер сам Гералт и цео тај универзум заиста пружају толико могућности, али чини ми се да су се дизајнери изгледа више трудили око графике и приче, него око самог гејмплеја. Можда би најбоље могао да окарактеришем игру као flawed masterpiece, јер се јесам фино забавио уз њу (додуше мислим да је комотно могла да буде и краћа), саундтрек и даље често узмем да преслушавам, а Гералт ми јесте постао један од омиљених ликова у играма, вероватно јер ме у многоме подсећа на Снејка. ;) Кад сам већ купио complete edition одиграћу и обе експанзије у некој блиској будућности, aли морам мало да предахнем најпре.

Last edited:
Obavezno odigraj expanzije, pogotovo drugu (Blood and Wine) posto je prva dosta kratka vise je DLC nego exp. Koji ti je omiljen side q bio? Let me guess Bloody Baron? :)

U igrama kao Witcher 3 je greota da se preskoce side questovi koji su uglavnom 10x bolji od main price koje eto takva kakva je. Hangman Tree, Vestice, Baron itd sad kad premotam film dodje mi da ponovo obrnem igru po 3x put. Divna igra zaista.

Last edited:
Obavezno odigraj expanzije, pogotovo drugu (Blood and Wine) posto je prva dosta kratka vise je DLC nego exp. Koji ti je omiljen side q bio? Let me guess Bloody Baron? :)
Да, јесте цео тај арк са све оним вештичарама у мочвари, па онај са оном утваром на Fyke острву, па кад на Скелигеу откриваш ко је пустио оне берсеркер медведе, симпатичан ми је био и онај кад на Гералта хоће да изврше атентат, а добар је и онај са оним другим вичером што је имао проблем са сељацима у амбару. ;) Колико сам дуго развлачио игру, неке сам већ и позаборављао, али јесу занимљиви споредни квестови генерално. :)

Да, јесте цео тај арк са све оним вештичарама у мочвари, па онај са оном утваром на Fyke острву, па кад на Скелигеу откриваш ко је пустио оне берсеркер медведе, симпатичан ми је био и онај кад на Гералта хоће да изврше атентат, а добар је и онај са оним другим вичером што је имао проблем са сељацима у амбару. ;) Колико сам дуго развлачио игру, неке сам већ и позаборављао, али јесу занимљиви споредни квестови генерално. :)

Sjajno su odradjeni modeli vestica i generalno likova, meni bas prija slovenska mitologija malo za promenu smorio me malo western rpg model (zmajevi,dvorci,princeze).

Npr ova pesma ce mi ostati urezana u glavi dokle god sam ziv.

Sjajno su odradjeni modeli vestica i generalno likova, meni bas prija slovenska mitologija. Npr ova pesma ce mi ostati urezana u glavi dokle god sam ziv.

Да, сјајна тема такође, али мени у глави већ месецима одзвања "Ој Лазаре, Лазаре..." :D

Да, сјајна тема такође, али мени у глави већ месецима одзвања "Ој Лазаре, Лазаре..." :D
Slav power 💪

Elem mislim da su Bugari licencirali tu pesmu (traditional slavic wedding song) tj CDPR je morao da dobije dozvolu od njih da bi je preradili za potrebe igre.

Ой Лазаре, Лазаре - Oy Lazare, Lazare

Тука ни са казале/и - Here to us (they) are told

Колко
листе по гора - How/As much leaves on/at forest

Толко
здраве на таз къща - That/As much health in/on this house

Прево тука дойдохме - First here (we) came

Мома момче найдохме - Girl, boy (we) found

Я момата годете - Let's the girl marry

Я момчето женете - Let's the boy marry

U igrama kao Witcher 3 je greota da se preskoce side questovi koji su uglavnom 10x bolji od main price koje eto takva kakva je. Hangman Tree, Vestice, Baron itd sad kad premotam film dodje mi da ponovo obrnem igru po 3x put. Divna igra zaista.
This, jedino što je prva ekspanzija bolja od druge and i will die on this hill. Ali generalno priče su toliko dobre da greota ne igrati.

Iako imam debelo preko 200h na PC i Switchu i čekam Steam Deck, dođe mi da obrnem još jednom na OLEDu dok ne stigne Deck 😂

Jedva cekam upgrade pa da odigram ponovo :) da se nadovezem na story i side quests..treba odigrati sve side jer su dobri ako ne i bolji od main quest :) expanzije su sta znam po meni obe odlicne.meni je prva mozda cak i bolja od druge ali mi je druga omiljenija zbog likuse iz prve igre :)

Jedva cekam upgrade pa da odigram ponovo :) da se nadovezem na story i side quests..treba odigrati sve side jer su dobri ako ne i bolji od main quest :) expanzije su sta znam po meni obe odlicne.meni je prva mozda cak i bolja od druge ali mi je druga omiljenija zbog likuse iz prve igre :)
Obe su fenomenalne, to ti je kao da biraš između sarme i podvarka.

Zvace se complete ne enhanced, a @Solid Snake ako imas i dalje snage da igras, spomenuo sam ranije neke gameplay overhaul modove, mozes tu da dobijes dubinu i raznovrsnost koja ti je falila.

Back
Top Bottom