• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC Nioh trilogy

Zale se na Steamu i na framepacing, navodno lock na 50 sredjuje problem, ali ko se jos tako igra :).

UW fix ce biti za par sati spreman za rezolucije vece od 3440x1440 :D I ovo je dobro za pocetak, posto jelte igra dolazi iz Japana u kojem je UW support i rezolucije jedna velika enigma jos uvek.

Last edited:
Evo ja. Bukvalno na svakoj igri gde ne mogu da izguram 60fps, gde mi se vrti na 50-55, uvek limitiram na 50fps.
Ja sam i dalje stuck na 60hz non VRR panelu, tako da za mene je ili 30 ili 60.

Ko ima VRR, moze bilo koji framerate.

Vlasnici 120hz panela bez VRR-a imaju opciju za 30fps/40fps/60fps lock i nece imati tearing, a slicni frejmrejtovi za 144hz panel bez VRR-a su 36fps/48fps/72fps.

I ja sam na "60hz non VRR panelu", nemam problema na 50fps lock.

Moje iskustvo je takvo da kada se igra zakljuca na FPS manji od nativnog refresh-a dobijes neujednacen framepacing i stutter i generalno los osecaj.
Tako da radije spustim jos neki setting da bude locked 60.

I ja sam na "60hz non VRR panelu", nemam problema na 50fps lock.
Ako ti ne smeta ili ne primecujes stuttering kada je 50fps signal prikazan na 60hz panelu, more power to you.

Moje iskustvo je takvo da kada se igra zakljuca na FPS manji od nativnog refresh-a dobijes neujednacen framepacing i stutter i generalno los osecaj.
Tako da radije spustim jos neki setting da bude locked 60.
Ako ti ne smeta ili ne primecujes stuttering kada je 50fps signal prikazan na 60hz panelu, more power to you.

Jok, Scanline sync u Rivatuneru resava stvar. Prakticno savrseno frametime peglanje.

Ubio sam prvog bossa trenutno sam lvl 9 furam samuraj/sword katana build sa feral spiritom.

@Maxa sto se tice UW problema nemam ga kao sto vidis na slikama ispod, tu rezoluciju koja ima problem ima samo par UW modela od 38 incha koji kostaju 1.5k+ dolara, standarna UW reza (2560x1080 i 3440x1440) sljakaju normalno.

Evo par skrinova;

20210205165456_1.jpg20210205172056_1.jpg20210205185554_1.jpg20210205192409_1.jpg

da li mi se cini ili igramo sa istim likom kao iz nioh 1? da li su na prvu loptu primetne razlike ili je u sustini sve isto samo jos malo poboljsano?

Jok, Scanline sync u Rivatuneru resava stvar. Prakticno savrseno frametime peglanje.
Da to uklanja tearing, ali kada se 50 frejmova ubaci u 60 slobodnih display slotova po sekundi, nejednaki prikaz duzine ponekih frejmova izaziva stutter. To se resava ili VRR-om [gde GPU kontrolise kad da se display refreshuje] ili pravilnim framerate limit-om.

Ali to ne osecaju svi, ili su naucili da je to normalno/good enough.

U praksi ne uklanja tearing, samo odlicno pegla frametime. ;)

A za starije DX9-DX10 igre moze biti kontraproduktivno.

Last edited:
da li mi se cini ili igramo sa istim likom kao iz nioh 1? da li su na prvu loptu primetne razlike ili je u sustini sve isto samo jos malo poboljsano?

Postoji opcija transmute/transmog ako zelis da promenis lika da lici na Williama :)

Sto se tice razlika pojma nemam posto sam odigrao samo demo za keca.

Wow PS5 verzije su bas fantasticno odradjene, svaka im cast. Jednog dana ce se ovo lepo pikati na PS5.

Nema vise checkerboarding-a, native 4k ili quality mod ~1800p sa vise detalja, oba moda u 60fps. Plus loading preko 20 sekundi na PS4 sada MANJE OD 2 sekunde. God bless SSD ! Za ovaj tip igre gde umires cesto brz loading je bukvalno najbitniji feature :)

Mnogo bolje nego sto sam ocekivao !

igra li ko ovo? dajte mi mesa ljudi, kakva je prica, koje su gameplay izmene :D ?

igra li ko ovo? dajte mi mesa ljudi, kakva je prica, koje su gameplay izmene :D ?
Igram ja brt sto se tice gameplay izmena pojma nemam posto nisam igrao keca, sto se tice price glupa je ko kurac ali je zabavan gameplay :)

Back
Top Bottom