Moram reći baš suprotno. Više volim intrumentalni retrowave. Ali ako su vokali dobri umem da cenim.nisam preterani ljubitelj mračnog retrowavea, pogotovo bez vokala![]()
Ima dosta domaćeg retrowave-a.
Za ovo sam saznao danas:
jbg trudimo se da sustignemo svetske trendove u danasnje vreme a uvek ispadne samo kopija manjeg kvaliteta. a nekad smo kidali i bili autenticni, i u muzici i u filmovima i u knjizevnosti itd. jedino likovna umetnost nam nikad (po mom misljenju) nije bila nesto, cast izuzecima naravnoNe bih da budem hejter, al koja razlika u kvalitetu kad odslusas carpenter brut pa onda ovu pesmu od nasih, ko neki amaterski srednjoskolci
Uffffjedino likovna umetnost nam nikad (po mom misljenju) nije bila nesto, cast izuzecima naravno
ako si meni odgovarao, uopste nisam pricao o kvalitetu zvuka, bar ne na taj nacin na koji ti pricas. prosto mi nije zanimljivo to sto je "pisac hteo da kaze" sto veli Maxa. ono, slusam dungeon synth albume snimane u sumi, svakako nisam tip koji juri nekakvu profesionalnu produkciju. samo mi je ovo domace sto sam cuo jebiga dosadno.Nešto mi ne da mira ova "domaće je slabija kopija stranog" -
Bukvalno se svede na miksing&mastering. A tu je definitivno - koliko para toliko muzike. Za kvalitetan master potreban je:
- ozbiljna oprema
- ozbiljan softver
- ozbiljno iskustvo u prethodno navedenoj opremi i softveru i u samom procesu masterovanja
- vreme
a sve ovo se pretoči u pare. Ne može se na laptopu od 300 EUR napraviti dobar master. Niti to može lik od 22 godine. Niti se to može da se plati 200 EUR.
Tako da ... meni lično ne smeta kvalitet. Slušam ideje i pesme kao celine i ono, zanimljivo mi je. Kad tad neko s parama i sa entuzijazmom dohvati ovaj žanr baš zbog toga što se puno ljudi bavi time, pa nastanu Putevi Irie FM-a. Dobro je da ima bedroom muzičara, jer onda prave kritičnu masu i guraju ukus publike u neku stranu.
Izvinjavam se, ali sam morao da skinem teret sa sebe![]()