Odigrao sam i ja dva sata juce. Zanimljiva je igra, ali sumnjam da mi nece dosaditi, jer je gameplay prilicno ogranicen.
Mene je pocetak iz nekog razloga vise podsecao na Syberia-u, nego na Silent Hill.
Svidja mi se kako igra funkcionise - fiksne kamere u RE stilu dok ne nadjes lokaciju koju mozes (ograniceno) istrazivati iz prvog lica.
Meni je pocetak bio nezgodan za igru jer mi se cesto desavalo da prilikom tranzicije krenem u pogresnom pravcu. Trazio sam u opcijama tank kontrole, ali podrska nazalost ne postoji.
Sto se tehnicke strane tice, igra je raspad. Prvi deo igre mi je fino radio u 1080/60/high, tokom dual world segmenata je padao na 30-40.
Da bih u tim delovima dobio fps blizu 60, morao sam da smanjim rezoluciju na 50% (cim te sekcije prodju vracam na 100%).
Osim toga, HDR ne radi dobro na pc-u - ovo ocigledno niko nije testirao, jer je vec u prve dve scene jasno vidljivo da su boje prenaglasene.
Kada sam probao da iskljucim HDR, igra je automatski otisla u 4k/30, a izmene u menijima su ignorisane, tako da sam morao da igram sa HDR-om.
Inace, igra uglavnom izgleda prosecno. Ima delova koji izgledaju prilicno dobro, a ima i delova koji su totalno lastgen.
Sve ovo ne bi bilo toliko bitno da ocekivanja od ove igre nisu ogromna. Ovo definitivno nije nextgen showcase koji smo svi cekali (i jos cekamo), ali za to nije kriv razvojni studio, vec MS glavesine koje su krive sto od AA igre ocekujemo da prodaje konzole.