• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries The Medium

Metascore?

• Total voters
    8
  • Poll closed .
Pa... ne bas. SeriesX je up to 1440p sa 30fps [sa UE4 temporal AA upscale-om na 4K], a PC igraci uvek vriste i zahtevaju 60fps. Moj 1080Ti je vise u 45fps rangu sa 1440p on max.

Sudeci po ovome, maltene mogu i native 4K sa 30fps lock-om [poneka opcija nece moci na Ultra, but who cares] sto ce dati dosta lepsi rezultat nego SeriesX.

NonRT rendering sa DLSS-om je najbolja opcija ovde.

Pa meltene ni igra nema RT, samo par scena navodno.

We'll live.

Dobra je igra, proletelo mi je jedno dva sata uz nju, nisam ni primetio... Moram da spavam jbg pa ću sutra nastaviti sa devojkom verovatno, ovaj tip igara je kul igrati tako sa nekim.

Muzika i atmosfera su odlični, gameplay je isto dobar, ali tank kontrole... nekako kao da su mi nedostajale lol, ali navikao sam se brzo, skroz je sve kul napravljeno, samo što ima problem sa nekim čudnim artifaktima, mada to je i DF spomenuo, kao rade na patchu.

Odigrao sam i ja dva sata juce. Zanimljiva je igra, ali sumnjam da mi nece dosaditi, jer je gameplay prilicno ogranicen.
Mene je pocetak iz nekog razloga vise podsecao na Syberia-u, nego na Silent Hill.
Svidja mi se kako igra funkcionise - fiksne kamere u RE stilu dok ne nadjes lokaciju koju mozes (ograniceno) istrazivati iz prvog lica.
Meni je pocetak bio nezgodan za igru jer mi se cesto desavalo da prilikom tranzicije krenem u pogresnom pravcu. Trazio sam u opcijama tank kontrole, ali podrska nazalost ne postoji.

Sto se tehnicke strane tice, igra je raspad. Prvi deo igre mi je fino radio u 1080/60/high, tokom dual world segmenata je padao na 30-40.
Da bih u tim delovima dobio fps blizu 60, morao sam da smanjim rezoluciju na 50% (cim te sekcije prodju vracam na 100%).
Osim toga, HDR ne radi dobro na pc-u - ovo ocigledno niko nije testirao, jer je vec u prve dve scene jasno vidljivo da su boje prenaglasene.
Kada sam probao da iskljucim HDR, igra je automatski otisla u 4k/30, a izmene u menijima su ignorisane, tako da sam morao da igram sa HDR-om.

Inace, igra uglavnom izgleda prosecno. Ima delova koji izgledaju prilicno dobro, a ima i delova koji su totalno lastgen.
Sve ovo ne bi bilo toliko bitno da ocekivanja od ove igre nisu ogromna. Ovo definitivno nije nextgen showcase koji smo svi cekali (i jos cekamo), ali za to nije kriv razvojni studio, vec MS glavesine koje su krive sto od AA igre ocekujemo da prodaje konzole.

Pa da kao sto rekoh studio sve male skucene igre radio do sada, onako bas indie vibe. A ovo im je prvi pokusaj za AA igru (trece A jos nisu zasluzili :D). Jos su prvi put 3rd person pa se i tu odma vidi da su animacije second rate :D

Svakako mi se cini da sam pametno odlucio sto ne igram odma :D

PS
HDR je meni stvar koja se ocigledno tesko objektivno ocenjuje :D Npr meni se svidja u Jedi FO, ljudima na netu ne. Npr ovde je Dzon iz DF rekao da mu je HDR fantastican :D

Toliko moze biti razlike u HDR-u u istoj igri ? Hmm mislio sam da je PC obicno problem sto ne radi, ali da izgleda drugacije nisam mislio :D

Toliko moze biti razlike u HDR-u u istoj igri ? Hmm mislio sam da je PC obicno problem sto ne radi, ali da izgleda drugacije nisam mislio :D

Valjda je jednostavan fix. Razmisljam da prestanem sa igranjem dok se to ne sredi, posto tesko da cu igrati ponovo.

Inace, izasao je prvi patch i za konzole i za pc, ali jos nema release notes.
Neki kazu da su performanse bolje...

Last edited:

Sales of "The Medium" reached levels that covered the production and marketing costs of the game, producer Bloober Team reported. The game debuted on the market on Thursday, January 28 this year.
"According to the issuer's estimates, the sales of the game 'The Medium' have reached a level that covered the costs of production and marketing of the game" - the release reads.

Mogli bi da srede taj HDR, mamu im nesposobnu.

malo sam igrao sinoć i danas igru.

lepa je grafika, rtx je super implementiran. naravno, kao što je neko pomenuo, ima elemenata koji su lepi, a ima i ružnih.

hdr bezveze, jbg...

Izgleda da hdr normalno radi u split screenu, a skrsi se kada je igra u full screenu.
Neverovatno.

The Medium February 12th Patch Notes​

• Performance optimizations across the whole game
  • Eliminated gameplay bugs in various locations
  • Eliminated known game crashes
  • Also eliminated game bugs reported by the community
  • Graphical bug fixes across the whole game
  • Improvements in camera operation and settings
  • Scene lighting fixes in various locations
  • Fixes for reported crash issues when loading saves
  • Improvements in interactions with in-game events and characters across the whole game
  • Raytracing optimizations across the whole game
  • Game sound fixes
Navodno je HDR jos gori sada :).

Bas sam se pomucio da bih ovo odigrao do kraja. Imao sam sledece probleme:
  1. Performanse su bas bile lose day 1, posle poslednjeg patcha igra solidno radi. 1080p/max uglavnom drzi 60fps u normalnim scenama, 45-60 u split screenu. U nekim igrama bi to bio mnogo veci problem, ovde nije toliko.
  2. HDR je bio katastrofalan u prvoj verziji, posle poslednjeg patcha je situacija nesto bolja, ali postoji black crush.
  3. Prilicno mi se cesto desavalo da audio prestane da radi, izgleda da postoji bug sa nekim inputima. Od kada sam igru krenuo da igram sa slusalicama, problem nisam imao.
  4. Problemi sa logovanjem na Store.
Sto se same igre tice, dobra je i vredna igranja.
Grafika je fina, ali nije nextgen. Zvuk je dobar i igru stvarno treba igrati sa slusalicama (sto nam i preporucuju na pocetku igre).
Split-screen je uglavnom gimmick, ali ima i nekih bas dobrih scena.
Prica mi se svidela, iako je prilicno komplikovana. Valjda ce biti nastavka, posto nije bas jasno sta se desilo na kraju.

Back
Top Bottom