• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries The Medium

Metascore?

• Total voters
    8
  • Poll closed .
Recenzije izlaze u sredu, igra u cetvrtak.
Očekujem 70-75, ali se nadam da grešim.

Pa do sada nisu imali nijednu fantasticnu igru. Par njih su im dobre, al ne bez mana. Mene brine optimizacija igram malo Blair Witch i igra se raspada :D

Observer mi se najvise svideo do svih njihovih, ali i on je average. Najveca mana svih igara do sada sto su oni radili je gameplay. Art style,atmosfera i story telling im je OK.

Ako su uspeli da naprave dobre gameplay mehanike po prvi put u svojoj istoriji mogu biti i vece ocene :D

Pa do sada nisu imali nijednu fantasticnu igru. Par njih su im dobre, al ne bez mana. Mene brine optimizacija igram malo Blair Witch i igra se raspada :D

Observer mi se najvise svideo do svih njihovih, ali i on je average. Najveca mana svih igara do sada sto su oni radili je gameplay. Art style,atmosfera i story telling im je OK.

Ako su uspeli da naprave dobre gameplay mehanike po prvi put u svojoj istoriji mogu biti i vece ocene :D

Na One X je radila odlično, mada je nisam prešao

Sta radi odlicno ? Blair Witch ? Igra i na SX dropuje frejmove ispod 30fps i ima uzasan frame pacing zapinje gore od Bloodborne-a :D Sva sreca pa je vecim delom walking sim pa ne smeta toliko :D

Pa ono 7mil u poljskoj nije mala cifra imho. Kontam da istu igru prave u USA kostala bi 30 milki opusteno :D

Al drzim im fige da bude cool igra i da dobro prodje posto se ocigledno trude :)

Jos da M$ ubaci Observer remaster na Gamepass :D

The Medium is available on both Xbox Series X and Series S as well as PC, meaning that this is the first title we've played that cannot run on prior generation Xbox One hardware - and that makes sense, factoring in the unique presentation. Resolution-wise, The Medium uses dynamic resolution scaling with a wider variation than is typical, most likely due to the dual viewport display used throughout the game. While exploring the world in full-screen, resolution tops out at native 4K on Series X and 1080p on Series S: during these segments, DRS scaling averages out to roughly 1440p on X and 900p on Series S. However, when exploring in split-screen mode, the minimum resolution drops further. On Series X, the lowest case is around 900p while the Series S equivalent is 648p. Remember, the game is literally rendering two independent scenes at the same time, explaining the drops in pixel count.
In terms of the ray tracing support, The Medium features RT reflections - but only in certain locations and only on Xbox Series X and PC - with Series S dropping back to more conventional screen-space reflections. They do the job, but simply cannot reproduce detail that isn't present in the current camera view, so detail can to vanish in some scenarios. There are other differences between Xboxes as well: shadows, for instance, are rendered at a lower resolution on Series S. All shadows in The Medium are traditional rasterised shadows, it should be noted, rather than ray traced shadows - with the exception of shadows visible within a ray traced reflection. That said, the reliance on fixed camera angles helps avoid artefacts often associated with traditional shadow maps and the result is superb. Shadows dance around as your flashlight passes across the scenery, while Unreal Engine 4 contact shadows are also used to improve close proximity detail.
And experience it, you should! While there's no doubt that The Medium is a little rough around the edges in terms of polish and its overall production values, the fact is that it's a beautiful and memorable horror adventure, and I'd rank it as the best title to emerge from Bloober thus far. It's also available on day one via Game Pass, so I'd hope to see an impressive game get a lot of extra exposure as a consequence. I do think it's worth stressing that despite being an Xbox platform exclusive for now, The Medium is not a triple-A juggernaut in the traditional sense, but it is different, it is unique, and I highly recommend checking it out.

Pre nego sto @grunt krene da kuka :D

1611753568666.png

Kao sto smo ocekivali, nista od 60fps:

Ocene su prilicno zanimljive, metascore je 70+

Gamespot 9/10

PC Gamer 92/100

Game Informer 6.75/10

The Escapist 7/10

IGN 8/10

Games Radar 2.5/5

Eurogamer recommended

Sviđa mi se što je igra izgleda stvarno horror, to je odlično.

Pretju preko tehnichkih problema ako je dobar horor u pitanju. Da li tju kupiti? Ne, za sada pijem rum, nemam jedno oko, smrdim, i papagaj mi sedi na ramenu.

Volim kada su ocene ovako sarolike, nikada ne znas da li ces obozavati igru ili ce tebi biti teski krs.
Zvuci kao idealna gamepass igra.

Sa druge strane, nikako mi se ne svidja sto cu ovo izgleda igrati u 30fps bez RT.

Ne moze cak ni ova igra da prodje bez drame.
Eurogamer proporucuje igru, dok devojka koja je radila video review kaze da je igra krs i kritikuje igru zbog seksualnog napada (ili neceg slicnog).
The Guarding je uradio nesto slicno u njihovom 2/5 review-u.
Jedva cekam da odigram i vidim o cemu se radi.

Last edited:
WTF nisam ni primetio da ima poll i sada je zatvoren ne moze da se glasa ? :D

BTW pogledao sam DF analizu, pa OK izgleda ovo. Za tako mali tim uspeli su solidan tech da prikazu. Mada se nadam da vise nece koristiti ovu foru ne zelim 900p 30fps igre :D

Ono sto mi se najvise svidja sto selektivno koriste RT efekte kada su najpotrebniji, svidja mi se to, nema potrebe da su tu konstantno imho, ali za neke bitne scene u igri je cool iskoristiti taj efekat.

Steta sto nisu angazovali neki bolji tim za faciajlne animacije, bas stiff deluju :/ Plus ne kontam kako da pored brzog SSD-a ima ucitavanja tekstura pogotovo u inventaru lol

Sacekam barem 1 patch da izadje i skidam igru :D

Nadam se da ce srediti los framepacing, kao sto sam pisao gore Blair Witch ima UZASAN framepacing stutter-uje igra ko luda, bas nervira. Ovde nije toliko lose, ali ocigledno likovi iz bloober-a imaju neki problem da to optimizuju kako valja.

Last edited:
WTF nisam ni primetio da ima poll i sada je zatvoren ne moze da se glasa ? :D
Tek sam danas postavio, a nema smisla da bude otvoreno posle izlaska igre.
Mozemo slican fazon da odradimo za svaku novu igru, pa da na kraju godine vidimo ko najbolje predvidja :).

Moze samo sledeci put napises post u temi da ima poll :D Posto kada kliknes na topic odma ides na unread post nisam bukvalno ni video da ima glasanje iako sam otvarao topic dok je bilo aktuelno :D

Napisao je na discordu, lol. Ja sam izgleda baš bio preoptimističan, samo mi je delovalo kul, nemam ni pojma šta su ovi ranije pravili :D

@grunt
Jasno, ovo je bio eksperiment.
Zeznuo sam, sledeci put necu ;).

@s_hyperion
Prosek nije nesto, ali je igra dobila bas visoke ocene na nekim mestima.
Bice im lako da naprave reklamu za igru :D.

Back
Top Bottom