• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

Imaš presjek prosječnog korisnika i kupca na ResetEri, ti ljudi uglavnom ne znaju ništa oko rastavljanja i popravki.

Pa da, skupljaju ih kao sličice :) Meni to nije jasno, to konzolaško kolekcionarstvo, najbesmisleniji hobi koji može neko da ima i bespotrebno bacanje para.
A koje kolekcionarsvto nije bacanje para? Nijedan hobi nije "potreban", stvar licnog izbora.

A koje kolekcionarsvto nije bacanje para? Nijedan hobi nije "potreban", stvar licnog izbora.
Slažem se jedino što se ovde radi o električnom uređaju koji ima određenu funkciju a to je da pušta igre i nije predviđen da stoji u izlogu, nije kao poštanska marka, slike, sličice ili šta već ljudi skupljaju... Naravno, stvar je ličnog izbora kao i sve... Ne osuđujem samo kažem da mi deluje jednako besmisleno kao neko ko skuplja druge različite uređaje da bi ih gledao na polici a ne koristio....

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Meni je sve što mi je u kolekciji preko potrebno ispunjava moj život. Naravno bkvalisti stop ispunjavaju ga i druge stvari shhshs. Jedino žalim kad sam se rešio nekih stvari zbog prostora ili nekog tripa da imam previše sranja (najgori trip iskr). Srećom pa su to najčešće ps4 igre pa ih je lako kupiti nazad e već za neke gba igre boxed ko mi je kriv....

Slažem se jedino što se ovde radi o električnom uređaju koji ima određenu funkciju a to je da pušta igre i nije predviđen da stoji u izlogu, nije kao poštanska marka, slike, sličice ili šta već ljudi skupljaju... Naravno, stvar je ličnog izbora kao i sve... Ne osuđujem samo kažem da mi deluje jednako besmisleno kao neko ko skuplja druge različite uređaje da bi ih gledao na polici a ne koristio....

Meni je bezveze osudjivati tudje hobije i govoriti im da li su smisleni ili ne. Vecina kolekcionera skuplja stvari jer uzivaju u tome, ne da ih redovno koriste.

Isprozivala si 3/4 ljudi ovde :|

Pa da, skupljaju ih kao sličice :) Meni to nije jasno, to konzolaško kolekcionarstvo, najbesmisleniji hobi koji može neko da ima i bespotrebno bacanje para.
Mislim, konzola je tu da služi za igranje igara a ne za izlog.
Ne znam nikoga da skuplja telefone ili televizore različitih boja, modela proizvođača i sl. To bi jednako besmisleno bilo kao i ovo.
Po nekoj mojoj logici....

Pogrešan forum za ovakav komentar. ;)

Meni je bezveze osudjivati tudje hobije i govoriti im da li su smisleni ili ne. Vecina kolekcionera skuplja stvari jer uzivaju u tome, ne da ih redovno koriste.
Rekla sam da ne osuđujem i iskazala sam sopstveno mišljenje o tome uz objašnjenje, nisam govorila šta bi neko drugi trebalo da misli o tome, pročitaj ponovo moj komentar.

Počele da izlaze recenzije

Neka neki ljubitelj francize napravi temu bio bi mu zahvalan :)

Imaš presjek prosječnog korisnika i kupca na ResetEri, ti ljudi uglavnom ne znaju ništa oko rastavljanja i popravki.
Jasno da nas ima svakakvih ali stvarno je debilno kupiti nov joycon zbog drifta, na kraju krajeva tu je i servis. Inace kod otvaranja joycona treba obratiti paznju na flat kabl koji se lako sjebe i onda joyconi ne mogu da se koriste kao dva mini kontrolera. Meni se to desilo na oba 😁

Cek kako prvo je sitnica popraviti i besmisleno je da ljidi kupuju nove a sad oba koja si otvarao si otkinuo kabl ?

Ovaj lik tvrdi da je otkrio permanent fix za Joycon drift a rešenje je više nego jednostavno. Takođe govori i o svim ostalim fixovima, zašto funkcionišu samo neko vreme pa se vrati na staro.
Svakako vredi pokušati.
Moji Joyconi ne driftuju za sada ali svakako ću probati kad se bude pojavio drift.

Edit: Veliki broj ljudi u komentarima ovog videa potvrđuju da je FIX zaista uspešan i da im je popravio drift i na više kontrolera koji su imali taj problem.

Last edited:
Svi konzolni proizvodjaci zaradjuju puno na kontrolerima [kostaju manje od $20 da se naprave, a prodaju se za $60+], totalno im odgovara da se kontroleri sa vremena na vreme pokvare. Bukvalno prodaju stotine miliona tokom svake generacije, pola dolara ustede na njima utice na neverocatnu vecu zaradu.

Planned obsolescence. Proizvodjaci kucnih sijalica su se pre ~100 godina dogovorili da sijalica treba da ima ogranicen vek trajanja, i tada su prestali da prave dugotrajne sijalice koje su mogle da traju decenije i decenije [a koje ne kostaju vise od ovih nasih koje redovno crkavaju]. Ima jos primera starih sijalica iz ranih 1900 koje se i dan danas drze upaljenim bez prestanka.

Svako rešenje koje zahteva otvaranje kontrolera u startu nije jednostavno za prosečnu osobu.

Ako nista drugo, makar kod Switcha je mnoguce odsrafiti analogni stick. Kod ostalih konzola je zalemljen.

Svako rešenje koje zahteva otvaranje kontrolera u startu nije jednostavno za prosečnu osobu.
Pa da, sigurno je bolje da baciš 80e na nove kontrolere jer su ljudi nesposobni da odviju i zaviju 5 šrafova.
Blago Nintendu sa takvim korisnicima...

Blago nama sa takvim Nintendom.

edit: Da ne bude samo Nintendo, DS4 isto ima problem, ne toliko rasprostranjen doduše, sa triggerima gde nakon puštanja neće da se vrate u normalan položaj. Rastaviti DS4 nije baš toliko jednostavno, nije moj posao bio da se cimam oko toga. Zašto nisu bolje napravili taj komad plastike?

Realno vec prodaju overpriced hw mogli bi zaista malo da srede te kontrolere, sa obzirom da imaju zaradu od 40000% po prodatoj konzoli.

Ako nista drugo, makar kod Switcha je mnoguce odsrafiti analogni stick. Kod ostalih konzola je zalemljen.
Ne znam da li komentarises moj post o Joycon fixu ali kod njega nije potrebno nikakvo odsrafljivanje Joycon analognog sticka, samo Joycon casea i ubacivanje parčeta kartona ili nečeg sličnog da bi se problem rešio.
Lik u videu govori o tome zašto je fix sa čišćenjem Joycon analognog sticka samo privremeno rešenje jer problem ne potiče od prašine u njemu kako se ranije pretpostavljalo.

Neka neki ljubitelj francize napravi temu bio bi mu zahvalan :)

I ja zaoboravih da postoji tema :D

Back
Top Bottom