• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC Days Gone

Unazad nekoliko dana igram Days Gone. Izlisno je govoriti koliki sam fan ovakvih igara. Ne igram previse zbog vremenskog ogranicenja, ali po svemu sudeci ovo ce biti duga i kvalitetna voznja. Super mi je prica (jos imam titl na srpski- pardon hrvatski :D), jos bolja atmosfera (stealth forever)uz odlicno kreirane digitalne likove.Cistim gnezda, jurim Nero stanice i polako guram pricu.

Poceo sam da igram i ok mi je za sada. Ne mogu da budem odredjeniji jer je sam pocetak, ali ne mogu a da ne pohvalim Bend na ovom trudu. Mislio sam da igra losije izgleda, ali ovo je prilicno detaljno i kvalitetno uradjeno.

Jos uvek mi je sve haoticno, gde se vodi evidencija o misijama, onda ona silna gnezda na koja nailazim, nista mi nije jasno. Kapiram da ce backtracking tek kasnije da ima smisla jer sam sada toliko neefikasan i u napucavanju i u stealthu da mi ne pada na pamet da idem na horde (ma gde one bile, ne znam, samo cujem da ih pominju).

Ima nesto sto me vuce opet da upalim ali jos uvek ne mogu da preciziram sta. Mozda mogucnost guranja motora (ovome se nisam nadao) kada nestane gorivo, i moje konstantno koriscenje svake nizbrdice da bih sacuvao isto.

Videcemo kako prica napreduje, sta ce da bude :D

Jos uvek mi je sve haoticno, gde se vodi evidencija o misijama, onda ona silna gnezda na koja nailazim, nista mi nije jasno.

Tako je i meni bilo bilo u startu. U svakom slucaju sve price ili questove koje aktiviras kontrolises u evidencijama u pauza meniju. Videces po procentima koliko si napredovao. Ja sam u jednom trenutku imao 10 ak zapocetih questova, dok nisam sve te side questove (gnezda, nero stanice, protivnicki logori) ocistio i sada sam nastavio priču.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Uh, fantasticna igra! Bas mi je legla i uzivam. Odlicno koncipiran svet gde nema smarajucih questova, vec uvek radis prave stvari. Ono sto me sa tehnicke strane najvise odusevljava je motion capture. Izuva kako su ljudi odradili likove. Imam utisak kao da gledam odlicnu seriju i jedva cekam sta ce se desiti dalje. Nekako mi je stalo do Deacona te zudno cekam nastavak price. Kao da su pravi glumci i to je razlika u dozivljaju ove igre i 95 % svih ostalih igara. Zasto je toliko tesko dostici ovaj nivo motion capture-a nije mi jasno?

Snimali su tu igru na komade tokom tri godine, igra je non sto rasla i rasla. Pomoglo je sto u San Diegu Sony ima svoj velik motion capture studio, gde je Bend uvek imao pristup.

Sam Witwer ne daje puno intervjua, ali dobar je sa Victor Lucas-om pa se na Electric Playground-u mogu naci njegovi utisci o pravljenju igre.

Last edited:
jedno pitanje za ove sto su malo jace odmakli, kada ocistim gnezda na nekoj lokaciji, freakeri se vise tu ne spawnuju ili ce zauvek da se pojavljuju svuda kao smetala koja 90% vremena ignorisem?

jedno pitanje za ove sto su malo jace odmakli, kada ocistim gnezda na nekoj lokaciji, freakeri se vise tu ne spawnuju ili ce zauvek da se pojavljuju svuda kao smetala koja 90% vremena ignorisem?

Ja sam malo pre sredio prvu hordu. Smatram da trebam jos da ojacam da bih mogao aktivnije da se borim sa njima. Sto se tice gnezda, moj princip je da ga ocistim kada naidjem na njega. Frikera manje vise uvek ima po drumovima, te prozujim motorom lagano...Ciscenje gnezda omogucava fast travel, koji mi dosta znaci. Generalno u igri se snalazim kao riba u vodi, jer sam pro za stealth igre.

samo full frontal attack. u raspolozenju sam da mi se ne sunja :D a i fast travel mi nesto i ne igra bitnu ulogu, volim da vozikam motor i radim manage goriva. igra me je prilicno uvukla u svoju pricu, iako se nista posebno ne desava. samo sjeban svet sa sjebanim ostatkom civilizacije

Velika je steta cesto koristiti fast travel u ovoj igri. Ja ga licno nisam iskoristio ni jednom a odradio sam sve sto igra nudi. Jedan savet cistite horde sto ranije u igri pogutovo u pocetnim regijama. Kasnije cete odkljucati oruzja sa kojima ce vam borbe sa njima postati smesno lake.

Fast travel samo kada se putuje sa baš udaljenih delova mape, inače se ne isplati.

Prvi put posle izvestaja Press Sneak Fuck-a o stanju unutar Bend Studios-a, dobili smo od Hermen Hulst-a oficijelni komentar o novom projeku tog tima:

"And you know, Bend Studio is working on a very exciting new IP that they’re very, very passionate about. They’re building on the deep open-world systems that they developed with Days Gone. So I’m really happy for Bend Studio."

IMO, oni su najbolje pozicionirani da ozive dobro narativno potkovani Tactical Espionage Action zanr koji je ostao prazan posle nestanka Metal Gear Solid franhize. Takva forma igara se dokazala veoma uspesnom, i mogla bi biti popularnija i laksa za izgradnju od random post-apocalyptic zombie igre.

Imaju Syphon Filter IP koji prosto moli za totalnim reboot-om, ili nek smisle nesto novo kao sto Hulst hintuje.

Nema vise Kojiminih MGS igara, nema vise Splinter Cell-a.... Neko mora kad tad popuniti tu rupu.

Back
Top Bottom