- Reaction score
- 4,780
Posto smo teska skupina nerdova, pretpostavljam da ima i citaca knjiga, ne samo stripova

Ja najvise uzivam u citanju epske fantastike i scifi romana. Tu i tamo se provuce neki moderni roman, ali i dalje se sve vrti oko trilera, misterija, akcija. Najmanje slobodnog vremena posvecujem knjigama, iako bih voleo nekada da ih citam vise nego sto igram igre. 2020. godina mi je bila jaca sa citanjem, utanjio sam u 2021. Poslednje knjige koje sam procitao:

My Lovely Wife
A couple's fifteen-year marriage has finally gotten too interesting... Our love story is simple. I met a gorgeous woman. We fell in love...
www.goodreads.com
Fin triler/misterija koji je prakticno stivo za plazu, da se cita sa pola mozga i uziva. Narativ je iz prvog lica, radnja eskalira kako vreme prolazi i onda dobijamo zadovoljavajuci zavrsetak napete situacija izmedju supruznika. Prepuna rupa u prici, ali ako se pristupi bez ikakvog kritickog gledanja, vredi vremena citaoca.

Skyward (Skyward, #1)
Defeated, crushed, and driven almost to extinction, the remnants of the human race are trapped on a planet that is constantly attacked by...
www.goodreads.com
Lepo Brandon Sanderson plese na granici izmedju YA i Adult scifija, u nekim momentima jeste YA, u nekima bas i nije. Poceo kao audio knjigu, posle presao na pisani format, mnogo mi je lepse lezalo zbog mnogo nepoznatih termina i reci. U sustini, Brandon je poceo da gradi svoj scifi unverzum kroz ovaj roman bacivsi nas u sred zbivanja bez preteranog uvoda ili istorije. Prica prati mladu i prgavu (ne mogu ni da opisem koliko dobro prenosi njenu narav u knjizi) Spensu, tinejdzerku koja iz licnih razloga pokusava da dokaze kako je i kako ce biti najbolji pilot na svojoj planeti dok bukti borba sa vanzemaljcima. Cak u jednom trenutku mislim da se dotakao i cosmic horora, ali verujem da i @s_hyperion ima po neku da kaze o ovome

A trenutno citam

Grimscribe: His Lives and Works
Grimscribe: His Lives and Works is Thomas Ligotti's sec…
U ocajnickoj potrazi za bilo cime sto je horor, naletim na preporuku od @VoivodBG za ovu knjigu. Kupim je na slepo, procitam prvu pricu i ostanem zainteresovan. I dalje imam utisak da ce sve biti na nekoj granici izmedju mistike i jeze (malo vise ovog prvog) ali nastavljam da citam.
Slobodno krenite da pisete vase utiske, zelje, preporuke