• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Radi M/L preset kod HFW.

Nijedna igra nije zakljucana, ako ucitava jednu verziju DLL-a, moze onda bilo koju.

edit- evo HFW testiranja sa VEOMA niskom native rez [360p]

Dobro je ako je tako kao sto kazes, testiracu kad izbace drajvere...
Gledao sam taj klip pre par dana, ali nije nikad prikazao da je dlss 4.5 zaista aktivan u igri, ima to preko komande alt + r, ovo sto je pokazao, mogao je biti i dlss 3...
Meni trenutno ne prikazuje koji je tacno dlss, jer pise N/A, da je zakljucano ili ne moze da procita, ali pise da je model K, sto je stari model... tako da cekam zvanicne drajvere, pa da vidim, mada posto se oduzilo, mozda opalim te beta...

Ukljucio sam da mi stizu i beta drajveri, ali ne nudi mi nista novo, zadnji su mi od 5-og januara 591.74, jel to ta beta verzija?

Sve je izaslo tokom CES-a.

Kad aktiviras beta opciju, prvo ce ti app ponuditi sebe da update-uje a posle toga dobijas u listi drajvera najnoviji.

Da, update-ovalo mi je danas, ali nije bilo radilo kad je stajalo na latest, tacnije sad je to recommended dlss overdrive, pa sam ga rucno podesio da bude model M, i taj ucitava u igri, tako da je to to, radi, jedino sto su i dalje sve ostale stavke N/A, ali to je to...

1768424463797.webp

Ako SR override stavis na Reccomended:
M je za Performance, L za 720p>4K Ultra Performance. Ova dva su Transformer V2, najbolja slika uz novi performance penal [al vredi].

Po defaultu za sve ostalo igre ce koristiti stari Transformer V1 "K" preset, a Ray Reconstruction pali svoj upscaler preset. Nadam se da ce uskoro izbaciti RR koji radi sa Transformer v2.

edit-
Untitled.png

Bas su usrali motku sa tim retardiranim nazivima modela M, L, K itd...
Jos gore je sto M zovu za najvece performanse, a tu misle na najbolji kvalitet slike, medjutim ti pomislis na najveci fps, jer performace modom u DLSS-u su uvek zvali ono sto ti daje najvise fps-a, a Quality najveci kvalitet slike... tako da su zbunili sve zive sa tim oznakama, do sad perfromance bio za najveci fps, a sad je za najbolji kvalitet slike, sto se tice naziva u nvidia app, a sto se tice naziva u game menijima, tu performance ostaje za najveci fps 😅 😅 ...

Elem igrao sam Horizon FW sa najjacim modelom M, lepo radi, fps je ostao isti, a slika mi deluje ostrije i fluidnije, tako mi deluje, mozda tripujem pa me cepa placebo, a mozda je stvarno, ali deluje mi stvarno.
Elem x2, sto se tice konkretno Horizon FW, ja ovu igru ne bih mogao igrati bez FG i DLSS-a... dizu fps sa 50 na 110 i sve biva mnogo fluidnije, resposivnije i ostrije, bukvalno ko druga igra, da ne kazem bila bi neigriva bez toga koliko je onda spora i troma...

@2CR4ZY to je i mene zbunilo, jedan performance, drugi ultra performance..wtf...dajte quality mod, ne razumem ja ovo nista.
Probao sam Bf6 jednu mapu u M modu, meni ono nekako izgledalo jadno. Primetio npr.zice od bandera cas se vide,cas ne... posle sam prebacio na recommended i kao da je lepse, a fps je isti cini mi se

I ranije je bilo vise modova, ali sve to je sakriveno bilo jer se DLSS palio u samim igrama. Dev je birao koji mod se koristi.

Sada su prvo izbacili transformer v2 modove, a integracija u menijima samih igara ce stici sa vremenom. Hteli su izgleda makar nesto da izbace na CES-u sto se gaminga tice, pored mora drugih AI najava od nvidije.

Ko ima RTX40/50 svejedno je, za 5 sec stavite override na "Reccomended" i to je to. Ako hocete uvek da imate v2 transformer, u global podesavanjima forsirajte "M". Tokom godine stice i integracija u samim igrama.

Pa naravno, Isti čip mogu da prodaju za 20x više, već drže 90% gejming tržišta zasebnig grafičkih kartica i konkurencija nema šta da ponudi da ih ozbiljno uzdrma. Čak i da AMD ili Intel ponude apsolutno ravnopravni ekvivalnet za malo manje pare u glavi prosečnog korisnika je brend nVidia ekvialnet igračkom kompjuteru.

Back
Top Bottom