• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Koristim Plex već mnogo dugo. Ali od skora su krenuli da naplaćuju remote pristup serveru (ako niste u lokalnoj mreži), tako da sada plaćam tu licencu svakog meseca.
Međutim, vidim, pojavio se ovaj app, neko napravio sam i trenutno ima veliku podršku zajednice:

Izbegava se to plaćanje jer koristi direkt API servera, a tu nema te zaštite za plaćanje. Zaštita za plaćanje je u samim aplikacijama, a nije ograničeno kroz API.

Sve u svemu, probaću ovih dana da vidim kako radi. Vidim da se dodaje mnogo feature-a i ispravlja stvari svakodnevno. Nadam se samo da Plex neće blokirati ovo.

Bilo je pre 4 5 godina Plex za neke smešne pare doživotna licenca, tipa 70 80 dolara je bio, tokom Black Friday-a. Ne znam ni sam zašto nisam platio. Plex mi je nešto što koristim svakodnevno, jedno od meni lično must have softvera.

Ja sam ga tek od skoro krenuo koristiti i bas je dobar trip, iako mi je komp nakacen na tv, kul je ako neko drugi zeli nesto gledati dok se radi nesto na kompu.
Sa placenim Plex-om mozes koristiti remote, sa drugih lokacija? Nisam se nikad cimao da istrazim to.

Do skora je bilo besplatno sa drugih lokacija, dakle samo se registrujes na Plex.com, podesis server rucno (instlairas Plex server i prilikom podesavanja se ulogujes na taj tvoj nalog). Nakon toga, gde god da si u svetu, samo udjes u neki klijent (mobilni, tv, ps5, kako god), ulogujes se u svoj nalog, i onda ce Plex sve to automatski rutirati - od tog klijenta do servera i obrnuto. Ne vodis racuna ni o cemu. I to sve je bilo free. A sada se placa nekih 200 rsd mesecno. Ovaj app koji sam okacio iznad ima sve to isto, samo se ne placa, ali nemas official njihov app (koji je u poslednje vreme dosta ubagovan inace).

Do skora je bilo besplatno sa drugih lokacija, dakle samo se registrujes na Plex.com, podesis server rucno (instlairas Plex server i prilikom podesavanja se ulogujes na taj tvoj nalog). Nakon toga, gde god da si u svetu, samo udjes u neki klijent (mobilni, tv, ps5, kako god), ulogujes se u svoj nalog, i onda ce Plex sve to automatski rutirati - od tog klijenta do servera i obrnuto. Ne vodis racuna ni o cemu. I to sve je bilo free. A sada se placa nekih 200 rsd mesecno. Ovaj app koji sam okacio iznad ima sve to isto, samo se ne placa, ali nemas official njihov app (koji je u poslednje vreme dosta ubagovan inace).
Kul, hvala. A taj app radi isto to, free, a koristi plex? Taman kad istestiras javi kako sljaka.
Si probao neke velike fajlove na daljinu da pustas, 50+gb remuxi, kako to radi?

Javljam (y)

Što se tiče velikih fajlova na daljinu, odgovor je nažalost ne :( Gledam uvek na laptopu ili mobu kad sam u putu, van zemlje, a kada idem kod mojih u posetu imam samo neke stare FullHD televizore. Tako da nisam probao.

50+GB remuxe gledam samo u lokalu i to sam imao problema (pisao sam ovde ranije) zbog hard diska, jer nije mogao da nekad pruži odgovarajuću brzinu čitanja, tako da ako je to isto i za remote gledanje, onda će biti potreban dobar net kako bi to sve bilo stabilno. Ali mislim da ne postoji tu neki limit što se tiče veličine, samo je bitno da je infrastruktura (download, upload i uredjaj na kome gledaš) kompatibilna, a to je mnogo lakše ostvariti za tako zahtevne formate u lokalu, nego remotely.

E da, gledao sam u stvari neki remux ali ne direct play, nego 4k -> 1080 transcodovan. Tako da je to radilo ok.

Koja je fora sa degenericima iz EPS-a, vec drugi mesec mi stize 0 kWh na racunu za struju?

Zasto ne ocitavaju po zgradama? Jel ce da odradjuju jednom u 3-4 meseca?

Back
Top Bottom