• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

WiiU Wii U - igre, vesti, generalna diskusija

Ivamark

Well-known member
Co-founder
Reaction score
5,494
Nintendo-Wii-U-Logo.pngWii_U_Console_and_Gamepad.png
Generation
Eighth generation
Release dateNA: November 18, 2012
PAL: November 30, 2012

JP: December 8, 2012
Lifespan2012–2017
Introductory priceUS$299/¥26,250 (Basic Set)
US$349/¥31,500 (Deluxe/Premium Set)
DiscontinuedWW: January 31, 2017
Units soldWorldwide: 13.56 million
(as of December 31, 2019)
CPU1.24 GHz Tri-Core IBM PowerPC "Espresso"
Memory2 GB DDR3
StorageInternal flash memory:
8 GB (Basic Set) / 32 GB (Deluxe Set)
Removable storageSD/SDHC card (Up to 32 GB)
USB storage device (Up to 2 TB)
DisplayVideo output formats
Wii U GamePad (FWVGA)
Graphics550 MHz AMD Radeon-based "Latte"
DimensionsWidth: 17.2 cm (6.8 in)
Height: 4.6 cm (1.8 in)
Length: 26.9 cm (10.6 in)
Mass1.5 kilograms (3.3 lb)
Best-selling gameMario Kart 8, 8.45 million
(as of March 31, 2020)

CLF_p5WWwAAVb7b.jpg
Legendarna konzola i jos legenedarniji fejl od konzole Wii U je danas mozda sprdnja. Ali ova konzola i dalje moze da ponudi dosta toga za ljude koji zele da se zabave sa nintendo igrama a da pritom ostanu u budzetskim okvirima. Za razliku od neke nove nintendo konzole koju necemo imenovati. :ROFLMAO:

Iako je vecina ekskluziva portovana na Switch, Wii U ima jos par keceva u rukavu:

-Virtual console iako se dosta igara moze odigrati na WIi tu je i dalje dosta sadrzaja koga nema ili nije toliko zastupljen da drugim konzolama (Nintendo DS,TurboGrafx-16,Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 sa ukjljucenim e-reader nivoima, EarthBound Beginnings.....)

wii_u_gamecube_adapter.0.jpg
-Wii backwards compatibility zasto drzati wii u setup-u kada sa wii u mozete igrati wii igre na jednoj konzoli i to preko HDMI izlaza i sa malo boljom i ostrijom slikom nego sto je to na original Wii konzoli. Takodje uz nesto ulozeno truda moguce je motion kontrole mapirati na dugmice ili kontrolisati igre na wii u tabletu. Naravno ne sve.

-Game Cube compatibility Iako ovo nije zvanicno podrzano moguce je instalirati GC igre na HDD i igrati ih preko adaptera sa originalnim game cube kontrolerima.
Danas je tesko nabaviti zvanicne Wii U Game cube periferije ali mogu se kotistiti i starinski original GC kontroleri kao i jeftini 3rd party adapteri

-Besplatan online u svetu modernih konzola, sta reci.... :( I dalje se mogu opiciti neke igre online. Neke igre uskoro nece moci da se igraju u celosti kao npr. Super mario maker ali dosta igara imaju i dalje aktivne zajednice pa cak i nove servere.

D6X8mZmX4AERUAo.jpg
-Wii U igre originali su jeftini a tu su i narodne kopije koga mrzi da se juri.

• Super Mario 3D World by Nintendo (2013)

• The Legend of Zelda: Breath of the Wild by Nintendo (2017)

• Mario Kart 8 by Nintendo (2013)

• Pikmin 3 by Nintendo (2012)

• Zombie U by Ubisoft (2012)

• Xenoblade Chronicles X by Monolith (2015)

• Tokyo Mirage Sessions FE by Atlus (2016)

• The Legend of Zelda: Twillight Princess by Nintendo (2016)

• The Legend of Zelda: Wind Waker by Nintendo (2013)

• Star Fox Zero by Platinum Games (2016)

• Bayonetta 2 by Platinum Games (2014)

• Nintendoland by Nintendo (2012)

• Splatoon by Nintendo (2015)

• Kirby and the Rainbow Curse by Nintendo (2015)

• Fatal Frame: Maiden of Black Water by Koei Tecmo (2014)

• Donkey Kong Country: Tropical Freeze by Nintendo (2014)

• Yoshi's Woolly World by Nintendo (2015)

• New Super Mario Bros. U by Nintendo (2012)

• Monster Hunter Ultimate by Capcom (2014)

• Rayman Legends by Ubisoft (2013)

• Assassin's Creed IV: Black Flag by Ubisoft (2013)

• Call of Duty: Ghosts by Ubisoft (2013)

• Need for Speed: Most Wanted U by EA (2013)

• Mario Party 10 by Nintendo (2015)

• Wii Party U by Nintendo (2013)

• Super Smash Bros by Nintendo (2014)

• Super Mario Maker by Nintendo (2015)

• Captain Toad: Treasure Tracker by Nintendo (2014)

• Batman: Armored Edition by Ubisoft (2013)

Last edited:
da napisem jos malo o nekim eshop igrama i malo o softmodu kada stignem.
U jednom postu je moguce okaciti samo 10 slika a ja volim da je sareno. 😃

Ja sam bio prilično zadovoljan i više se naigrao na Wii U konzoli nego što sam recimo na Wii, samo sam na Splatoonu spucao preko 100 sati, ali igrao se dosta i MK8, 3D World, Nintendoland, Zelda WW HD, Pikmin 3, Yoshi, Zombi U, Zelda BotW...generalno Wii U je imao malo ali odlične igre.

Last edited:
Vidim da je nekoga pogodila ona neopravdana pljuvačina iz Switch teme :D.

Evo ga još jedan ponosan Wii U vlasnik. Zbog objedinjene Wii i Wii U biblioteke na jednoj mašini je stvarno odličan sistem. Naravno, ako su u pitanju igre koje vas interesuju. Ja još uvek nisam hakovao konzolu, pošto imam manje više sve igre koje me interesuju, ali bih mogao barem da kupim te DS VC igre koje su za hak, za svaki slucaj. I kada sam se selio, to je bila jedina konzola koju sam teglio sa sobom.

Meni je skroz ok što je Nintendo skoro sve igre reizdao na Switch. Sve su super igre i realno najbolje koje i Switch ima da ponudi. Nije ni ok da budu zaključane na mrtvoj platformi. Jedino što ja još uvek čekam pravu motivaciju da kupim Switch. 2-3 ekskluzive koje Switch ima i koje me interesuju, meni nisu vredne ulaganja u konzolu, plus što ne želim da double dipujem igre i platim full price za DLC i lenji port sa skoro nikakvim pojačanim performansama.

I dalje tvrdim da je Nintendoland, pored Wii Sports najbolja casual party igra. Uzeo sam drugu WiiU konzolu samo da mi bude dedicated Nintendoland masina. Mario Chase jbt kad se setim, sa sve feedom iz kamere. Moram to setupovati ponovo u novoj kuci, klinci jos malo pa ce biti dovoljnog uzrasta da igraju :)

poslednja nintendo konzola sa dusom :) ali su joj zato usrali sanse za uspeh na svakom koraku.
hakovana zlata vredi jer omogucava emulaciju svih nintendo konzola (s izuzetkom switcha. i 3dsa i guess). gamecube igre na gamepadu, max comfy. kururin squash i teraj

poslednja nintendo konzola sa dusom :) ali su joj zato usrali sanse za uspeh na svakom koraku.
hakovana zlata vredi jer omogucava emulaciju svih nintendo konzola (s izuzetkom switcha. i 3dsa i guess). gamecube igre na gamepadu, max comfy. kururin squash i teraj
Da odlicna je za hack, bas puno toga moze da podrzi, i gamepad je jako _udoban_. Al ne bi se slozio da Switch nema dusu, totalno mi je gamechanger da mogu da nosim local multi igre sa sobom i picim sa rodbinom, petkom na poslu itd. Skroz drugaciji vibe od ostatka trzista.

Vidim da je nekoga pogodila ona neopravdana pljuvačina iz Switch teme :D.
Poznajes me dobro. :D
Inace ako moze neko od modova mogao bi ovo mozda da prebaci u stare sisteme.
Taman da bude sa ostalim konzolama kako budem pravio teme, kad vec niko nece.

Meni je jedino gameapad bio problem, iako vrlo udoban, bio je vrlo nepraktičan, velik, zauzima dosta prostora, često morao da se puni..
Zato je IMO Wii U Pro kontroler must have, iako sa njim se ne mogu igrati igre tipa Pikmin 3, Nintendo Land, Splatoon, Mario Party, Mario Maker, Star Fox..

Uz moj softmodovan Wii U ni nemam gamepad, već Pro kontroler i par Wii Remote-a.

Inače razmišljam da jedan nabavim i odnesem u kuću na selu..

Wii U pro kontroler mi je toliko dobar, da sam se ekstra iscimao da namestim njegov xinput na PCju i tako da igram igre sa steama :D Jedan od boljih gamepada po meni

Ista prica. I stvarno je odlicno radio kada ga namestis. Plus sto baterija traje hiljadu godina.

Baterija Wii U Pro kontrolera je deklasirana na 80 sati rada sa jednim punjenjem.

Ja koristim jedan za Wii U a drugi preko 8bitDo adaptera za Switch.

imam obican Wii. prva konzola koju sam sam softmodovao. neki email je trebalo poslati i onda se hackuje dalje konzola sama preko exploit alata. so much fun... Donkey Kong Country i Xenoblade Chronicles mi je ostalo u secanju kao sjajne igre. Bila je i jedna tabacina crno bela kao comic strip je uradjena.

imam obican Wii. prva konzola koju sam sam softmodovao. neki email je trebalo poslati i onda se hackuje dalje konzola sama preko exploit alata. so much fun... Donkey Kong Country i Xenoblade Chronicles mi je ostalo u secanju kao sjajne igre. Bila je i jedna tabacina crno bela kao comic strip je uradjena.
MadWorld.

Ovo je bas dobra fora. Prakticno moguce je "rezanje" legalno kupljenih eshop igara na dvd diskove.
U pitanju su doduse DVD-RAM diskovi tako da ih wii u prakticno vidi kao eksternu memoriju. ali opet je zanimljivo i pored toga sto nema neku realnu primenu.

Ovo je bas dobra fora. Prakticno moguce je "rezanje" legalno kupljenih eshop igara na dvd diskove.
U pitanju su doduse DVD-RAM diskovi tako da ih wii u prakticno vidi kao eksternu memoriju. ali opet je zanimljivo i pored toga sto nema neku realnu primenu.

Video sam ovo a dal može da reže bd diskove ili samo dvd format? (Nararvno ukoliko nakačiš recimo bd rezač na njega)

Poslato sa COL-L29 pomoću Tapatoka

Back
Top Bottom