• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Last edited:
OK ovi mi deluju OK isto. Uklapaju se u budzet :D
Kontam da cu da povucem okidac :)

ili ovi jako slicna cena nisam siguran da li ima bitnih razlika ?

Eff me ima i ovi... jebo ih ja sta prave sto zvucnika sa ovako malim razlikama lol

Ja imam ovde prve. Preporuka ogromna. Za taj novac, ne znam da li ces naci nesto bolje. Kontam da su u ova dva ispod skroz ok. Ali eto, ako ti znaci nesto iskustvo iz prve ruke, godinama imam, nijedan problem nisam imao.

Pa za muziku mi najmanje treba, najvise za igre/filmove :D

@nelex
Ti fali basa ? Vidim 150e traze za vufer vise nego za zvucnike :D

@CARNEX
Pa ovi najskuplji su oko 125e kod madjara, nisam previse otisao daleko od zamisljene cifre :D

Nisam primetio da fali. Drugari muzičari su znali da ih pohvale, kad se okupljamo kod mene, baš im je bilo zanimljivo kako dobro zvuče, a nisu uopšte glomazni i veliki. Tako da, meni definitivno ne fali, niti mi je iko ikada rekao da misli da fali bas - ali ruku na srce, nisam audiofil. Tako da se ograđujem od stručne procene. Ako ti nešto znači kao poređenje, recimo na sluškama ATH-M50x mi je bas nekako prejak. A ovako preko zvučnika mi je baš taman. Možda jednostavno više volim da bas nije dominantan toliko?

Možda sam ti više odmogao nego pomogao, ali to su utisci :D

E jbg onda mozda bolje da idem na onaj Logi prvi lol Nisam siguran da li bi moje usi cenile kvalitet ovih edifier :D Idem sutra do majstora prvo da odnesem ove moje Altec, ako ih mogu vratiti u zivot najbolje.

Šta je ovih dana dobra kupovina kada su u pitanju tastatura + miš kombo za kežualce (do 100e)? Ujedno i light nudge ako neko ima da prodaje polovno pre nego što postujem thread u flea market. Hvala

U firmi na G dobar popust za H7 Flow kuciste, imao neke bodove i nisam mogao da odolim i kupim ga, 7000din ce me izaci :D
Kad pomislim da sam za MS kuciste dao 6000din. a ovo kosta 7000din, daj reko moram uzeti ovo pa makar stojalo za narednu konfu koja je u planu za nekih 5god. XD Kakve su cene, moze samo gore ici

Mota mi se nesto po glavi da zamenim Dark Rock 5 Pro za Arctic Liquid Freezer III 360 pa dal se uopste i isplati to raditi...5000din bi bila neka razlika ali ne znam sta bih dobio po pitanju max load temp i buke? Sa ovim vazdusnim 7950x3d lagano ode na 90c
Odvraca me od kupovine sto na Aio ima tu dosta elektronike i delova sta moze da crkne i sto im je zivotni vek tu megde 5-6 god... vazdusaru nema sta da bude sa druge strane

Mota mi se nesto po glavi da zamenim Dark Rock 5 Pro za Arctic Liquid Freezer III 360 pa dal se uopste i isplati to raditi...5000din bi bila neka razlika ali ne znam sta bih dobio po pitanju max load temp i buke? Sa ovim vazdusnim 7950x3d lagano ode na 90c
Odvraca me od kupovine sto na Aio ima tu dosta elektronike i delova sta moze da crkne i sto im je zivotni vek tu megde 5-6 god... vazdusaru nema sta da bude sa druge strane
Jesi pokusao da odradis undervolt|?

Odličan je Liquid Freezer III, od jula prošle godine kad sam ga kupio do danas nikakavih problema sa njim nemam, a garancija (domaća) je šest godina. Tiho radi i odlično hladi 7800X3D, od podešavanja samo CO na -20 i temp. limit na 85°C i to je to. U full load-u (npr. Cinebench ili pri kompajliranju shader-a pri prvom pokretanju neke igre) max. što dostigne je 83-84°C, a CPU boost-uje na maksimalnih 5.0GHz. U igrama se temp uglavnom kreće oko 60°C, a u idle-u oko 42-45°C, gde se ventilatori AIO-a vrte na ~650rpm-a.

Odličan je Liquid Freezer III, od jula prošle godine kad sam ga kupio do danas nikakavih problema sa njim nemam, a garancija (domaća) je šest godina. Tiho radi i odlično hladi 7800X3D, od podešavanja samo CO na -20 i temp. limit na 85°C i to je to. U full load-u (npr. Cinebench ili pri kompajliranju shader-a pri prvom pokretanju neke igre) max. što dostigne je 83-84°C, a CPU boost-uje na maksimalnih 5.0GHz. U igrama se temp uglavnom kreće oko 60°C, a u idle-u oko 42-45°C, gde se ventilatori AIO-a vrte na ~650rpm-a.

Hvala matori :) znaci ne kupujem. 5-6 stepeni mi ne znaci nista

Sa ovim vazdusnim 7950x3d lagano ode na 90c
Sto je OK za neograniceno dug rad, daleko je to od throttle-a.
TJmax. kod 7950X3D je 89°C (kao i kod 7800X3D), ne bih voleo da vidim da mi neka komponenta radi na max. operativnoj temperaturi, pa ni na kratko. Pritom je već undervolt-ovao CPU (CO -20) i opet dostiže max. temp.
Da li se cuje pumpa u idle-u?
Ne uopšte, u idlu je komp potpuno nečujan. Ventilatori AIO-a se vrte na ~530rpm-a, temp je ~42C. AIO sam povezao all-in-one (PWM) kablom, tako da fan curve koji sam setovao u BIOS-u reguliše brzinu pumpe, VRM venta, kao i tri 120mm venta na samom radijatoru. U pakovanju se dobija i split kabl gde su odvojeni konektori za pumpu i ventilatore, pa na taj način mogu zasebno da se setuju njihove brzine.

Attachments

• Screenshot 2025-08-31 211811.webp
    Screenshot 2025-08-31 211811.webp
    55.3 KB · Views: 7
  • Liquid_Freezer_III_Black_Connectors.webp
    Liquid_Freezer_III_Black_Connectors.webp
    354.4 KB · Views: 8
Last edited:
Back
Top Bottom