• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Meni bi realno bilo lakše da se kvare analozi, nego dugmići. jer mi na jednom 2x menjali dugmiće koji su se kvarili fazon posle par meseci, a nit silujem kontroler niti koristim u igrama toliko lb rb

stoke što ne ubace normalne dugmiće, i analoge, to stoji, kada svi cheap third party rade to...

Mada, za sada DS bez greške. Kada bolje razmislim, ni jedan PlayStation kontroler mi nikada nije pravio problem.

Definitivno je do sreće koji džojped ti zapadne, jedan DS mi je prodriftovao posle 6 meseci (levi analog), jedan i dan danas normalno šljaka, a nije da se ne koristi. Jbga, đubar kvalitet. Sada sam u fazonu kada mi prodriftuje džojped (a da nije u garanciji), da mu menjam analoge za neke hall effect analoge tipa Gulikit itd.

Definitivno je do sreće koji džojped ti zapadne, jedan DS mi je prodriftovao posle 6 meseci (levi analog), jedan i dan danas normalno šljaka, a nije da se ne koristi. Jbga, đubar kvalitet. Sada sam u fazonu kada mi prodriftuje džojped (a da nije u garanciji), da mu menjam analoge za neke hall effect analoge tipa Gulikit itd.

Sreća što nemam klince xD

Meni je DS bolji od xbox dzojpeda, najveci problem je taj stick drift, za nesto sto toliko kosta, ne bi smelo da ima takvih problema.
Neki dzojped poput DS-a, ali da ima hall, bi bio neko najbolje resenje za mene, a da nije preskup.

Iskocilo mi pre neki dan Xbox oridji dzoj na temu za 4000din sa kuponima i popustima ali nisam smeo da rizikujem... ogadili su mi se, meni su dva od dva xbox series dzojpeda crkla, na jednom krstic, beli dzoj sto je dosao uz XSS a drugi 20th anniv. drift dobio posle 2 god. Drzacu se ja ovih kineza bolje

Za sada nisam imao problema sa playstation gamepadovima, koristim ih samo ja i redovno radim base>pro upgradeove pa ih tako cesto "menjam".

MILD je objavio info za PS6 i PS6 portable, koristeci 2 godine staru dokumentaciju [+sveziji info od insajdera] kada je AMD potpisivao ugovor sa Sonijem oko sledece generacije konzola

PS6 [Zen6 + RDNA5] ce ciljati na manju potrosnju struje od PS5 [nece imati ogroman GPU kao sledeci xbox] uz 3x raster vs base PS5 [dosta bolji RT]
PS6 Portable ce ciljati na 15W APU i 50% rastera od PS5, izgleda da ce se poklopiti sa ovim novim PS5 "low power modom"
na papiru oba uredjaja se cine kao poprilicno jeftina
ciljaju late 2027
IMG_2108.png

Pocetkom meseca hardware leaker Moore Law is Dead je objavio PS6+portable info iz par godina stare dokumentacije koju je AMD predlozio Soniju za nextgen konzole, a sada je objavio info iz up-to-date dokumentacije o PS6 Portable chipu koji ce Sony praviti krajem 2027. godine.

AMD Canis
Monolithic 135mm2 TMSC 3nm APU
4x Zen6c + 2x Zen6 LP za OS, 4MB L3
192-bit memory controller, LPDDR5X 8533MHz [max 48GB]
16 CU RDNA5 GPU, ~1.20GHz portable, ~1.65GHz docked
MicroSD, M.2, Haptic, Dual Mics, Touchscreen, USBC Video Out

Pocetkom meseca hardware leaker Moore Law is Dead je objavio PS6+portable info iz par godina stare dokumentacije koju je AMD predlozio Soniju za nextgen konzole, a sada je objavio info iz up-to-date dokumentacije o PS6 Portable chipu koji ce Sony praviti krajem 2027. godine.

AMD Canis
Monolithic 135mm2 TMSC 3nm APU
4x Zen6c + 2x Zen6 LP za OS, 4MB L3
192-bit memory controller, LPDDR5X 8533MHz [max 48GB]
16 CU RDNA5 GPU, ~1.20GHz portable, ~1.65GHz docked
MicroSD, M.2, Haptic, Dual Mics, Touchscreen, USBC Video Out

Nemojte previse znacaja da pridodajete tom "Moore's Law is Dead" liku. On je moderni Nostradamus. Napravi milion "predvidjanja" pa se onda od tih milion par i ostvari.

Kako testirate drift, tj kako utvrdjujete da ga imate?

Nemojte previse znacaja da pridodajete tom "Moore's Law is Dead" liku. On je moderni Nostradamus. Napravi milion "predvidjanja" pa se onda od tih milion par i ostvari.

Kamera ili lik se krece...u meniju gore dole ide non stop...meni je tako bilo

Mozes i da nakacis gamepad na PC i preko web app-a da vidis da li se pecurke same od sebe pomeraju. https://gpadtester.com

Jeste, ali je poprilicno OK kada napomene da ima dokumentaciju koju su mu dali insajderi. Vise ne pokazuje direktno dokumentaciju jer mu je Sony bacio block na video kada je otvoreno prikazao interni sony PS5 Pro dokument. Nedavno je preko te iste dokumentacije prvi najavio PS5 low power mode.
Sto se PlayStation leakova tice, izgleda ima dobre insajdere.

Kada krene da plete svoja predvidjanja oko finalnih performansi, klokova, cena, release date-a i sl, to treba ignorisati.

Last edited:
Posle prvog leak-a zasnovanom na 2-3 godine staroj AMD prezentaciji o potencijalnom hardveru za sledecu generaciju PlayStation konzola, i nedavnog updated pogleda na PS6 Portable projekat sa up-to-date hardware info-om iz AMD dokumentacije, tech hardware leaker Moores Law is Dead je upravo objavio i full full pogled na PS6 home konzolu [codename Orin] i sta ce zaista biti poslato na proizvodnju u TSMC sredinom 2027 godine.

PS6 home console:
  • 280mm2 3nm TSMC APU ~160W TDP
  • 8x Zen6 CPU cores
  • 2x Zen6 LP cores [za OS]
  • 54 CU RDNA5 GPU, podeljen u 3 work groupe, 10MB cache
  • 160bit GDDR7 memory controller [32Gbit brzina 640GB/s, 30-40GB kapacitet]
Sony je tradicionalno skidao 2CU-a sa APU-a da bi se povecao yield, ovaj put mozda i skinu jedan CPU core [mada licno ne verujem].

Sto se dokumentacije tice fokus je prebacen sa rastera na RT i AI performanse. MILD predvidja 2.5-3x brzi raster i 6-12x RT performanse [u najboljem slucaju bice brze od 4080/5080], ali treba prvo videti kakvi ce biti finalni klokovi.

OK je bio SoP pre TGS-a, Saros i Wolverine stizu sledece godine!

-------------------------------------
PlayStation State of Play TGS 2025

Saros - gameplay trailer, 20. mart 2026
Zero Parades

MS Flight Simulator 2025 - Dec 8 2025 @ PS5
Battlefield 6 - campaign trailer, oct10

Deus Ex Remastered - Feb 5, 2026

Halloween: The Game - async horror, sept 8 2026
Last Epoch - coming to PS5, expansion Orobyss
The Seven Deadly Sins: Origin - gameplay showcase, solo/coop, Jan 28 2026
Sonic Racing: Crossworlds - 2026 DLC Pack Megaman & ProtoMan
NiOh 3 - Feb 6 2026
Dynasty Warriors 3 Remastered - Mart 19 2026

Code Vein II , Jan 30 2026
FFT The Ivalice Chronicles - Sept 30 2025
Let it Die Inferno - PvPvE, extraction, Grasshopper, dec 3 2025
Chronoscript: The Endless End - 2D action adventure, 2026
Crimson Desert - campaign trailer, march 19 2026

Pulse Elevate wireless speakers, 2026
PS+ Essential Alan Wake 2, Cocoon, Goat Simulator 3 / TLOU2 on Games Catalogue, Classiocs: Tekken 3 & Soulcalibur 3, TR Anniversary
GT7 Spec 3, december
Wolverine - fall 2026

Bolje da vide kako da poprave stick drift, nego sto izbacuju hiljadujednu kozmeticku promenu...

Malo crvene izolir trake na ovaj postojeci bijeli i dobijem Kratos izdanje.
Meni su svi sem 30th anniv.bezveze. Gledam i ovaj Yotei limited, glupost, ruzan

Back
Top Bottom