Nabavio sam Mega Drive 2, jednu od malobrojnih retro konzola koje nisam imao. Onda mi naleti jos jedan jeftino sa 2 kontrolera i ja alava budaletina uzmem i njega. Zapravo je bio kapric u pitanju jer su u predhodnom, neznatno jeftinijem paketu kontroler i ketridz bili kinezi jeftinjaci. Mada ih vec imam vise komada ispravnih. Konzola i strujni adapter su 100% originalni, to mi je bilo glavno.
U ovom drugom paketu o kome pricam, odmah su krenuli problemi sa testovima. Citav paket, iako je sve originalno, daje utisak izraubovanosti velike, neko mu je dusu vadio.
Kontroleri su se ispostavili problematicni, oba. Tasteri ne rade na svakom, poneki. Ali to je sekundarno.
Konzola prvo nije htjela da da sliku. Malo guglanja, ocistim ketridz slot i repro ketridz, jedini koji imam ovde. Proradi, da sliku ali primjetim da su slova koja trebaju biti bijela (igra je Judge Dredd, u introu ide tekst) zuto-bijela i definitivno ima neki problem sa bojom. Da dodam da se plava prikazuje kako treba u samoj grafici. Da li je moguce nesto eksterno rijesiti poput dodatnog ciscenja ili upotrebe originalnih ketridza ili bi stvar mogla biti dublje hardverske prirode, poput DIN konektora, vodova na samoj ploci ili tako nesto?
Ako je moguce 'opraviti eventualno bih ga podvrgnuo i 60 hz modu.