• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

Tačan BOM za Ally je iza nekog paywall-a nažalost, međutim ako je 7840U u maloprodaji za reballing entuzijaste i servisere oko 120-130€, Z1E za velike 'igrače' ide solidno ispod toga. Dodatnih 700€ koje na to plaća krajnji kupac za Ally X sigurno nije utrošeno na ostatak hardvera, r&d i transport. Sudeći po nedavnim rasprodajama u US za Claw i Legion Go, ima tu dosta prostora za niže cijene.

Promenjen je frontend, izgleda se ne ucitava desktop enviroment uopste. Ako bude srece, sredice background servise, power scheduler i hibernaciju [bas velika boljka od Win11].
Koliko sam ispratio sa vise strana od ovih koji su videli uredjaje, po defaultu ulazi u "game mod", gde ima poiskljucivanje background servise, ali mozes uci u full desktop explicitno. Nisam uspeo da provalim da li moras da radis restart kad se vracas u "game mod" - kapiram da da u prvim verzijama.

Takodje me zanima kad ce ovo eneblovati za klasican Windows, ili ce ipak ostati samo zakljucano (bar za sada) za specificne uredjaje.

Takodje me zanima kad ce ovo eneblovati za klasican Windows, ili ce ipak ostati samo zakljucano (bar za sada) za specificne uredjaje.

Windows će prvo dobiti neke gaming/power optimizacije izgleda:

Sta se uopste cimaju sa bilo kakvim hardverom, najveci su izdavac igara na trzistu, sa hardverom samo gube kintu.

Ova najava iz vedra neba nije namenjena nama, nego deonicarima. :)

Gori pod nogama izgleda :)
Vec je izgorelo, sledeci "Xbox" ce po svemu sudeci biti "PC" (+emulator za stare konzolne igre).

Sta se uopste cimaju sa bilo kakvim hardverom, najveci su izdavac igara na trzistu, sa hardverom samo gube kintu.
Xbox konzola im je glavni dom gamepass pretplatnika, moraju izgleda da nastave da nude newb-friendly [anti-PC interface] masinu koja se stavi pored TV-a i pali sa jednim dugmetom.

Mora ovo biti (dosta) jeftinije od regularnih Ally-ja inače su DoA ko kuća.
Šteta što će vjerovatno najbolji 7" IPS ekran ostati ekskluzivan na obskurnom MSI Claw-u.
Sto obscurni Claw. Jedini je koji ima SoC od Intel-a, umesto poluproizvod od AMD-a.

U smislu da je loše prošao na tržištu zbog previsoke cijene, tek se počeo solidno prodavati kad je cijena došla na nekih 300-350 USD (po kojoj sam i ja uzeo btw). Realno gaming performanse na Ultra 100 procesorima su postale dobre tek nekoliko mjeseci unazad, godinu dana nakon što je Claw izašao na tržište, s te strane Z1E je napravio mnogo bolji posao. Naravno govorim o prvom modelu, ovi novi sa Ultra 200 SoC-ovima su mnogo bolji (i skuplji) proizvodi. Sve u svemu je nerealno da su laptopi sa istim specifikacijama jeftiniji od ovih handhelda.

Last edited:
Back
Top Bottom