• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Akcijske ponude igara i pretplata (Steam/GOG/Epic/PSN/XBL...)

Ne moze da se prenese recima, uvek me nasmeje ta konstatacija, hahahaha
Pa ne znam sta ti je tu smesno, ali ono sto znam jeste da si troler i hejter i prilicno ogranicen, te ce moja diskusija sa tobom prestati ovde.

Meni je Inside bolji bio od Limba. Braid bolji od obje.
Po cemu? Ne sporim da ste videli nesto u igri, ali me sad vec zanima da vidim sta.

Pa ne znam sta ti je tu smesno, ali ono sto znam jeste da si troler i hejter i prilicno ogranicen, te ce moja diskusija sa tobom prestati ovde.
Sta ti bi pa mi ovaj put nisi rekao da treba da nadjem devojku? :D

Braid ima kompleksniju pricu od Limba i Inside-a, dok su Limbo i Inside linearni side scrolleri. Braid je prepun zagonetki i sadrzaja cak i kada se zavrsi glavna prica. Ima jako lep soundtrack i grafiku kao da je sve bojeno vodenim bojama rucno,, Limbo i Inside vuku vise na sumornu stranu sa paletom od nekoliko boja. Limbo i Inside sam odigrao jednom i dobro se secam price, ali nisam imao potrebu da igram opet, a Braid sam odigrao jos nekoliko puta nakon release-a. Moja 2 centa zasto mi je Braid bolji od Limbo i Inside.

Braid ima kompleksniju pricu od Limba i Inside-a, dok su Limbo i Inside linearni side scrolleri. Braid je prepun zagonetki i sadrzaja cak i kada se zavrsi glavna prica. Ima jako lep soundtrack i grafiku kao da je sve bojeno vodenim bojama rucno,, Limbo i Inside vuku vise na sumornu stranu sa paletom od nekoliko boja. Limbo i Inside sam odigrao jednom i dobro se secam price, ali nisam imao potrebu da igram opet, a Braid sam odigrao jos nekoliko puta nakon release-a. Moja 2 centa zasto mi je Braid bolji od Limbo i Inside.
Hvala na lepom postu. Mislio sam vise na Limbo i Inside, da li bi mogao da mi uporedis ta dva? Meni je Limbo bolji prvenstveno zato sto mi deluje da je izvodjenje bolje, ispoliranije, da je tim imao "uzi fokus", kako mehanicki, tako i tematski i posto mi deluje da je Limbo vise nedorecen. U odsustvu konkretne narative vise masta igra ulogu pa mi zato prica deluje kao bolje iskustvo.

Braid mi se daleko vise svidja od ove dve i slazem se dosta sa tvojim poredjenjem. Zao mi je sto ovaj expanded re-release Braid-a nije ni izbliza imao prodaju koju je Jonathan Blow ocekivao.

Sta ti bi pa mi ovaj put nisi rekao da treba da nadjem devojku? :D
A to svakako 😁

Meni se Inside nije toliko svideo, više kao loša kopija Limba, samo mi se kraj baš svideo, to mi je high point...

Braid šta znam, meni su te igre prilično različite, nisu mi uopšte za poređenje 🙂

A to svakako 😁

Meni se Inside nije toliko svideo, više kao loša kopija Limba, samo mi se kraj baš svideo, to mi je high point...

Braid šta znam, meni su te igre prilično različite, nisu mi uopšte za poređenje 🙂
Slazem se skroz da se Braid jako razlikuje od druge dve.

Gotovo su identične igre kad je (sami) kraj u pitanju.
Izvini, podseti me na koji to nacin.
Koliko se ja secam, u Limbo
propadas kroz staklo, simbolisuci saobracajku gde si nastradao i zavrsavas u polozaju slicnom onome kao na pocetku igre
dok u Inside
pustas blob na slobodu, bez slicnog "tripa" pravljenja punog kruga/vracanja na pocetak

Meni se od svih ovih igara najviše sviđa Inside, razlozi: grafika, dizajn sveta, atmosfera, zagonetke, priča i slabo ljudi ovo pominju: i Limbo i Inside imaju neverovatnu fiziku i tokom gameplaya i tokom scena smrti protagonista. Inside je stvarno je nešto što ne može rečima da se opiše, kada god je igram uđem u taj svet, kao da sam taj dečak u sred postapokalipse za koju nisam siguran zašto se desila osim da su ljudi na vrhu po bogatstvu i naučnici krivi za nju i da nažalost i mi u stvarnosti idemo ka svemu tome. PS. Po meni najbolji prikaz postapokalipse u bilo kojoj igri.

Nisam ni razumeo priču do kraja osim toga da se desila ta apokalipsa i da ljudi na vrhu imaju i i dalje razvijaju tehnologiju upravljanja "nižim" masama, zato najverovatnije i onakav kraj sa masom ljudi u jednom telu (tako oni nas posmatraju, svi zajedno u užasnoj i po njima glupoj masi) koji i kada pokuša da pobegne i ubije direktora kompanije (diktatora vladara u stvarnom svetu) na kraju odu na predviđenu putanju jer je igra nameštena.

Skriveni kraj - mislim da nema mnogo filozofije tu, mi upravljamo klincem i on se na kraju oslobađa našeg upravljanja ali nema svoju svest već je kao i oni uspavani ljudi koje on upravlja jer je sve u svemu to samo igra i on je samo lik koga mi upravljamo i koji ne može da funkcioniše bez nas. Skriveni kraj je meta easter egg a ne nešto dodatno u celoj priči.

Posle toga mi je najbolji Limbo, opet isti razlozi s tim što ovo nije postpokalipsa već najbolji prikaz Čistilišta na bilo kom medijumu koji sam ja iskusio. Kraj prikazuje uzrok zašto je klinac u čistilištu (spoiler u poruci kolege), ali više me ovde oduševljava samo iskustvo putovanja dečaka kroz Čistilište u kome ga opsedaju svi njegovi strahovi (pauci, stariji dečaci koji su ga maltretirali, struja, duboka voda...). Sve osobine koje sam stavio za Inside gore, važe i za Limbo, Inside je "samo" evolucija Limba.

Braid mi je "tek" treća najjača igra od ove 3, ovu igru meni ističe fora sa upravljanjem vremena. Priča je po meni malo previše kriptična, ali ostavlja utisak i kraj te igre za zloćom koji možda i nije zapravo zloća. Sve u svemu, i ova igra je remek delo.

Obrnuo si igre za "too deep" analizu priče, Braid je zapravo i smislen u svojoj poruci dok su Inside i Limbo klasična fora nabacanih filozofskih hintova gde igrači sami popune praznine izmedju.

Probao sam to da igram, nekako mi nije legla, nisam mogao da definisem tacno sta mi se nije svidjalo :D Al kad je dzaba dodace se u backlog :D

2 points hospital je sledece, to sam definitivno nameravao da overim, igrao se theme hospital ko lud pre sto godina.

Probao sam to da igram, nekako mi nije legla, nisam mogao da definisem tacno sta mi se nije svidjalo :D Al kad je dzaba dodace se u backlog :D

2 points hospital je sledece, to sam definitivno nameravao da overim, igrao se theme hospital ko lud pre sto godina.
Obozhavao sam theme hospital, ali 2 point hospital nisam igrao dugo. Mozda sam igrao u pogresnom raspolozenju, ne znam, ali dacu joj sansu ponovo kad dodje na Epic.

Na epicu nema više polje za sledecu besplatnu igru, jel to samo novi UI, ili se konačno završava akcija deljenja?

Zavrsava se ovaj sale tj ove bonus mistery igre, al sad da li vise nece biti obicnih videcemo :D
Kontam da mogu doveka neke cheap indie igre da dele, i na stimu ima non stop free igara samo ih niko obicno ne promovise nego moras da ih lovis.

Nije mi jasno sto steam ne promovise te besplatne igre
Nema potrebe, imaju 100M igraca koji kupuju igre redovno.

A Epic mora da se probije na trzistu [sa slabije napravljenim clientom], pa to rade bacanjem para niz reku da bi okupili korisnike.

Back
Top Bottom