• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Death Stranding 2

Hideo-san je opet uspeo da otkrije toliko mnogo o igri... not :cautious:

P.S. Cosplay razbija 😄

Last edited:
Ako ne bude Death Stranding 2 veceras na State of Play-u, ne ocajavajte. Gospodin Kojima ce gostovati za mesec dana na filmskom festivalu South by Southwest.

coverimage_sxsw2025_specialpanel.jpg

Auuuu. Ja se spremam u 23h da gledam prenos panela, kad ono panel krenuo u 22h 😲 . Omašio sam računicu. Bah.

Odgledah i panel i trailer. Panel manje više reklama bez mnogo dodatnih informacija. Trailer mi nekako krenuo neinspirativno ali kako se odvija postaje sve luđi i luđi 🤯. Deluje da će biti baš baš mnogo sadržaja i nadam se da smo videli samo delić onoga što će moći da se vidi. Jbt 10 minuta traje.

Najbolja fora će biti ako ovaj Magellan Man u stvari bude neki Hearman-ov wet dream umesto stvarnost 😂

Zanimljiv je i ovaj novi karakter. Zamenio je Cliff-a?

@rodilo, gde je "iron folder" na lestvici... za nas neupućene? 🙃

Brutalno izgleda, samo zbog toga cu je probati, iako je kec bio uzasno dosadan, vidim ovde dosta novih ubacenih stvari, raznovrsnosti, pa mozda na kraju igra i bude makar podnosljiva.

Zanimljiv je i ovaj novi karakter. Zamenio je Cliff-a?
Da izgleda tako, ali iz njega ne curi non stop Tar kao iz mrtvog Cliff-a koji nije odradio potpunu tranziciju u afterlife. Mozda je i dalje ziv, namerno otisao na ratne plaze koje je Cliff non stop prezivljavao.

Oseća se prisutstvo malo veće količine elemenata koji potiču iz japanske pop kulture. Mecha borbe i "gattai" npr, a tu je i veći akcenat na emotivnu dimenziju likova. Ko je navikao na animue, to mu je ko dobar dan ali prosečnom zapadnjaku su verovatno "cringe". Već vidim da će DS2 doneti još veći raskol među publikom nego DS1 😂

Pitanje je samo koliko će trebati da 'klikne', manje ili više od 30 sati.

Gameplay se bas otvori posle par sati, kada se dobiju opcije pravljenja fiksnih ruta [na sta mnogi izgube puno vremena i zapostave igranje main kampanje :D]. Igra bas postaje ozbijan "simulator hodanja", a i prica se zahukta i traversal problemi postanu bas izazovni [nosenje Mame preko planine mi je bas bila extra misija]. A i super je koliko su sa sporednim likovima ispitali tu temu afterworld-a i konekcija, deadman koji je vestacki rodjen, heartman koji vecno trazi plazu svoje poginule porodice, bliznakinje koje se ujedinjuju... Koliko god da je svet weird i pun misterija, do kraja igre je odgovoreno sve.

Jedva cekam nastavak.

Dosta prezivelih likova iz keca nema u dvojci, videcemo da li ih sakriva za finalnu igru. U ovom zadnjem trejleru je jedino mozda hintovano da je Deadman najzad nasao nacin da ode na svoju plazu i u afterlife [6min 33sec].

Nice catch. Nisam primetio scenu sa Deadman-om 🤯. Izgledalo mi je da je u pitanju Sam-ova senka na ekranu ali kad se zaustavi snimak jasno se vidi drugačije konture tela.

U trailer-u aludiraju na to da je od DS1 do DS2 prošlo samo 11 meseci što je vrlo kratko vreme. Svi preživeli likovi bi trebalo da su i dalje živi ako je tako. S druge strane onaj prošlogodišnji teaser prikazuje Sam-a koji je sed pa ispada a su prošle godine. Ako su prošle godine onda su potencijalno poumirali i mnogi likovi. U tom slučaju ostaje pitanje kako su se Fragile i Sam podmladili. Heartman možda ima znatno produžen životni vek jer efektivno umire na svakih par minuta ali ostali nemaju taj "luksuz".

U trailer-u aludiraju na to da je od DS1 do DS2 prošlo samo 11 meseci što je vrlo kratko vreme.
ja bih rekao da tu kažu koliko im je trebalo da uspostave red. to je verovatno samo jedna od tačaka odmotavanja priče (možda se tu npr dogodi samo uvodni deo igre, a onda padne flash forward jedno 10-15 godina :D )

Ovo je definitivno jedan od najtripoznijih trejlera koje sam gledao a da nije cist "mood piece". Prvi Death Stranding me nije zainteresovao ali ovo svakako jeste.

Back
Top Bottom