• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2024)

Status
Not open for further replies.
Jel gledao neko Gladiator 2?

Rekao sam i ranije, reci cu opet - Ridli Skot je postao uzasan reziser. Kacio je neko ovde onaj table podcast sa drugim reziserima, kada otvoreno prica kako on to brzinski radi bez razmisljanja previse, samo ide i radi. I to se bogami vidi u svim njegovim filmovima u poslednje vreme. U sustini kada vidim njegovo ime pored filma, nemam nikakva ocekivanja. Tako i sa ovim. Ali bih voleo kada bi neko odavde pogledao, cisto da cujem sta mislite.
Star je, ne zeli da se cima previse 😄, ali ne bih ga nazvao uzasnim reziserom, daleko od toga.
Sto se Gladiatora 2 tice, utisci na koje sam naleteo od ljudi koji su bili na premijeri su uglavnom prilicno pozitivni, ali sto kaze Voiv, rodilo ce veceras vrv da iznese svoje utiske, a njemu se najvise veruje.

Star je, ne zeli da se cima previse 😄, ali ne bih ga nazvao uzasnim reziserom, daleko od toga.
Sto se Gladiatora 2 tice, utisci na koje sam naleteo od ljudi koji su bili na premijeri su uglavnom prilicno pozitivni, ali sto kaze Voiv, rodilo ce veceras vrv da iznese svoje utiske, a njemu se najvise veruje.

Filmovi novijeg datuma iza kojih stoji kao režiser su moram reći trošenje vremena - zato i kažem užasan režiser. A vidim da i dalje reklamiraju njegovo ime kao da je sinonim za dobar film. Marketing mašina radi svoje, ali treba se čovek zapitati kada je dosta (u smislu racionalisanja i davanja šanse ovom režiseru, jer ima mnogo drugih stvari koje možete/treba pogledati).

Daj Bože da ovaj novi Gladiator bude čista suprotnost svemu ovome šta sam napisao. Ali, čisto sumnjam...

Jel gledao neko Gladiator 2?

Rekao sam i ranije, reci cu opet - Ridli Skot je postao uzasan reziser. Kacio je neko ovde onaj table podcast sa drugim reziserima, kada otvoreno prica kako on to brzinski radi bez razmisljanja previse, samo ide i radi. I to se bogami vidi u svim njegovim filmovima u poslednje vreme. U sustini kada vidim njegovo ime pored filma, nemam nikakva ocekivanja. Tako i sa ovim. Ali bih voleo kada bi neko odavde pogledao, cisto da cujem sta mislite.
Gledao sam ja na premijeri.

Zabavan trash sa lako svarljivim cringe momentima.

Nisam ništa pratio u vezi najave filma i mislio sam da je ovo kao ozbiljan nastavak a ne totalna zajebancija. :D

Svakako nije dosadan film ali je preglup na dobar način.

qv7NAtD.png

Anora

Anora, a young sex worker from Brooklyn, meets and impulsively marries the son of an oligarch. Once the news reaches Russia, her fairytale is threatened as his parents set out for New York to get the marriage annulled

Najbolje bioskopsko iskustvo ove godine, skinulo sa prvog mesta The Substance. Baš je užitak bio smejati se sa solidno ispunjenom salom na dešavanja na platnu i situacije kroz koje prolaze likovi.

Anora je još jedna potvrda da je Sean Baker pre svega sjajan režiser glumaca. Tako prirodno deluju u njegovim filmovima i imaju toliko vidljivu hemiju da je uživanje gledati ih, i ovaj film nije izuzetak.

Mikey Madison je očaravajuća u ulozi Anore. Ne samo da brzo šarmira svoje klijente, već i nas gledaoce, odmah želimo sve najbolje da joj se desi u ovoj šašavoj, otkačenoj, ali ne i tako skroz bajkovitoj avanturi. Karren Karagulian, stalni Seanov saradnik, je verovatno zaslužan za najviše smeha, što facijalnim ekspresijama, što načinom na koji izgovara linije, ali daleko od toga da je samo on dobar u tome. Cela ekipa sjajno funkcioniše, a pogotovo četvoročlana grupa koju pratimo većim delom filma, da mi je bilo žao što film mora da se završi. Igor, brat moj ❤️

Nešto sporiji uvod je samo priprema za ludilo koje posle sledi. Od momenta kada Rusi/Jermeni uđu skroz u priču (negde oko 45. minuta), film opasno izvoza sve do samog kraja. A kraj filma je priča za sebe. Uz sve to, fotografija je lepa za oko i doprinosi celoj atmosferi.

Ako bih imao zamerke, to je da nismo baš mnogo toga saznali o Anori van njene profesije, mada ima situacija iz kojih možemo izneti određene zaključke.
Moglo se i malčice kratiti/smanjiti sa upotrebom "fucking/fuck" u dijalozima. Sve u svemu, ceo paket mi je toliko prijao i toliko sam uživao da stvarno nemam nameru, niti želju da mu mnogo zameram.

Verovatno film godine za mene, ne verujem da će se mnogo promeniti mišljenje nakon nekog vremena.

Mikey je buduća zvezda, predivna je, volim joj porodicu i psa, što bi rekla jedna kidara ispod Muđine objave.

TLDR verzija - preporuka!

Last edited:
Pogledao DC verzije oba dela Rebel Moon-a.

Prvi deo mi 3h proletela, it's a fun SF adventure. Ceo film je kao nesto sto bi kao klinja osmislio samo R rated :D Nemam vecih zamerki.
Noble mi je bio bas odlican kao bad guy. Steta sto je u drugom delu totalno protracen kao lik :/

Drugi deo smece. Nemogu da svarim nikada ove 5 vs milion borbe i good guys pobede, ye right. IMPERIUM FOREVER. Trebali su zgaziti prljave seljane iz svemira i gotovo :D Jeste da bi film onda bio 5 min umesto 3 sata al jbg ahahah.

OK for realz now akcija je snimljena vrhunski u drugom delu, tih 1h je totalni krkljanac i vredi pogledati samo zbog toga. Al ostajem misljenja da je osetno gori od keca :)

Sve u svemu OK za jednom pogledati, univerzum je cool mesavina WH40k, SW i Firefly :D Moglo bi se snimiti jos filmova u njemu, al ono bilo bi pametno da Zack prepusti nekom drugom da napise scenario on neka rezira nije frka :)

PS
Samo da dodam da je muzika odlicna u oba.

Last edited:
Filmovi novijeg datuma iza kojih stoji kao režiser su moram reći trošenje vremena - zato i kažem užasan režiser. A vidim da i dalje reklamiraju njegovo ime kao da je sinonim za dobar film. Marketing mašina radi svoje, ali treba se čovek zapitati kada je dosta (u smislu racionalisanja i davanja šanse ovom režiseru, jer ima mnogo drugih stvari koje možete/treba pogledati).

Daj Bože da ovaj novi Gladiator bude čista suprotnost svemu ovome šta sam napisao. Ali, čisto sumnjam...
Sto se rezisera tice peter dzekson pa jedno 10 praznih mesta,dzejms kamerun i mozda ridli posle njega...Mada mi e George Miller uvek dao puno za nikakva ocekivanja iako nema puno filmova osim pobesnelog maxa mislim na blokbusterre

Sto se rezisera tice peter dzekson pa jedno 10 praznih mesta,dzejms kamerun i mozda ridli posle njega...Mada mi e George Miller uvek dao puno za nikakva ocekivanja iako nema puno filmova osim pobesnelog maxa mislim na blokbusterre
Peter Jackson je nesumnjivo svojim filmovima obeležio celu jednu generaciju. Filmovi iz 90tih su takođe zanimljivi (The Frighteners je super recimo), ali naravno sa LOTR trilogijom je dostigao neke visine koje teško da će ko ponoviti.

E sad, da li je on zapravo najbolji režiser... Ako gledamo ceo njegov opus videćemo da je za sličan IP (Tolkinov manje bogat i obiman IP) napravio Hobite koji, ruku na srce, nisu ni blizu LOTR-a. King Kong je meh, They Shall Not Grow Old je poprilično dosadan i čudan, dobra mu je ova serija sa Bitlsima, ali sve u svemu i pre LOTR-a i nakon toga je imao slabije filmove.

Što se tiče najboljih režisera, ja ga ne bih ga stavio ni u top10 svih vremena (ima previše dobrih znalaca koji su virtuozi bili sa skoro svakim filmom, pomerali žanrove i stvorili podlogu za filmove koji su došli kasnije, dakle pravi umetnici). Međutim, ono što je on stvorio i dao nama (mislim svim ljudima/čovečanstvu) u vidu LOTR filmova samo po sebi treba da ima neku posebnu kategoriju.

Videćemo na šta će ovo da liči:

Peter Jackson je nesumnjivo svojim filmovima obeležio celu jednu generaciju. Filmovi iz 90tih su takođe zanimljivi (The Frighteners je super recimo), ali naravno sa LOTR trilogijom je dostigao neke visine koje teško da će ko ponoviti.

E sad, da li je on zapravo najbolji režiser... Ako gledamo ceo njegov opus videćemo da je za sličan IP (Tolkinov manje bogat i obiman IP) napravio Hobite koji, ruku na srce, nisu ni blizu LOTR-a. King Kong je meh, They Shall Not Grow Old je poprilično dosadan i čudan, dobra mu je ova serija sa Bitlsima, ali sve u svemu i pre LOTR-a i nakon toga je imao slabije filmove.

Što se tiče najboljih režisera, ja ga ne bih ga stavio ni u top10 svih vremena (ima previše dobrih znalaca koji su virtuozi bili sa skoro svakim filmom, pomerali žanrove i stvorili podlogu za filmove koji su došli kasnije, dakle pravi umetnici). Međutim, ono što je on stvorio i dao nama (mislim svim ljudima/čovečanstvu) u vidu LOTR filmova samo po sebi treba da ima neku posebnu kategoriju.

Videćemo na šta će ovo da liči:
Recimo meni se njegova verzija konga najviše svidela sto tehnički što priča a pogotovo fajt sa t rexovima 🙂

Gruja is a simple man. Ali da, slažem se sa nelexom po ovom pitanju.
Što se tiče novog lotr, ne znam šta da mislim, serkis se nije baš proslavio sa režijom u prošlosti.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom