• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

XBOX XBOX OG-Classic modovanje, ciscenje , upgrade…

M007P

Well-known member
Reaction score
49
Ovako posto sam zbog XBOX OG nasao i registrovao se na forum red je i da pisemo o njemu i radovima.
Kako god imam kolekciju od 6 xbox og ili ti classic konzola koje modujem, cipujem i sredjujem. Pripremam se za full mod sa openXenium chipom par komada sa menijem i 2-4TB hardovima.
moja kolekcija 6 boxa, sada provaljujem da sam sliku obrisao, ali slikacu ponovo.

imam 2-3 uradjene soft-modom jedna je 80gb, a 2po 20 gb, dok ne dodju i ne zavrsim open Xenium chipove ugradio sam RPI zero rp2040 veliki i ove male : IMG_3643.jpeg

ovo je rev 1.1, sada ide slika jedne zanimljive revizije tj 1.3 sa wiki je ?? ali je 1.3 mada u softwareu kaze 1.2 ali nije jer mi je bio potreban MPCX da b iradio chip. Taj zaguljeni point ozgleda ovako, stavio sam masku posle lemljenja( imam i sliku sa mikroskopa ali je nisam skinuo sa kartice):
IMG_3652.jpeg

Imace ovaj RP2040 sam reciklirao ako mozemo ga tako nazvati, bio je u switchu pa samu poskidao kondezatore oko rp2040 chipa (trebali mi) pa sam ih vrastavio nove, kao i rebildovano boot dugme i USB-c port(skunuti) bio je u switchu. Ovo sam radio iz zabave i rebuild RP2040 da vidimo da li radi ali znao sam da hoce, btw ostaljen je u XBOX ferca. Mada na ovoj konzoli( sa slike gde je MPCX poijt) je laser dvd drajva los sto bi rekli neki u **. Uzeo novi chip RP2040 i ubacio u jednu reviziju 1.1 sa dvd drajvom koji cita kao da je nov drajv, njoj je lipcao harddisk i ko zna od kada nije radila.

Da se vratim na 3 konzole sam menjao pastu obavezno, posto je ona fabricka crna pasta kao kamen, moracete da je skidate na jedini regularan nacin duvaljka na 200-300c i odlepi se lagano. postane tecnija kao zvaka ali steze brzo.

Sto je zaniljivo na svima gde ne procuri elektrolit- Clock kondezator ako je otvorite iscupajte ga kljestima ako nemate opremu, svaki procuri ako ne okolo po ploci onda ispod njega ne vidi se ali se jos nije razlilo. Vrednost ovog super kondezatorea je 1F(farad) i 5V, mada sam na jednoj 1.1
rev video 2.5v napon, na toj sam i skidao Eeprom sa ploce zbog kljuca da probam veliko cimanje za 1kb dumpa :)

Ostaje jos:
1. detailing konzola nekih cu totalno ali imam par lepih promerakai
2. da se odradi 128mb ram mod sa openxenium chipom i displayom
3. ubacivanje drugog drajva ( i ovaj IDE hard sto sam dobio, jedva sam nasao)
4. HDMI mozda
5. VGA mod neki verovatno.

nazalost necu raditi CPU upgrade sa brzim, veliko cimanje i nepotrebno je.

Cekam IDE to Sada adaptere i onda cemo uzeti par TB hardove. Jednu cu zadrzati za licnu kolekciju a ove neke cemo prodati.

Ovaj novi dashboard kao fabricki je brutalan.

IMG_3565.jpeg

nasao sliku na telefonu:

Evo da podelim sa Vama dragi prijatelji.

Upravo sam uspesno napravio OpenXenium sa GOLD 24k, malo je duze potrajalo ali uspesno napravljeno.

Ako neko zainteresovan za CHIP, napravicu jos par komada sigurno.

Idem na varijantu hard modovanja Xbox Claasic sa 2TB hardom pun igara, sve imam samo nema hardove po 2TB. Narvno jos ih nisam kupio.

Sledeci upgrade je LCD panel za open xenium sa temperaturam i drugim zavzralmama.

Attachments

• IMG_5004.jpeg
    IMG_5004.jpeg
    292.9 KB · Views: 18
  • IMG_5005.jpeg
    IMG_5005.jpeg
    228.1 KB · Views: 19
  • IMG_5003.jpeg
    IMG_5003.jpeg
    203.8 KB · Views: 19
Ja trenutno ne radim RAM upgrade za druge, jer nemam vremena.

CPU upgrade svakako nisam ni probao još uvek, jer ih nemam. Možda jednog dana.

@M007P @Corvus Corax

Da li bi mozda vrsili placenu uslugu modovanja Xbox-a? Konkretno me zanima dodavanje RAM-a i brzi procesor.

Ne radim iz vise razloga , jedan je nemam CPU, drugi nemam rework vise odavno, treba vremena da se to uradi a finansijski klijenti to nece da plati, ne radim vise takve zahvate . Xbox classic ima debelu plocu debeo CPU i treba dobra rework masina ,da ne duzim.

Ram trenutno imam jednog donora da skinem i prebacim sa jedne ploce na drugu tako da sam i tu limitiran, podelicu iskustvo kada budem uradio Ram upgrade.

Veci je zahvat napraviti i programirati open xenium nego ram upgrade na samoj ploci.

Nadam se da ce biti jos neki moder na nasem podneblju da se javi da radi CPU upgrade ili bilo koje modove.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ja trenutno ne radim RAM upgrade za druge, jer nemam vremena.

CPU upgrade svakako nisam ni probao još uvek, jer ih nemam. Možda jednog dana.
Razumem. Ne racunam na tebe. Ako se nekad predomislis/budes imao vise vremena imaj me na umu. Ja svakako se ne zurim. Imam veliku zelju da makar prosirim RAM na Xbox-u zbog igara koje to traze. Ako se ne varam CPU mod bi koristio samo za homebrew/emulaciju, pa nije mi toliko vazan.

Ne radim iz vise razloga , jedan je nemam CPU, drugi nemam rework vise odavno, treba vremena da se to uradi a finansijski klijenti to nece da plati, ne radim vise takve zahvate . Xbox classic ima debelu plocu debeo CPU i treba dobra rework masina ,da ne duzim.

Ram trenutno imam jednog donora da skinem i prebacim sa jedne ploce na drugu tako da sam i tu limitiran, podelicu iskustvo kada budem uradio Ram upgrade.

Veci je zahvat napraviti i programirati open xenium nego ram upgrade na samoj ploci.

Nadam se da ce biti jos neki moder na nasem podneblju da se javi da radi CPU upgrade ili bilo koje modove.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ni ti nisi za tu varijantu. Skroz razumljivo ljudi, predpostavio sam da ce tako biti. Znam kako je to kad imate "lose klijente" i ne zelim da budem jedan od njih. Ako se ikad budemo dogovorili da probamo, platio bih fino a ne bih se bunio i da potraje/ne uspe. Ako se nekad predomislite javite se.

divim se ljudima koji prodju ovu muku za ovako male dobitke. :)

Back
Top Bottom