• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Disney+ X-Men TAS & X-Men '97 (1992-1997) (2024-)

Revan

Aldecaldo
Co-founder
Reaction score
5,322
a.jpg

Naredne godine dobijamo novu animiranu X-Men seriju. U pitanju je nastavak na originalnu iz 1992. godine.

Danas su prikazali nesto od materijala na San Diego Comic-Conu:

Last edited:
^ Odavno planiram da odgledam kompletno X-Men 1992 pre ove nove serije, pa me trailer podsetio da vidim sta je danas dostupno i najbolje skinuti. I bas danas gledao sta ima - serija je nazalost ostala zaglavljena na DVD kvalitetu.

Pored raznih DVDRip-ova od pre 10-20 godina, pre tri godine se pojavio i 480p WEB-DL sa Disney+.
Malo sam kopao i po privatnim trackerima i na torrentleech uspeo da nadjem DVD Remuxe. Pa skinuo i jedno i drugo da uporedim...

Iako je video kvalitet prakticno isti, DVD Remux je bolji izbor od DSNP WEB-DL zato sto:
- su engleski titlovi radjeni normalno u dve linije, a kod DSNP su neretko nepregledni jer idu i u tri
- video ima "smooth motion" (NTSC 29.97fps), pa je podrhatavanje slike drasticno manje primetno

Mozda nekome bude koristan info. 👌

^ Zavrsio pre nedelju dana, bas bas dobra voznja. (y) Osim poslednje sezone koja je naknadno narucena, a suvisna. I uz to kod zadnjih 6 epizoda skroz promenjena animacija koja je uzasna.

Inace, dobro da sam negde tokom gledanja druge sezone procitao na wiki da raspored epizoda i prikazivanja nije bio bas kako treba.
A jos vise izmesan na DVD izdanjima. I onda malo istrazivao i naisao na savete poput ovoga:

For example "The Lotus and the Steel" should not be watched before "Wrapon X, Lies, and Video Tape", primary reason being the "Lotus" episode actually has a direct reference to the "Weapon X" episode as having already happened. A similar case I'd argue is script order placing "Courage" before the two-part "One Man's Worth", I personally feel it makes more sense and prefer "Courage" afterwards as it establishes Nimrod getting destroyed permanently after the "One Man's Worth" various timeline alterations where he was in the distant future.

Tako da blago modifikovan redosled epizoda sa wiki, kojim sam gledao je ovaj ispravan:

01 Night of the Sentinels - Part 1
02 Night of the Sentinels - Part 2
03 Enter Magneto
04 Deadly Reunions
05 Captive Hearts
06 Cold Vengeance
07 Slave Island
08 The Unstoppable Juggernaut
09 The Cure
10 Come the Apocalypse
11 Days of Future Past - Part 1
12 Days of Future Past - Part 2
13 The Final Decision

14 Till Death Do Us Part - Part 1
15 Till Death Do Us Part - Part 2
16 Whatever It Takes
17 Red Dawn
18 Repo Man
19 X-Ternally Yours
20 Time Fugitives - Part 1
21 Time Fugitives - Part 2
22 A Rogue's Tale
23 Beauty & the Beast
24 Mojovision
25 Reunion - Part 1
26 Reunion - Part 2

27 Out of the Past - Part 1
28 Out of the Past - Part 2
29 The Phoenix Saga - Part 1 Sacrifice
30 The Phoenix Saga - Part 2 The Dark Shroud
31 The Phoenix Saga - Part 3 The Cry of the Banshee
32 The Phoenix Saga - Part 4 The Starjammers
33 The Phoenix Saga - Part 5 Child of Light
34 No Mutant Is an Island
35 Obsession
36 Longshot
37 Cold Comfort
38 Savage Land, Strange Heart - Part 1
39 Savage Land, Strange Heart - Part 2
40 The Dark Phoenix - Part 1 Dazzled
41 The Dark Phoenix - Part 2 The Inner Circle
42 The Dark Phoenix - Part 3 The Dark Phoenix
43 The Dark Phoenix - Part 4 The Fate of the Phoenix
44 Orphan's End
45 Love in Vain
46 The Juggernaut Returns

47 A Deal with the Devil
48 Sanctuary - Part 1
49 Sanctuary - Part 2
50 Xavier Remembers
51 Secrets, Not Long Buried
52 Nightcrawler
53 One Man's Worth - Part 1
54 One Man's Worth - Part 2
55 Courage
56 Proteus - Part 1
57 Proteus - Part 2
58 Family Ties
59 Bloodlines
60 Weapon X, Lies, and Video Tape
61 Lotus and the Steel
62 Have Yourself a Morlock Little X-Mas
63 Beyond Good and Evil - Part 1 The End of Time
64 Beyond Good and Evil - Part 2 Promise of Apocalypse
65 Beyond Good and Evil - Part 3 The Lazarus Chamber
66 Beyond Good and Evil - Part 4 End and Beginning

67 The Phalanx Covenant - Part 1
68 The Phalanx Covenant - Part 2
69 Storm Front - Part 1
70 Storm Front - Part 2
71 The Fifth Horseman
72 Jubilee's Fairytale Theatre
73 Old Soldiers
74 Hidden Agendas
75 Descent
76 Graduation Day

Hteo isto al nemam snage, respect za pothvat. Overio sam neki retro ukratko na netu i cepam '97.
Koji kida koliko je dobar! Volim Disney ovih dana <3

Odlična je za sada X-Men 97. Stigao sam do četvrte i mogu da potvrdim da je dobar balans nostalgije i melodramatičnih interakcija između likova i to sve pomešano sa poprilično dobrom animacijom koja stilski baš čini da se osećamo kao da gledamo likove iz stripova. Osećam da će čitava sezona biti odlična, ali se bojim kako će da nastave pošto je showrunner popio otkaz i da je ne pokvare ubrzo u drugoj. Osvrnuću se u budućnosti nešto duže i više na čitavu seriju kada se slegnu utisci.

Pogledao celu seriju iz 1992 do 1997 i zavrsio xmen 97 sa svih 10 epizoda ove sezone.
Iskreno razocaran sam sto nismo dobili onslaught ali jbg sta je tu je...Nelogicna mi je pogibija bastiona jer je protiv roug pokazao da i on moze da se teleportuje osim ako nije samo neki vid nevidljivosti onda ima smisla
Ono sto mi se takoodje nije svidelo je sto je cable neki dziaj dz mekusac a u stripu je skroz suprotno aligeneralno sam zadovoljam nastavkom 97,,jedva cekam sezonu2 i apokalipsu da ozivi gambita :)

Završio upravo poslednju epizodu, i moram priznati da je ovo bila poštena adaptacija i remiks već postojećih priča iz stripova. Naravno da je sve moralo da bude grandiozno i kolosalno sa završnicom, pa im neću zameriti što su otišli tim putem.

Kao mali tizer su najavili povratak jednog od najvećih neprijatelja X-Men-a, i mogu samo da se nadam da će scenario i likovi biti ovako dobri i u drugoj sezoni. Pošto je knjiga snimanja napisana od strane proteranog showrunner-a, ne verujem da će se obrukati.

Ići će i nekom prilikom poduža recenzija, ali od mene prva sezona dobija 9/10, zasluženo.

X-Men ‘97 is reshaping its team after original creator Beau DeMayo left #Marvel Studios, now What If…? alum Matthew Chauncey will take over as head writer for the show’s third season.

During a recent Indiana Comic Convention panel moderated by Collider’s Maggie Lovitt, X-Men ‘97 star Lenore Zann revealed that Season 3 will begin filming voice lines much sooner than we thought: "I'm about to start to go into the studio next week to start on season three, so I've got lots to look forward to"

Back
Top Bottom