• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch Where The Water Taste Like Wine

VoivodBG

nerealni elitista
Reaction score
8,278

Uh, što ne volim kada čujem dosta o video igri, i na prvu loptu deluje kao da će biti nešto stvarno osvežavajuće, ali se na kraju ispostavi da je promašaj.

Ovde sam da vas odgovorim od bilo kakve kupovine, mene je poslužila sreća, pa sam je uzeo na GOG sale popustu, što je podnošljivo jer puna cena igre nije prihvatljiva nipošto.

Ukratko developeri su imali sjajnu zamisao da se dotaknu prepričavanja raznih legendi i pričica iz Amerike, što bi rekli country pevači, daj mi te Amerikane i biću srećan.

Vaš lik je nesrećnik koji jedne večeri izgubi partiju karata, i otkriva da mu je protivnik bio Dire-Wolf (glas daje Sting!) koji ga proklinje da šeta širom Amerike i prikuplja priče za njega, i da ih širi čitavim kontinentom.

Na papiru ovakva ideja i zamisao deluju strava, ali je izvedba loša.

Priče se dobijaju tako što odlazite na određene lokacije poput gradova ili nasumičnih kućica-pećina, one se onda gomilaju i koristite ih u razgovorima sa određenim likovima koji moraju da ih zavole.

Što više koristite te priče one sa vremenom rastu i razvijaju se, mogu da postanu jako čudno, ili jednostavno obične, i taj izbor je jedino na vama.

Pomenuti likovi koji su raštrkani po čitavoj mapi Amerike, predstavljaju deo te Američkog nasleđa. Njihovi narativi su generalno interesantni i mogu da vam drže pažnju.

Pohvale takođe idu na glasovnu glumu dotičnih likova jer se vidi da sa te strane nisu želeli da štede.

Avaj krećemo sa problemima:

Ubrzo će vam se javiti da game play pa maltene i da ne postoji. Ovo je jedan ogoljeni "walking simmulator", i često će te se kretati od mesta do mesta i lika.
Postoji mogućnost da brže hodate, a to je zviždanje, koje je najnezahvalniji način, pratite gde se pojavljuju zvižduci u obliku note, i onda klikćete strelicama.

To će vam ujedno i pokvariti užitak u najverovatnije najboljem aspektu igre, a to je sama muzika. Čitava caka je u tome da je sam OST toliko dobro i detaljno napravljen, kako prolazite kroz svaku državu, menjaće se način svirke i instrumenata, a pogotovo i vokal i čućete pesme na drugim jezicima!

Stvarno su najviše detalja uložili u OST i ovo je verovatno najbolji deo same igre.

Pohvalio bih još i crteže i dizajn slika za priče, skoro svaka od njih ima zasebnog crtača, i u počeku će vam sve to biti slatko, ali kako vreme bude odmicalo biće varijacija na dotičnu sliku ili samu priču pa će vam i to pokvariti užitak.

Tokom skoro 10 sati igranja naleteo sam i na neoprostive bagove:

1. Često se dešava da kamera podivlja i izgubi kontrolu, i sama se zumira, ili odzumira ili nasumično menja uglove, a da sam miš ili tastatura ne mogu ništa da učine povodom toga.

2. Frejm rejt često opada, što je po meni nedopustljivo, pogotovo što ovo nije zahtevna igra.

3. Najslađi bag mi je bio taj kada zabode kretanje, i lik se sam kreće a vi samo malo navedete u koju stranu da ode, i to se rešavalo samo sa izlaženjem i resetovanjem igre. Uporedo se dešavalo da skroz zamrzne tastaturu i da ne možeš ništa da uradiš i lik se samo šeta. :LOL:

Ne bih preporučio igru nikome, eventualno ako vam je opis bio zanimljiv i kada se desi da bude ponovo na kakvoj rasprodaji onda slobodno kupite, ali pun iznos od bezmalih 19-20 EUR, je previše za ovakav shit storm.

P.S. Ispratio sam dešavanje u vezi razvoja same igre, i to mi je čak bilo možda još intrigantnije od igre!

Glavni developer Johnnemann Nordhagen je hteo da postigne svašta sa igrom i videh da je unajmio preko 30 crtača, scenarista, glasovnih glumaca i čak platio kompetentnu grupu muzičara da mu napravi ovaj prelepi OST, ali su se te pare istrošile i kada je igra izašla samo je propala.

Naravno kao i većina developera koji ne znaju kako i šta sa novcem krivicu je svalio da "kreativne" i "velikim idejama" igre ne mogu da se prave u današnjoj klimi, pre bih rekao da je ovo bio slučaj kiselog grožđa i toga što nije imao nekog sa više instance da mu objasni da povuče ručnu i da poradi na velikim problemima u vezi same igrivosti i bagova, koje iskreno nisam video skoro ni u alpha izdanjima raznih indie naslova.

Last edited:
Baš šteta, naložio sam se na igru pre izlaska. Mislim da ću probati na sniženju barem da čujem ost.

Ne volim da donosim loše vesti, ali zaista je tako. Vidim da ima dosta ljudi koji hvale igru, ali ili su to plaćene repke, ili su ono spremni da pređu preko svake negativne stavke. :D

Imaš trenutno na GOG popust na ost, samo 3 EUR. Ali poslušaj prvo putem youtube da vidiš da li bi ti tako nešto leglo.

ova igra mi je samo na papiru delovala zanimljivo. ali posto nisam naisao ni na jedan pozitivan utisak a da je ujedno i iskren, odustao sam od interesovanja. ovo sto si napisao je samo potvrdilo sve sto sam do sada citao o njoj. a velika je steta ocigledno

Back
Top Bottom