• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Vraćanje slučajno obrisanih podataka, kako?

Ace

Well-known member
Reaction score
1,229
Želeo sam da obrišem par nebitnih fajlova sa desktopa i po običaju uradim shift+delete kad vidim odjednom da umesto 3 fajla piše da briše 2000 fajlova :oops:

Izgleda da sam greškom prilikom brisanja markirao i neke foldere i obrisao nekoliko hiljada fajlova, što je najgore ne znam ni šta sam obrisao.

Instalirao sam Recuva, odradio sken međutim nalazi mi mahom neke windows fajlove ili neke stvari za koje ne bih rekao da su bile na desktopu.

Šta raditi? Koji je najbolji program za recovery podataka?

najbolji način je da

- ne radiš sa tog kompa. svako čačkanje može da prepiše podatke
- Sa nekog drugog kompa skines Sergei Strelec WinPE i napraviš butabilni fleš (inače je uvek dobro imati taj butabilni fleš. On je ono što je Hirens Boot nekada bio)
- Digneš komp na kojem su podatci sa Sergei Strelec WinPE fleša i pretražiš komp sa Get Data Back
- Podatke prekopiraš na neki drugi hard/fleš u odnosu na onaj na kojem su traženi podatci

Last edited:
Ja bih ti preporučio ova 4 jer nema najbolji iz mog iskustva neki nađe nešto dok drugi nađe nešto drugo skoro da jedan ne može da nađe sve(mada sve zavisi)i instaliraj na D disk i sve što nađeš tu povrati..Naravno programi nisu free i moraš da ih nađeš krekovane

Ja bih ti preporučio ova 4 jer nema najbolji iz mog iskustva neki nađe nešto dok drugi nađe nešto drugo skoro da jedan ne može da nađe sve(mada sve zavisi)i instaliraj na D disk i sve što nađeš tu povrati..Naravno programi nisu free i moraš da ih nađeš krekovane

Jesi li probao Get Data Back? Iz svih mojih mnogih eksperimentisanja sa raznim softverom on mi se pokazao daleko najpozdanijim. Verovatno je i daleko najsporiji i interfejst prepušta sve željama za napredak ali do sada mi se pokazao kao najefektivniji. Sa druge strane Hetman Secure Data Recovery nisam probao.

Jesi li probao Get Data Back? Iz svih mojih mnogih eksperimentisanja sa raznim softverom on mi se pokazao daleko najpozdanijim. Verovatno je i daleko najsporiji i interfejst prepušta sve željama za napredak ali do sada mi se pokazao kao najefektivniji. Sa druge strane Hetman Secure Data Recovery nisam probao.
Ne mogu da tvrdim da sam ga probao a ni da nisam jer iskreno se ne sećam.mnoge sam testirao za 20god neke sam sačuvao koji su mi pomogli.ali ću ga probati sledeći put kad mi bude ovako nešto trebalo :)

E, da, pošto je bacanje fleša da se na njega stavi samo jedan butabilan iso preporučujem VENTOY za multiboot fleševe. Moj standardni fleš je, na primer, sastavljen od butabilnih isoa Acronis, Sergei Strelec WinPE, WinPE (čist, za kompatibilnost), Bob.omb WinPE (eto zato, ne sećam se da sam ga upalio sa razlogom), Kaspersky Rescue Disk, Kaspersky Rescue Disk 06.2024 beta (butuje se na par mašina koje pun KRD ne podnosi), Win 7 ERD, instalcije Win 7, Win 10, Win11 i makar jedan Linux Live CD.

Last edited:
Back
Top Bottom