• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Unreal Engine/Unity/Gamedev

Neverovatno je za koliko kratko vreme su ovi text-to-image AI alati napredovali

Recimo, ovaj lik iz klipa
1664199635707.png
Evo šta su izgenerisali običnom promptom (pre toga su ubacili njegovo lice i "dotrenirali" model):

1664199691568.png
1664199713485.png
1664199722707.png
1664199730088.png

1664199748808.png

Ugrabih danas malo vremena, pa sam podigao lokalno kod sebe Stable Diffusion :D
Preporučujem ovaj guide https://stablediffusionguides.carrd.co/#one, bukvalno treba vam 30min za sve, a veliki deo je na autopilotu dok instalira zavisnosti.

Ja imam 1060 6GB i treba mu oko 20sec za jednu sliku da generiše.

Žurim sada nemam vremena da se igram toliko, ali jedva čekam večeras sutra da "napravim umetnost".

Ovi su neki primeri koje sam prvo probao od pre 5min. Igram trenutno Horizon 2 tako da mi to u glavi sve nešto :D

Kratos and Aloy from Horizon video games dating

1664378187129.png

1664378404283.png

Aloy character from Horizon, realistic

1664378627898.png
baby Yoda walking in Belgrade giving autographs, Dorothy Hood

1664378016917.png

Super Mario drunk as fuck singing

1664378531224.png

edit*:
Možete primetiti da prste na ruci mnogo loše radi, to sam čitao i za sada još uvek nemaju rešenje. Nisam zalazio u detalje zašto, zato što će verovatno za 2 3 dana izaći nova verzija u kojoj će raditi.

Koliko se ovo sve brzo razvija, zaista neverovatno deluje. Krenuli smo sa Dalle2 proleća kada je postalo izuzetno popularno, onda se opjavili Stable Diffusion i MidJourney kao free open source stvari, a juče evo šta je MetaAI (Facebook) izbacio:

Bukvalno se probudiš i vidiš da je sve napredovalo za nekoliko godina. Neverovatno je koliko brzo se radi na razvoju ovih stvari. A očekivano je da će Meta i Google pokidati sa njihovim rešenjima i alatima za ovako nešto - oni imaju ubedljivo najveće datasetove za treniranje plus imaju neograničene resurse koji su potrebni za spomenuto treniranje.

Bukvalno se probudiš i vidiš da je sve napredovalo za nekoliko godina.
Ovo. Isto mislimo, svaki put kad pogledam nešto novo kao da su prosle godine. Stvarno ce biti zanimljivo videti gde ce ići profesije u industriji u narednih pae godina.

Novi dan, novi AI alat

Znam da sam dosadan sa ovim AI text to image alatima i obećavam da prekidam, ovo je poslednji post dok se ne pojavi nešto spektakularno (znači vidimo se opet za nedelju dana :ROFLMAO:).

Istrenirao sam Stable Diffusion sa svojim slikama i uspeo da generišem neke zanimljive slike. Slike koje sam koristio za treniranje su sa fb i instagrama, mnoogo lošeg kvaliteta zbog kompresije. Nekada možda napravim DSLR slikanje svih strana pa da vidim kako će onda da izgleda.

21b.png22.png41.png11.png3.png5 1.png20.png8.png1.png16 1.png7.png28.png

impresivno i super intersantno...ako ne readis art, malo shit ako radis. uskoro vrlo lako mogu svi da budu visak, 2d art, concept, ilustracije itd.

Kako sam slušao na podcastovima ove iz VFX-a i osobe koje se bave kreiranjem brzih skica, concept artisti takozvani, ovo ih dosta plaši. Ali oni koji kapiraju gde sve ide su krenuli da koriste ove alate kako bi brzinski skicirali 10 20 30 50 skica i onda uzeli najbolju i onda utegli svojim znanjem i veštinom. Tako da možda će se ispostaviti da je ovo samo još jedan alat u nizu, kao što je to bio photoshop recimo. A možda će i zauvek ugasiti neka zanimanja. Vrlo interesantno vreme u kome živimo.

Napokon cu moci da nadoknadim svoj nedostatak Photoshop vjestina :D

Sta ja znam, kontam da kvalitetni umjetnici nema sta da se plase. Ovi sto izbacuju kao na traci, jbg ili ce da se prilagode ili da rade nesto pametnije.

Znam da sam dosadan sa ovim AI text to image alatima i obećavam da prekidam, ovo je poslednji post dok se ne pojavi nešto spektakularno (znači vidimo se opet za nedelju dana [emoji23]).

Istrenirao sam Stable Diffusion sa svojim slikama i uspeo da generišem neke zanimljive slike. Slike koje sam koristio za treniranje su sa fb i instagrama, mnoogo lošeg kvaliteta zbog kompresije. Nekada možda napravim DSLR slikanje svih strana pa da vidim kako će onda da izgleda.

View attachment 6400View attachment 6399View attachment 6395View attachment 6393View attachment 6392View attachment 6391View attachment 6397View attachment 6390View attachment 6389View attachment 6396View attachment 6398View attachment 6394
Andy Samberg [emoji23]
Edit, aad videh wolfa

Ko voli

Znam da sam dosadan sa ovim AI text to image alatima i obećavam da prekidam, ovo je poslednji post dok se ne pojavi nešto spektakularno (znači vidimo se opet za nedelju dana :ROFLMAO:).

View attachment 6400View attachment 6399View attachment 6395View attachment 6393View attachment 6392View attachment 6391View attachment 6397View attachment 6390View attachment 6389View attachment 6396View attachment 6398View attachment 6394
Bolji Kasting za Blejd Raner 2049

f70074bf6a227ae223255de3fb721d8a.jpg

Ako neko ima volje i malo znanja u ps i zb, moze da se iscima za neki svoj digital double u UE metahuman. Ovde je u pitanju karakter kojeg sam ja spremao za prezentaciju sa jos jednim kolegom, a lead je drzao prezentaciju. Deluje mozda malo teze skontati sa videa kako i sta, ali ako neko bude voljan da se igra, moze me cimnuti za smernice slobodno. Svakako je potrebno prethodno iskustvo u zbrush-u i photoshop-u za ovaj nivo koji je predstavljan na kraju.

Baš sam razmišljao ovih dana da probam da se igram malo, da probam sebe da ubacim kao digital double u UE metahuman... Videću samo da l ću naći vreme. Ali super deluje ova prezentacija, pogledaću sigurno. (y)

Back
Top Bottom