• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Turbomehanicki tunel - Mrmotske kreacije

Mrmotinjo

Well-known member
Reaction score
2,407
Nabavih pre par nedelja Novation Circuit Tracks koji trenutno koristim kao master kontroler/sekvencer i mnogo mi se svidja, nekako mi odlicno "lezi" :)
Dakle uredjaj ima dva nezavisna sintisajzera i 4 drum tracka, i u stanju je da kontrolise dva midi instrumenta, kao i da im procesira audio signal sopstvenim delay i reverb efektima. Maltene perfektno. Nema displej nego prikazuje relevantne informacije na padovima sto mi je apsolutno genijalno :D

Ovo je Circuit koji kontrolise Volcu Keys, analogni dron konstantno u pozadini je Volca, sve ostalo je Circuit. Isprobavao sam "tied notes" funkcionalnost i ispalo ovo.
Video rendan u Blenderu, noisy sa malo samplova pa odozgo udaren Kuwahara filter :)

Svidja mi se. Reci mi samo, jesi li probao Rolandov MC-101? Ima 4 kanala, ali nema ogranicenje na samo 2 synth. Jesi li gledao mozda neke slicne uredjaje u istom/visem cenovnom rangu? Neki MPC mozda? Da li se osecas ograniceno bez displeja?

Circuit je relativno ogranicen ali se osecam da mi (bar za sada) nista jace/bolje nije potrebno; MC-101 sam gledao i slusao recenzije ali kosta ravno duplo :D MPC takodje, ne mogu da opravdam tu cenu trenutno, radije bih kupio jos dva-tri sinta/efekta (sto i radim u sustini, cekam Behringer Crave i Korgov NTS-1 mk2 :) )
Tehnicki, padovi su "displej", manje vise sve sto je potrebno je tu, bolji mi je vizualni feedback nego recimo keystep pro :)

Circuit je relativno ogranicen ali se osecam da mi (bar za sada) nista jace/bolje nije potrebno; MC-101 sam gledao i slusao recenzije ali kosta ravno duplo :D MPC takodje, ne mogu da opravdam tu cenu trenutno, radije bih kupio jos dva-tri sinta/efekta (sto i radim u sustini, cekam Behringer Crave i Korgov NTS-1 mk2 :) )
Tehnicki, padovi su "displej", manje vise sve sto je potrebno je tu, bolji mi je vizualni feedback nego recimo keystep pro :)

Hvala. Plashim se vetje plate, jer tju onda morati nedeljama da razbijam glavu shta da kupim. Kapiram da tju na kraju morati presetji nekako, shto znam da je za mene gotovo nemogutje. Korg NTS-1 MKII mi je presladak, ali bi bilo lepo da je jeftiniji.

Ako te ne bude mrzelo, okachi i neki live snimak, ako budesh snimao. :3

Dakle sinoc sam hteo da napravim nesto sa analognim Volcama, keys i bass, i vidim da sam ih greskom bio stavio na isti midi kanal. Ovo ih je efektivno utopilo u jedan monstruozni sestooscilatorski megabas instrument, apsolutno je blesavo. Odvojeni filteri i dve rezonance odjednom, nisam stigao da snimim ali cu da probam da napravim nesto makar samo snimio kako se cuje :D

Na momente me podsetja na zvukove koji se chuju kada se pojavljuje neki splash screen tipa DOLBY SURROUND, samo ne mogu tachno da ubodem na shta.
Ako budesh mogao, okachi neki live snimak sviranja <3

Jos jedna jednostavna stvar od nedavno, vise mi je trebala neka zvucna podloga za video :)
NTS-1 u stohastickom arp modu.
Pravim proces za virtuelni vektorski displej u Blenderu, ovo je svojevrsna demonstracija!

Evo jedno od malopre, WOB WOB WOB WOBWOBWOB sa Volca Keys :)
Ne znam ima li laksi nacin da linkujem ovo, Mastodon mi daje da direktno uploadujem mp3/flac pa posle samo delim linkove :)

WOB WOB WOB

Provalio sam da mogu da atachujem mp3, tako da evo jos gomiletina testova sa World ekspanzije za JV-1080, bukvalno me bole ruke tako da pravim pauzu :D

Attachments

Prvi put probam ovako nesto, miksovanje je totalno katastrofa i svi instrumenti su nabacani jedan preko drugog (da imam vise vremena lepo bi ih rasporedio), ali se bar cuje tema :)

Attachments

99% sam siguran da je Romero koristio bas ove instrumente za Heroje trojku.

Sledeci put ne snimam u audacity, moram da krenem neki DAW da koristim da mogu lepo da "redjam" snimke :)

Back
Top Bottom