- Reaction score
- 4,869

Muzika - lepa ambijentalna muzika, totalno chill i bez ikakve presije, taman za istrazivacku igru kakva Tunic i jeste
Gameplay - ne tako dobro utegnuti hack n slash koji ima isti pristup kao Solus igre. Imas staminu, roll je trosi, ako drzis blok sporije se puni... kapirate kako to vec ide. Ako se stamina istrosi, udarci neprijatelja skidaju vise healtha. Sve je to dobro zamisljeno ali izometrija daje prostora da se mnogo vise gresaka napravi i nema mnogo kalkulacija vec udri neprijatelja kada vidis opening. Igra postaje nerazumno teska kako se blizite kraju i cak nekada u borbama shvatite da ni bolji statsi i skill nisu dovoljni da biste bili bolji. Vec puka sreca.
Istrazivanje - E sad, ova igra je stvarno nesto posebno kada je istrazivanje u pitanju. Pocinjete kao mala slaba lisica na nepoznatom ostrvu. Nema naracije, nema teksta. Kreni i istrazuj, nadji stit i mac i postani jaci. Jako simpatican dodatak je da tokom istrazivanja skupljate stranice svescice prirucnika koji je 1:1 onako kakvi su prirucnici nekada bili. Stranice koje objasnjavaju kretanje, roll mehaniku, power upove, consumables, poneki kul artwork iz nekog dela igre... Sa jednom malom primesom. Igra koristi svoj jezik ispisan u hijeroglifima koji ne razumete. I nikada ga necete ni razumeti. Najpribliznije bih opisao kao kada smo bili klinci, kupili neku RPG igru jer je kertridz strava, ali jezik ne razumemo. Tek po koja rec. Pa na primer to izgleda ovako: %&%*%*%&%% DANGER (&(&(&(& i tako do kraja igre. Ne postoje jasne naznake kuda treba ici, vec se istrazivanjem nabada pa dok ne ubodes.
Posto nemam bas toliko puno vremena za istrazivanje i visesatno listanje prirucnika, koristim HEAVY vodice sto na YT sto u pisanoj formi. Sto mi je dodatno frustrirajuce. Kamera je nepostojeca, tj. fiksirana je i mnogo skrivenih puteva se nalazi svuda i samo slucajno ili kretanjem po samim ivicama terena mozete da otkrijete. Sto i nije tako lose, da se tu samo kriju kovcezi ili kljucevi. Vec i kljucne putanje za dalji napredak.
Ali, pored svega negativnog, ja i dalje igram igru sa planom da je zavrsim. Intrigantna je prica, klasicno spasavanje sveta koji je zaposednut losom materijom ispricano kroz razlicite biome gde zapravo sami donosite lore zakljucke. Videcu sta ce biti do kraja, ali za sada 6.5/10 od mene