• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS2 PSX Top 200 Japan-only PS1 games & Top 100 Japan-only PS2 games

Nezaborav

Well-known member
Reaction score
2,107
Обожавам ова два видеа, био сам одушевљен са њима када сам их први пут видио. Надам се да ће се и вама допасти. Све до Седме генерације конзола Јапан је имао гомилу малих и средњих издавача којима је било довољно да се игра прода у 10.000 примјерака нпр. и да буде профитабилна, отуда и овакво ретро богатство. Нажалост, HD ера је томе стала на крај, у највећој мјери. Неријетко су у питању читави серијали који нису видјели западно тржиште или наставци игара који нису објављени ван Јапана. Потом најбољи портови игара са ранијих генерација, који нису преведени. За свакога се нађе понешто. Ово је мени добра мотивација за учење јапанског.

Музика у видеима је мало репетитивна али не мари. Прељепо.

Баш ми је данас по ко зна који пут пало на памет како Nintendno није погурао локализацију гомиле тих наслова, нарочито на самом крају активног животног вијека SNES-а, брутална количина игара, посебно RPG-ова. Ових дана важем да ли да играм само DS верзију Front Missiona 1 или да пичим упоредо SNES и DS, јер ова прва има много бољи, озбиљнији и мрачнији фан превод, док ова друга има набуџене техникалије и гомилу додатног садржаја.

Ja sam gledao SNES komoletsm katalog video pa sam tu saznao za dosta japanskih ludila , super su ovi jap only za PSX.

Da šteta za tolike igre jbg drugo vreme bilo. U eu se pičili Mortal Kombat i Street Fighter, i Donkey Kong Country. Posle već nisi mogao ni Mega Man x3 da prodaš ili nešto slično kad je došao kraj.

Back
Top Bottom