THE SANDMAN | ![]() Сендмен (TV Series 2022– ) - IMDbСендмен: Created by Neil Gaiman, David S. Goyer, Allan Heinberg. With Tom Sturridge, Niamh Walsh, Boyd Holbrook, Patton Oswalt. Upon escaping after decades of imprisonment by a mortal wizard, Dream, the personification of dreams, sets about to reclaim his lost equipment.
![]() | 2022 - ???? |
The Sandman je strip napisan od strane Neila Gaimana. Izdavao ga je Vertigo (DC Comics), a sada imamo priliku da gledamo Netflix seriju.
Radnja stripa, a i serije, prati člana porodice bića koji se zovu the Endless. Taj član porodice je Dream, takođe poznat kao Kai'ckul, Morpheus, the Lord of Dreaming, itd. On je jedan od otelotvorenja moćnih koncepata koji su svuda oko nas. Dream je tvrdoglav, osvetoljubiv, sumoran, ali i sposoban da voli. On je nastao kada se pojavilo prvo stvorenje sposobno da sanja i samim time je veoma star, ali mnogo mlađi od jedne od njegovih sestara, Smrti.
Strip the Sandman je meni jedan od omiljenih, te ga rado preporučujem svim ljubiteljima stripova, ali vreme je da se prebacim na seriju.
Serija the Sandman se pojavila na Netflixu petog avgusta 2020. godine i trenutno je čini 10 epizoda. Za seriju su odgovorni Neil Gaiman, David S. Goyer i Allan Heinberg. Pored Gaimana, nemam pojma ko su ona dvojica.
Glumačku postavu čine, Tom Sturridge (Dream), Boyd Holbrook (the Corinthian), Kirby Howell-Baptiste (Death), Vivienne Acheampong (Lucienne), Gwendoline Christie (Lucifer), Jenna Coleman (Johanna Constantine), Mason Alexander Park (Desire), Sanjeev Bhaskar (Cain), Asim Chaudhry (Abel), Joely Richardson (Ethel Cripps), kao i mnogi drugi.
Glumačka postava mi deluje solidno, ali potrebno je znati da sam laik kada je gluma u pitanju, kao i da me nije teško oduševiti.
Što se tiče mojih utisaka, za sada mi je odlična serija. Voleo bih da Dream izgleda malko drugačije (najvišre frizura), a bilo bi lepo kada bi smrt bila bela goth curica. Izbor Lucifera mi je odličan, kao i Corinthiana, Desire, Lucienne, Caina, Abela, i mnogih drugih. Ono što sam video od CGI mi je super, ali, ponavljam, nisam baš u koraku s vremenom, pa možda bude drugačije uticalo na vas. Sviđa mi se što su neki kadrovi gotovo direktno preuzeti iz stripa, a i muzika je na mestu.
Da li gledate The Sandman? Kako vam se čini?