• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Tekken serijal

Mephisto

Well-known member
Reaction score
177
TCG.JPG

Na moju veliku žalost, Tekken je poprilično nepopularan u Crnoj Gori (mada ni globalno nije onoliko, koliko bi po meni trebao da bude). Poznajem dosta ljudi koji ga vole, ali samo toliko da uključe igru svaka 2-3 mjeseca da bi odigrali nekoliko partija. Za sada, što se tiče SESCG, imamo svega 6 aktivnih igrača Tekkena (ljudi koji su stupili u kontakt sa savezom i koji su se prijavljivali na lokalne i regionalne turnire). Da bi proširili bazu igrača, napravili smo profile na društvenim mrežama, a u pripremi je i yt kanal gdje ćemo izbacivati snimke sa tutorijalima, neizvjesnim mečevima i sl.
Da ne pomislite pogrešno, ova tema nema veze sa traženjem ljudi koji će nas zapratiti, lajkovati i tome slično, već me zanima vaše mišljenje, zbog čega je popularnost Tekkena tako mala, kako u CG, tako i u regionu? Da li je problem u kompleksnosti igre? Odbija li ljude način kretanja ili činjenica da svaki karakter ima listu od 100+ poteza? Osim odgovora na ova pitanja, zanima me da li među forumašima ima ljudi koji igraju Tekken (osim Necra, za njega znam :)), jer bih želio da malo proširim listu prijatelja na Steam-u, sa kojima bih mogao sa vremena na vrijeme da odigram koju partiju.

Last edited by a moderator:
Isto pitanje možeš da primeniš za praktično svaku borilačku igru koja nije Street Fighter, a čak ni to nije mega popularno na Balkanu. Rekao bih da Tekken još spada i među popularnije kod nas.

ovo je samo moje neko vidjenje ali generalno 3d tuce su bas pale evo poslednjih skoro desetak godian. posle tekken-a 5 igre su meh, isto i sa doa, isto i sa soul calibur.

Mislim da shin-bojan igra Tekken 7 ali čovjek više nije na forumu. Na diskordu je i tamo je samo Bojan pa ga možeš pitati da li i dalje igra Tekken 7. Znam da igra Street Fighter 5.

Nisam neki talenat za borilacke igre jedino sam Tekken 3 navezbao pa mogu reci da sam bio stvarno dobar. U to vreme je bilo veliko drustvo pa se picio Tekken i PES redovno. Kako se drustvo osipalo tako je i moje interesovanje za nastavke opadalo. Porobao sam sve nastavke osim poslednjeg ali to se svodilo na 10-15 dana igranja i brisanje.

Imam u planu nabavku sedmice posto je klinac dovoljno veliki da mozemo da picimo zajedno. Ako navezbam da budem iole dobar rado bih se pridruzio nekoj ekipi da se opali neki online mec. Mada cu ja najverovatnije uzeti Tekken na PSN-u a ne verujem da ima crossplay.

Nisam neki talenat za borilacke igre jedino sam Tekken 3 navezbao pa mogu reci da sam bio stvarno dobar. U to vreme je bilo veliko drustvo pa se picio Tekken i PES redovno. Kako se drustvo osipalo tako je i moje interesovanje za nastavke opadalo. Porobao sam sve nastavke osim poslednjeg ali to se svodilo na 10-15 dana igranja i brisanje.

Imam u planu nabavku sedmice posto je klinac dovoljno veliki da mozemo da picimo zajedno. Ako navezbam da budem iole dobar rado bih se pridruzio nekoj ekipi da se opali neki online mec. Mada cu ja najverovatnije uzeti Tekken na PSN-u a ne verujem da ima crossplay.
Na žalost, nema crossplay, ali pravi ljubitelji Tekkena ga imaju na svakoj platformi. :LOL:
Ja ga u 99% slučajeva igram na PC, ali ako ga kojim slučajem uzmeš, dodaj me na PSN, pa možemo i tamo da se oprobamo.

Jedan malecki update:
Baza aktivnih igrača u SeSCG je porasla na 14.
Nevjerovatno ali istinito.
Izgleda da su neke objave na društvenim mrežama malo razdrmale ljude koji su bili u hibernaciji.
Inače, imaćemo kvalifikacioni turnir 08.05.2022.god, koji će se održati u prostorijama saveza u Pg.
Pobjednik ide na IeSF svjetsko prvenstvo, koje vodi u Bali (novembar), dok drugoplasirani ide na EEF evropsko prvenstvo u Baku (jun).
Ukoliko ima neko još neko iz Cg na forumu, a da je zainteresovan, neka me kontaktira oko detalja.

Skinuo sam demo i malo igrao i fino ovo deluje, ali ne verujem da ce dobiti ocene kao sf6 ili oboriti rekorde prodaje.
Demo nudi 4 lika (Kazuya, Paul, Jin i Nina) i 3 pozadine.

Iako se to ne vidi na snimcima, igra izgleda dosta lepse od prosle. Modeli likova su napredniji, a pozadine dosta detaljnije. Problem je sto je kao i u prethodnih nekoliko igara visual noise ogroman. Face nekih likova (Paul, Steve) izgledaju dosta losije nego ranije, dok su custom kostimi ruzni kao i uvek, ali to masa ocigledno voli. Muzika je djubre, kao i u prethodnih nekoliko igara.

Story mode je manga budalastina, kao sto sam i ocekivao. Arcade Quest deluje kao ok mod, svidja mi se sto postoji veliki broj tutoriala, ali nisam siguran da ce se prosecan igrac zamarati time. Zbog toga je dobro sto pritiskom na l1 moze da se udje u mod gde su kontrole jednostavne, tako da ce svako biti u stanju da radi naprednije poteze i komboe.

Probao sam demo i na Steamu i deluje mi da ce i pc verzija biti dobra.
Igra ima podrsku za sva 3 upscaler-a, a deluje mi da se tek nekada desi neki shader compilation stutter.
Ako se pokrene u 4k/ultra, izgleda bolje nego na konzolama, ponekad cak i previse ostro. Recimo, Kazujin kaput ima toliko detalja da deluje kao da je upaljen neki sharpening.
Benchmark je sa druge strane krs, dobio sam kao rezultat samo broj 811. I sta sada da radim sa tim, da se hvalim na internetu :D ?

Ja definitivno nisam fighting game igrac i nikad nisam bio dobar u njima. Jedino cega se secam kad sam bio klinac je Tekken 3 i to sam casual igrao, medjutim, kupim ja Tekken 8 sada, kao ae da se castim malo necim van svoje komfor zone, i mogu reci da mi je zabavno. Presao main story koji je jako fun ali je too much anime cak i za anime po meni. Igrao sam malo karakter price i ostalo (u sustini igra ima 3 single player story moda). Bas mi je zabavno i casual. Pritiskam ja nesto i nesto se cool desava na ekranu. Pokusavam ja da naucim koji combo ali nemam ja tu koordinaciju...posle par kliktanja i zaboravim kako ide dalje :D Sve u svemu preporuka za Tekken 8. Imam nekih desetak sati u igri i iskreno ne vidim da ce mi u skorije vreme dosaditi.

Dobar je Tekken 8 stvarno. Story sto kazes malo i previse anime, na primer citash subtitles i kao koje su ovo jebane reci, ko prica ovako. Ko da je harada uzeo recnik i reko daj da vidim koji je sinonim za moc, snagu i bratstvo i onda izabere nesto skroz random...razgovor je stvarno smesan. Da se ne lazemo na ovom polju, MK1 je 10 lestvica iznad. Ali kao fighter mislim da je T8 bolji.

I da jos jedna stvar mi bode oci....Tekken je odavno postao "internacionalan". Ne znam ko je rekao da ce ovo biti dobra ideja da svaki strani lik prica svoj jezik. Dodje sinematik sa njih petoro...dvoje Nemaca pricaju Nemacki, ovaj mu se obraca Francuz na Francuskom, Japanac na Japanskom kaze da se ne slaze i onda Argentinka na Portugalskom kaze da ipak trebaju plan C da naprave.....meeeeeega glupo zvuci. Ne znam sto jednostavno ne pricaju svi japanski pa subtitles ili imas i English dub. Ovo je bas ono preterivanje i komicno. Na kraju ispade svaki fajter zna po 10 jezika :D

Back
Top Bottom