• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PS4 PC System Shock Remake

Koliko ja znam Nightdive Studios ima oko 10ak developera (full time zaposlenih), kontam da ovo radi ceo tim (plus mozda outsource neki) ipak je ovo remake igre u Unreal 4.x. enginu za razliku od Turoka 1 i 2/Doom64/ShadowMana/Forsakena koji su bili uglavnom ''enhanced'' projekti.

Na ovo mislis?

Nisam znao da je uopste izaslo!

Asocijacija mi je bila bas ovo igra :)

Igrao sam skoro (pre koju godinu)
Neki upgradovani Forsaken (community project) - bukvalno je isto izgledalo.

Na ovo mislis?

Nisam znao da je uopste izaslo!

Asocijacija mi je bas ovo bila :)

Jeste na to mislim :)

Ovo takodje izlazi ove godine

Steta sto System Shock 2 nece dobiti full remake tretman kao kec nego ce doci kasnije kao Enchanced Edition verzija.

Drugarica je animirala shodan pre jedno dve godine, ako ne i vise. Sećam se kad mi pričala da radi na nekoj igri, ali nema pojma sta je :D

Sent from my J9110 using Tapatalk

Koliko ljudi radi uopste na ovome?
Deluje kao da radi isti broj kao na originalu (ajde da budem posteniji, koliko u drugom delu).
Taj studio je mali "porting house", fokusiran na stare PC hitove. System Shock Remake im je jedini veliki projekat na kojem bas prave sve game assete ponovo.

Bas me interesuje kako ce ispasti port od Exumed-a [PowerSlave] na kojem rade. Igrao sam samo PS1 verziju koja je bila downscaled verzija od originalne Sega Saturn verzije.

Drugarica je animirala shodan pre jedno dve godine, ako ne i vise. Sećam se kad mi pričala da radi na nekoj igri, ali nema pojma sta je :D

Sent from my J9110 using Tapatalk
Well, pravi se i System Shock 3 u OtherSide Entertainment-u [Warren Spector is there].

Well, pravi se i System Shock 3 u OtherSide Entertainment-u [Warren Spector is there].

Ni ovo bas ne izgleda AAA.
Prey (koji mi se nije posebno svideo) mi deluje za klasu iznad (iako ne znam da li bi ga stavio u AAA kategoriju).

Prey (koji mi se nije posebno svideo) mi deluje za klasu iznad (iako ne znam da li bi ga stavio u AAA kategoriju).
Koliko se secam ovo je Kicstarter projekat koji je prosle godine preuzeo Tancent, neki devovi su napusti razvojni tim nakon toga, mislim da je Warren jos uvek tamo... Ovo su poslednje vesti sto se tice SS 3 projekta.

A jel mora biti AAA?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

A jel mora biti AAA?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Ne mora da bude AAA, ali je vrlo pozeljno da bude u proverenom studiju, sa razumnim budzetom/publisherom.
A, bas nije ostalo puno "provernih" studija koji imaju razumne publishere za neki AA naslov.

Sta ti mislis?

Sad sam totalno pogubljen, mislio sam da postoji samo jedan System Shock, sad vidim ima ih tri... doduse ovaj treci se tek pravi ako sam dobro shvatio...
Ne secam se koji sam deo igrao, nikad ga nisam zavrsio, a to mi je ostala zelja... sad bi to bilo savrseno da uradim sa nekim remake-om ili remasterom, ali samo pod uslovom da sacuva sve sto je nudio original i najbitnije njegov vizuelni indetitet i tezinu... gledam ovaj 7 min gameplay i mnogo mi je to sareno i veselo, ne secam se da je SS bio takav, bio je siv i turoban ako se dobro secam, tako da mi ovo veselo bas kvari atmosferu i dozivljaj, onda bih mozda pre uzeo original da odigram, mada ne znam kako se drzi danas...
Ako imaju dva dela, koji je po vama bolji, kec ili dvojka?

Sad sam totalno pogubljen, mislio sam da postoji samo jedan System Shock, sad vidim ima ih tri... doduse ovaj treci se tek pravi ako sam dobro shvatio...
Ne secam se koji sam deo igrao, nikad ga nisam zavrsio, a to mi je ostala zelja... sad bi to bilo savrseno da uradim sa nekim remake-om ili remasterom, ali samo pod uslovom da sacuva sve sto je nudio original i najbitnije njegov vizuelni indetitet i tezinu... gledam ovaj 7 min gameplay i mnogo mi je to sareno i veselo, ne secam se da je SS bio takav, bio je siv i turoban ako se dobro secam, tako da mi ovo veselo bas kvari atmosferu i dozivljaj, onda bih mozda pre uzeo original da odigram, mada ne znam kako se drzi danas...
Ako imaju dva dela, koji je po vama bolji, kec ili dvojka?
Sacekaj ovaj remake pa odigraj keca, dvojka EE bi trebala izaci nakon launcha keca pa eto prilike da odigras oba odjednom. Ovaj remake keca je 1:1 sa originalnom igrom koliko se secam najave nista nije izbaceno niti dodato samo je prebaceno u Unreal 4 engine.

Evo kako je izgledao kec onomad

Wow nisam nikad video kec, jednom pokušao da pokrenem ugasio se komp, dvojku sam isto više puta počinjao al krešovalo. Mada za dvojku imam neku predstavu koji je fazon makar

A pa ja sam definitivno igrao dvojku, keca nisam nikad, sad kad vidim kako izgleda (original), ni necu, ali posto je ovo remake keca, a ne dvojke, moram reci da u tom slucaju prilicno dobro izgleda... vidim da je i original kec bio dosta saren, cak je i dvojka sarena, vise nego sto se secam, ali to su pastelne boje, uopste nisu agresivne, taman su, dok su u ovom kecu remake dosta agresivne, ali dobro, to je ipak kec, ne dvojka.
Moram da vidim kako dvojka remaster izgleda, ali svakako ću obe igrati i kec remake i dvojku remaster, ako se taj Enchanced edition može nazvati remasterom.
Extra vesti, naložio sam se, jer malo ovakvih igra ima danas.

Last edited:
Ne mora da bude AAA, ali je vrlo pozeljno da bude u proverenom studiju, sa razumnim budzetom/publisherom.
A, bas nije ostalo puno "provernih" studija koji imaju razumne publishere za neki AA naslov.

Sta ti mislis?
Otherside nije bas proveren studio, a sa publisherom su imali samo muka. Starbreeze ih je prvo finansirao, ali su zbog svojih internih problema [VR headset lol] odlucili da se otarase Shock3 projekta, dali su ga nazad Otherside-u da se sami snalaze sa njim. Ceo projekat se vukao u vestima godinama, sve neki problemi...

U svakom slucaju, zadnje sto sam cuo je da je Otherside i dalje sa manje od 50 developera. Ne ocekujem cuda za Shock3, mislim da ce ispeglati da igra izgleda OK ako uspeju da pronadju sav funding koji im treba.

Novi screenovi iz igre i vest da igra ulazi u QA fazu.
Plus backers beta pocinje uskoro.

72fbaec173bfd565c16b725cf8ba4355_original.png

e503cd4f9d860a75be2b721042e0865d_original.png

48d65a90cb09070b4c61fa8a02e684a0_original.png

Back
Top Bottom