• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch Sunless Sea

ljubomir

Krompir paprikaš
Co-founder
Reaction score
10,895
Sunless Sea je roguelite igra sa nalgaskom na eksploraciju i narativ, smestena u svet Fallen Londona. Izuzetno debela afmosfera, puno citanja i interesantan setting. Igra me je prilicno privukla, ali mi je zanimljivije bilo citanje lore-a nego sami gameplay elementi. Muzika je brutalna.

817125b4980b4e1d8703eab3a290df4f.jpg

Attachments

• Sunless_sea_header.jpg
    Sunless_sea_header.jpg
    21.6 KB · Views: 3
Često su se uz ovu igru pominjali Lovecraft, Cthulhu, Eldritch... Da li ima išta od toga u njoj ili je samo marketinški trik?

Često su se uz ovu igru pominjali Lovecraft, Cthulhu, Eldritch... Da li ima išta od toga u njoj ili je samo marketinški trik?
Nema konkretno Lovecrafta niti njegovih tvorevina, ali je atmosfera "lavkraftska" :D Mislim da su poprilichno dobro uboli taj osetjaj straha od nepoznatog i strepnje da postoji neshto vetje od nas shto bi moglo svakog trena da nas unishti, ali ima precha posla.

U igri imam preko 100 sati, ali sam uspeo samo jednom da je predjem. Potrebno je mnogo istrazhivati, chitati i uchiti, a onda ponavljati dok se ne ubode put ka kraju.

Sunless Skies je takodje super igra, chak su i poboljshane neke stvari, tu igru bih preporuchio svakome ko ne zheli da plovi, vetj zheli da leti u lokomotivi.

Atmosfera veceg nepojmljivog zla je tu, ali manje kao strepnja, vise u fazonu "to je nesto sa cime smo navikli da zivimo, tako je". Ima tu i suvog humora i surealizma.

Jedan od omiljenih momenata u igri je Visage, ostrvo sa maskama :)

Igram Sunless Sea vetj neko vreme.

Igrao sam pirata kada je izashla igra. Par godina nakon toga sam je igrao na Steam i zabo oko 70 sati. Evo me sada ponovo u igri, iako sam video gotovo sve u igri (minus DLC). Mislio sam da sam video sve, ali igra uspeva da me iznenadi. Nisam igrao dovoljno detaljno, pa sada vishe eksperimentishem i ne stidim se save scumminga.

Nije mi se promenilo mishljenje o igri - veoma zabavna, pod uslovom da vam ne smeta chitanje i borbe koje su dosadne. Igra je nekakav exploration horror RPG, plus je rogue-lite. U igri vodite kapetana koji mozhe da ima razne ambicije, a od njih zavisi glavni quest. Plovite ogromnim podzemnim okeanom i istrazhujete ostrva puna interesantnih i bizarnih stanovnika (jedno od omiljenih mi je ostrvo na kojem svi posetioci nose maske i ponashaju se (bez)uspeshno kao zhivuljke chije maske nose.). Napadatje vas drugi kapetani, kao i chudovishta, a pored toga tjete morati da se borite da vas strah ne savlada, da ne ostanete na sred okeana bez goriva, itd.

Back
Top Bottom