• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Stronghold

Opa. Igrao sam to solidno, jer je radio na mom krš PC-u tada. Ali ipak mi je AoE2 više ležao i više sam ga igrao.

Stronghold mi je jedna od omiljenih RTS igara. Prelazio sam kampanju, ali sam pored toga voleo igrati i one "opushtene" misije gde nema borbe, ali imash neko prokletstvo zbog kojeg povremeno stoka umire i skakavci jedu sve shto raste.
Art mi je kul u igri, a volim i glasove. The Pig je odlichan kada pricha :ROFLMAO:
Crusader mi se manje dopao zbog settinga, nisam ljubitelj peska, vishe volim onaj zelenish iz Stronghold.
My bow is yours!

Jedna od igara koje uvek imam na desktopu :3
1699381168475.png

Poslednja partija:

1699381237511.png

Last edited:
I meni je age uvek bio pre ovoga, ali sam ovde obozavao economy onaj. Borbe su mi bile bzvz nekako ceo taj sistem, ali gomilanje sira i ostalih resursa je bila terapija :D
I upečatljiv artstyle, nekako onaj sir i butkice i hleb su izgledali tako živopisno. Borbe sam voleo pogotovo u onim survival style mapama gde imaš gotov zamak i fiksnu vojsku i moraš da se odbraniš. Valjda su to bile neke istorijske bitke.

Bitke u sred trke sa gradnjom ekonomije i zidova mi nikad nisu bile omiljene.

Iako su izasle u slicno vreme, Stronghold sam probao znatno posle AoE2 i nisam imao preteranu zelju da ucim drugaciji gameplay sa istim ciljem - izgradi vojsku i pokosi protivnika. Uvek sam sâm sebe kocio stavom "eih pa ovo ovako ne radi u aoe2" dok nisam prihvatio kako zapravo radi Stronghold i zabavio se od prve do poslednje misije :D Igra je imala to "nesto" u samom interfejsu sto ju je cinilo prijatnom za kliktanje i gledanje, plus za mene nije bila ni malo laka. I dalje obozavam par prvih misija da odigram kada se uzelim :D

Obozavam tu igru, ali je nikad nisam presao, bila mi je teska i nisam ekonomiju shvatio najbolje, a borbe su mi bile odlicne, kad talozis vojsku gore po zidovima, pa vidis gomila strela kako leti ka protivnicima, to je pravi afrodizijak... da ne pricam koliko je dobra atmosfera u igri, zvuk, glasovi, sve...

Tako da, dobro ce mi dodji ovaj remaster, mada i ne primecujem neka znacajna vizuelna unapredjenja...

Igrao sam malo, presao 4 misije, ne znam koliko ce me drzati, ali zaista jeste igra osetno vizuelno poboljsana, bas se primeti kad pocnes da igras, a to se bas i ne vidi na osnovu onog trailera.

Takodje su dodali i opciju da biras klasicne i moderne kontrole, moderne su default i unapredjenje u odnosu na original.

Igrao sam malo, presao 4 misije, ne znam koliko ce me drzati, ali zaista jeste igra osetno vizuelno poboljsana, bas se primeti kad pocnes da igras, a to se bas i ne vidi na osnovu onog trailera.

Takodje su dodali i opciju da biras klasicne i moderne kontrole, moderne su default i unapredjenje u odnosu na original.

Prvo sto sam uradio je ugasio moderne kontrole :D Nije to to. I onog cikicu sam vratio na starog, ovaj novi mi nije dovoljno njonjav. Poboljsanje grafike nisam primetio ali nisam pokretao original bas dugo. Sve je high res i pretpostavljam da su upscale-ovali ili cak pravili sprajtove visoke rezolucije od nule, ali sve je jako verno originalu, sto je fantasticno in my book.

Back
Top Bottom