• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC Stray

Igram na decku, nekih 2h za sada. Sem dobre grafike i zvuka ne vidim redeeming qualities. Gameplay skoro pa ne postoji, priča je poluinteresantna ali glupo deliverovana kroz text boxeve i "dijaloge". Da je ekspozicija bolja i igra generalno mnogo suptilnija mogla bi proći kao dobar Journey wannabee.

Kad sam krenuo da igram bila mi je 7/10 ali sam do kraja igre malo omeksao i podigao ocenu na 8 jer je gameworld zaista impresivno sklopljen i dobro su iskoristili "form factor" male macke da nam omoguce da se uguramo u delove nivoa koje retko posecujemo dok vodimo veceg glavnog lika. To sto je gameplay "autopilot" mi nije problem, jer to olaksava da non-gameri lakse iskuse ovaj naslov [ne trazim da dobro ocenjena igra bas mora biti za "hardcore" igrace].

Vise od toga ne zasluzuje, TLG je za dve klase bolja igra koja jednom kad se predje se zauvek zapamti. Mozda me je ovde najvise iritiralo sto je glavna macka toliko "dosadna", samo je blank slate vozilo kojim igrac upravlja.

Prešao na Decku. Ukratko, Journey u kome umesto da sam sve skontavaš objasne ti kroz unskipable dijaloge. Grafika, koreografija, art design, zvuk - 10/10. Gameplay popunjen repetetivnim "zagonetkama". Kontrole super neresponzivne (input lag se na momente meri u sekundama jer igra mora da izrenderuje sve animacije). Priča kliše a dijalozi ko za decu. Sve u svemu ko voli artsy igre ima i gorih.

Last edited:
Igrah igru oko 2 sata, ovo su mi bili utisci:

Prvi utisak - jaoj sto je dobra grafika, sto je simpaticna ova macka, animacije i zvukovi, zanimljiva perspektiva na svet

Drugi utisak - ok, ovo je malo suvise prazno, prakticno walking simulator, fali gameplay

Treci i zadnji utisak - stigao sam do grada gde su neki roboti, gde trebas da pricas sa gomilom NPC-ova (jedna teska smarachina), trebas da resavas zagonetke i da se pitas kuda da ides da bi stigao do sledeceg cilja, a sve je kao neki maze, i ne mozes da skocis gde hoces, vec samo gde ti igra dozvoljava, e to je bio momenat kad sam odustao... steta, igra ima potencijal na svakom polju, osim gameplay-a, tu je jedna velika nula.

Last edited:
Koji sati i sati? Koliko se secam, jedno popodne igra.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Ma igra je teški smor. Gameworld je super, art u svakom pogledu odličan, ali gameplay nula ipo. Dođe mi da je pređem ponovo sa iznivelisanim očekivanjima i da jednostavno uživam u svetu, koji je zaista ekstra sklopljen. U tom cilju sam uzeo davno još PS5 disk, da isprobam raytracing, al nikad se nisam nakanuo.

Back
Top Bottom