• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Ova generacija igara je ko stvorena za dek :) Mozda bi mogao da obrisem prasinu sa mog (nah lol).

Ne luduj Grunt nego igraj svoj SD XD. Inace 360 na zalost ja nisam imao neka pozitivna iskustva to jest Xenia je bas ono dosta iza PCRS3 emulatora. Probao sam Project Gotham Racing 3 i 4, MW 2005, Lost Odysey , Midnight club 4, FH 1 i 2 i sve su imale uzasan framerate i konstantan stuttering sot je bas ubod u oko neprijatno. Pogledacu sta je ovaj sve isprobao al po nekom defaltu, ako ima PC verzija, uvek to skini pre nego 360/ps3 na emulatoru jer ce daleko gore da radi a mozda cak i gore da izgleda jer nema graphics settings.

EDIT:

Malo mi je sus ovaj klip jer ima igara koje prvo nikad nisu ni bile na ps3/360 na primer Sniper Elite remastered, to tek na sledecoj generaciji izaslo. Onda ima igre gde spominje low ili high settings, ne znam kakve settings sa emulatorom il rade il ne rade. Il lik pokrece kao sto sam rekao PC verzije igara koje su bila i na tim konzolama u svoje vreme.

EDIT 2: Ma daaaa ovo su skoro sve PC verzije igara. Burnout Paradise kaze treba EA account. Kakav bre account za emuliranu igru lol. Malo je clickbaitovao naslov svoj jer nije ovo emulacija 360/ps3 vec igre koje su bile i na tim platformama al na PCu. Jer kazem, Xenia je vrlo nestabilna a da bude kako treba, moras imas bas bas high end PC a SD je daleko od toga.

Last edited:
Kao sto twister kaze, ovo su sve pc igre niko emulaciju nije spominjao, samo generalno tu eru igara :)

Pa kontam ja to nego je naslov misleading. Sto onda nebi nazvao PC games 2005-2012 on Steam Deck. Jer ovo cim vidis ps3/360 pretpostavljas emulaciju jer je SD vise nego sposoban pogotovu ps1,2,dreamcast, GameCube, switch, saturn itd.

Nisu ps3/360 era games ako osto ima i za PC 🤔

FSR 3 izgleda toliko ogavno da ja nemogu da verujem da neko igra stim smecem lol Radije necu igrati igru.

Ovaj hacked FSR 4 izgleda solidno sobzirom na nisku input rezoluciju.

Evo Strix Halo zverine u gaming formi, skupo ali moze da izvuce velike performanse uz ludacku potrosnju.

Evo i detaljnog GPD Win 5 poredjenja sa Steam Deck-om.

Sad samo treba docekati godinu-dve za Medusa Point / Z3 Extreme + novi handheld od Sony/Valve-a, pa da vidimo koliko ce se ta sledeca runda low power apu-ova pribliziti ovoj zverini. [a zadnji iz te nove grupe ce biti jos ludji Medusa Halo koji ce imati 386bit LPDDR6!]

Z1E je ok trenutno. Z2E gotovo nikakav napredak a 'konzole' 2-3x skuplje.

Teško da će situacija po pitanju baterije biti bolja. Realno slobodnog vremena se ni nema toliko da baterija bude problem.

Pa ne znam, 80 min kod ovih zahtevnih igara je bas malo, ako nadjem vremena da igram nesto na ovako skupom uredjaju sigurno ga necu paliti da igram 1h maks, ili da igram indies :D A velicinu/tezinu da ne pominjem. Ma koliko bio cool dek bio jebeno je preglomazan, fuck that shit. Za handheld samo do 5.5-6" i max 250-300g. Ako ikada budem uzimao nesto ponovo iskljucivo ti "manji" uredjaji.

Ja nemam problem sa 1h sesijama i indijima na handheldima bilo koje veličine i težine. Evo stiže mi uskoro Legion Go pored kojeg je i Deck patuljak, s tim da može poslužiti i kao mini laptop.

Pa ne znam, 80 min kod ovih zahtevnih igara je bas malo, ako nadjem vremena da igram nesto na ovako skupom uredjaju sigurno ga necu paliti da igram 1h maks, ili da igram indies :D A velicinu/tezinu da ne pominjem. Ma koliko bio cool dek bio jebeno je preglomazan, fuck that shit. Za handheld samo do 5.5-6" i max 250-300g. Ako ikada budem uzimao nesto ponovo iskljucivo ti "manji" uredjaji.

Bilduj malo sine :P

Šalu na stranu, problem je što je uređaj za PC igre. UI zahteva makar 15" da bi stvarno bio funkcionalan a potršnja struje prosto ne ulazi u kalkulaciju. Da ne spominjem da je detaljnost grafike kojoj se divimo na 24+ inča ekranima prosto nestane na ekrančiću od 7 i manje inča.

Mada postoji rešenje. Ili Cyberpunk 2077 sat vremena ili Balatro 6 sati. Imaš pravi izbor za svaku priliku.

I naravno uvek možeš da nosiš ovo :P

backpack.webp

5 bambi poena ko prvi pogodi igru na ekranu :P Nego prolio sam krv dok nisam neke igre pokrenuo na Retroarch pogotovu SegaCD i Saturn i reko mora da ima bolje resenje. EmuDeck je odlican, pogotovu za igre koje imaju svoj emulator; duckstation, pcsx3, xenia itd ali sve ostalo ide preko Retroarcha i bas mi bilo pain in the ass that idem stalno loadujem corove i jurim foldere da skenira itd. Neke igre cje da se pojave u non steam games library ali ne zele da se tako pokrenu nego moram ponovo manuelno ih startujem u Retroarch i tako neke gluposti, nekad se pojavi pod sistemom za koji je igra a nekad ne.

I tako odlucio probam RetroDeck. Barem meni, ovo je 10 puta bolje resenje za sve retro igre koje koriste Retroarch kao pozadinu za pokretanje. Bukvalno je cist plug n play, korovi su vec unapred izabrani, lep UI sa listom igara po sistemima, veoma pregledno i retard friendly. Sve preporuke za nekog ko je naletao na slicne probleme kao ja. EmuDeck za standalone emulatore a RetroDeck za Retroarch pokrenute igre.

unnamed.webp

Last edited:
Back
Top Bottom