• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Sniper Elite 5

eufrat

The Mandalorian
Co-founder
Reaction score
4,263
3979634-se5_keyart_nologo.png

Sniper Elite 5 je taktička stealth igra iz trećeg lica razvijena i izdata od strane Rebellion Developments studija iz Oksforda u Engleskoj. Sniper Elite 5 je direktan nastavak na Sniper Elite 4 i izlazi 26.05.2022. godine.
Igra vas naravno ponovo stavlja u ulogu elitnog snajperiste, potporučnika Karl Fairburne-a, a radnja je smeštena u okupiranoj Francuskoj 1944. godine i odigrava se tokom čuvene invazije Saveznika na Normandiju tj tokom operacije Overlord koja je započeta 06.06.1944. godine.

1651063916_Sniper-Elite-5-The-stealth-king-of-stealth-returns-1536x864.jpg1652131208_Sniper-Elite-5-Trophies-and-Achievements-Revealed.jpgf9-original.jpgmaxresdefault.jpgSE5_Screenshots_WIP_Reveal_Hotshot.jpgSniper-Elite-5.jpgsniper-elite-5-2-scaled.jpgsniper-elite-5-details.jpgsniper-elite-5-screenshot-07-en-25apr22.jpg

U ovom serijalu najvise volim (osim ociglednih stvari tipa slowmo metka i damage modela na neprijateljima), to sto igra ima osecaj kao neki sand box... slicno kao Hitman, znaci take your time, ne moras nigde da zuris, mozes lepo da ispitas teren, razradis plan, lagano ga sprovodis u delo, svidja mi se sto je igra nekako opustena, casual-ica...

Sutra se otključava igra, kada je stignem izgustirati baciću koju reč o igri i kako se nosi spram SE4 :)

Kazu kao da je ovo vise neki upgrade, nego pravi nastavak, kao Sniper Elite 4.5 i da se nadaju da ce sledeci deo napraviti veci skok i doneti nesto novo i znacajno poboljsano u serijal...

Obzirom da je ovo crossgen naslov, ne cudi me, ali da, zaista za sledeci moraju da naprave iskorak.

IGN baljezga klasika, ne uzimam ih za ozbiljno godinama :) Da igra ima PlayStation seal of approval bila bi 9/10 glat...

Igrao sam jutros nekih pola sata SE5, sviđa mi se što su 'ladno ubacili active reload kao što je već viđeno u GeoW serijalu. Igra fino izgleda i radi na PS5, 4K/60 i lepša je od SE4. Ne bih rekao da je igra SE 4.5, iskreno više je od toga, al' naravno treba imati i u vidu da je ovo ipak AA naslov.

Super mi je što su ubacili malo kompleksniju kastomizaciju oružja, ima svašta da se menja od komponenti snajpera, automatske puške i pištolja.

Sve se to izvodi kada naiđeš na workbench tokom misije. I tu možeš da budžiš, menjaš delove, koji su ti dostupni naravno (meni još nije mnogo otključano obzirom da sam na početku igre), a piše kada uradiš to i to otključava ti se taj deo tog oružja za workbench.

E da, zvuk pucanja snajpera mi je nekako bolji, realističnijie zvuči MORE AUTHENTIC (nije kao da sam ikada uživo pucao iz snajpera, al' ajd lol). Super je fora kada menjaš okvir i pogodiš na vreme active reload onda se na Dualsense džojpedu čuje onaj kling zvuk, mnogo cool :)

Za PC je 84 Metascore :) Ok je to, tako sam otprilike i očekivao, 8/10 ocene...

Pa ko je to rekao?
Samo IGN je dao 7, a 8 jeste prosek ocena.
Meni licno na osnovu trailera deluje ko SE 4.5 i da je 7/10 realna ocena, ali nisam jos igrao, pa ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, svakako ja ovaj serijal volim i redovno igram, kao sto sam napisao u prvom postu, ne znam doduse dal bi igrao da je sve ostalo kao u 4, ali posto je makar 4.5, meni je to dovoljno da je instaliram, ali za sledeci deo mora da bude next gen, ne moze vise da se reciklira, ovo je granica.

Tako što kad se saberu sve ocene i podele sa brojem ocena dobiješ 8. :)

Back
Top Bottom