• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

SNES SNES - najbolje igre, diskusija

slazem se. prepoznao bih svaku od melodija kada bi mi neko pustio i znao bih u kom svetu koja ide. ali trojka nema svoju stickerbush symphony, aquatic ambiance ili mining melancholy. u dvojci je jednostavno kruna wise-ovog rada

Mislim da bih pao u delirijum da sam kao klinac dok sam imao SMD2 imao priliku da vidim uživo DKC grafiku.

Da, DKC je što se tiče "grafike" ali i zvuka/muzike baš pravio razliku u odnosu na SMD2 igre.

Meni jesu DKC igre, Killer Instinct kao i nadolazeća 3d fama svakodnevno ubijale želju za starijim SNES naslovima, ali sam do samog kraja bio zaludjen Mega Drajv Bengerima kao Comix Zone, onda onaj Jurassic Park prezajeban i ovim nekim multi-plat naslovima za koje nisam tad ni znao da ima SNES tipa MK3, Zemljani Crv 1-2, Pitfall. Vektormen mi je isto bio zanimljiv vizuelno ali nikada mi nije kliknula ta igra jbg, hteo sam.

Betmen i Robin je takodje je kidao u dvoje, plus odličan OST zatim Punisher....

Dobar je DKC 3, ali meni je bio prva DKC igra pa nisam imao sa čim ni da ga poredim. Najbolji drug je posle nabavio DKC 2 i definitivno mi je bio bolji, ali ima trojka svoje momente sa onim open worldom i međedima, nivoi su vrlo raznovrsni, a ima i najbolju grafiku.

Od onoga što nije pomenuto:

- Goof Troop mi je bio jako kul igra za co-op, puno sam je igrao sa tatom svojevremeno. Najbolje nam je bilo što si osim protivnika mogao i drugog igrača da povrediš pa smo se redovno prepucavali oko toga. Zanimljivost, na igri je radio Shinji Mikami pre nego što se proslavio

- Najbolja i najlepša verzija Prince of Persia je na SNES-u, i to sam isto dosta sa tatom igrao jer smo zajedno provaljivali šta treba da se radi u igri pošto je u kasnijim nivoima postajala komplikovana. Dobro se sećam 15. nivoa kada su krenuli oni portali, išli smo toliko daleko da smo crtali nivoe. Još čuvam svesku sa passwordima i crtežima:

2GIcQeA.jpg

Gornji levi ugao, sećam se da je tu bila platforma koja otvara kapiju, a koju nisi mogao da vidiš jer je bila van ekrana i tu se crtanje pokazalo presudnim :LOL:

- The Adventures of Batman & Robin, igra mi je bukvalno bila projekat jer sam je igrao pre nego što sam krenuo u školu pa je Riddlerov nivo bio izazov, ali srećom već sam znao da čitam latinicu. Posle zagonetki ide šah i boss rush, trebalo je i skilla. Još jedna igra za koju je trebala sveska.

Ja sam za Silent Hill kec imao svoju mapu koju sam sa strašću crtao. :D

Inače su mi u DKC 1 potpuno bizarni ovi bonus nivoi što kao igram pticu i ajkulu i skupljam živote.

Sa NES-a sam presao na Segu tako da SNES igre nisam igrao kada je konzola bila aktuelna. Odigrao sam kasnije preko emulatora nekoliko najpoznatijih igara sa konzole. Ova tema mi je odlicna da vidim sta sam jos propustio. Pa jednog lepog dana kada budem imao vise vremena da se odigra na emulatoru.

Da li neko zna zašto nema UK izdanja za Secret of Evermore....Jedina verzija na Engleskom je Holandska i naravno Australija ako računam PAL generalno...Ako pak nije zavedena ovde bilo bi top da neko može da mi nadje Serial Code za istu...

ovPfeGF.png

Last edited:
Hvala, ne znam zašto tu nisam odmah pogledao ionako imam bukmarkovan oduvek. Valjda jer tu proveravam jezike a nisam nikad kodove....

Ne znam za vas, ali ja nisam imao neki siguran niti pouzdan način da nabavljam kertridže. Sve mi je to dolazilo nasumično.

Igre su bile preskupe a budžet nepostojeći tako da ni sam ne znam kako sam uopšte dolazio do konzole i igara.
Kod nas su to uglavnom imala deca gastarbajtera koji bi to brzo izgustirala i onda ti "iznajme" konzolu na mesečak dana pa igraš šta on ima.
Za nove igre sam znao preko satelitskih kanala, reklama i sl. Čak sam ih hvatao i snimao na kasete pa naknadno vrteo u nedogled.
Tek krajem devedesetih postao sam vlasnik konzole sa nekoliko igara kojima sam kasnije trgovao i napravio onako omanju ali finu kolekciju.

Bilo je puno igara za koje sam samo čuo ali nisam nikad uspeo da nađem i igrao tek kasnije na emulaturu kao što su: Super Metroid, Axelay, Zelda, Cybernator i sl... (NTSC igre da ne pominjem).

Od onih koje sam uspeo dan nabavim, meni je verovatno omiljena bila Starwing. Takav sam majstor bio u njoj da sam prelazio sve k'o od šale, i po par puta za veče sa istim nesmanjenim uživanjem. Skoro sam probao na sviču, još uvek nisam loš.

DKC (prvi deo) sam dobio od druga a da ništa nisam znao sem što ju je "Svet kompjutera" POMENUO u nekom tekstu. Mislio sam - je li to ona stara koju vole matorci? Ubacio u konzolu, uključio i zanemeo. Nisam mogao da verujem da takva igra postoji!

Steet Fighter 2 na SNES-u - u to vreme nije postojala bolja kombinacija!

Final Fantasy - Mystic Quest. Znam da važi za inferiornu igru ali to je moj prvi JRPG. Imao sam kertridž na nemačkom. Ni sam ne znam kako sam uspeo da je završim.

Tiny Toon Adventures - Konami je bio mama i tata u to vreme i izbacivao hit za hitom. Ovo je bila kratka, šarena, blesava igra koju sam slistio kao masan burek.

Batman Returns - odlična tuča. Šteta što nije mogla u dva igrača.

Super Mario All Stars - nisam nikad bio veliki fan Marija ali ovo je baš dobra kolekcija.

F-Zero - zuuuum!

Pilot Wings - treba malo vremena da se ovlada, kao i svaka Nintendova igra, a onda ne možeš da je ostaviš.

Aladdin - Capcomova verzija. Meni je ovo bila sasvim OK igra.

Flasback: the Quest For Identity - nešto lošija konverzija, ali Flashback je to!

Od loših igara koje sam isto tako nasumično nabavljao: Home Alone (ajoj!), Mario is Missing (WTF?), jedva sam čekao da ih se otarasim.

With help from brilliant software engineer Vitor Vilela (whose work accelerating games with the SNES SA-1 chip we’ve covered previously), Kando was able to produce a romhack that lets folks emulate Star Fox as if it was running on a follow-up Super FX revision known colloquially as the Super FX 2. That chip—best known for its use in 1995’s Super Mario World 2: Yoshi’s Island—features double the clock speed, naturally lending it to these sorts of framerate improvements.

Ako imaju ambicija da ispadne dobro, može se srediti. Bilo bi zanimljivo da krenu s razvojem nekog AI-ja da popravlja bagove. Kontam da će za par decenija i dalje biti entuzijasta koji popravljaju polupane igre. :ROFLMAO:

Super Mario World 2: Yoshi's Island! Svaki nivo sam prešao sa 100 poena na fizičkom kertridžu, eh koliko radosti mi je donela ta igra.
moj_snes.jpg

Tu u vrhu su i Super Mario All-Stars i Donkey Kong igre.
Kada je konzola bila aktuelna često sam igrao ISS Deluxe & Killer Instinct
Sada sa decom nekad odigram TMNT 4: Turtles in Time, Super Bomberman 2 i Mario Kart na SNES Mini.

Back
Top Bottom