• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

SL igra kojekakve opskuritete - da vi ne biste morali

Izaberite sledecu Hit&Run igru!

• As Far As The Eye

Votes: 3 33.3%
  • Ziggurat II

Votes: 4 44.4%
  • Othercide

Votes: 2 22.2%

• Total voters
    9
  • Poll closed .
1620089651991.png

WRC je bio samo zagrevanje pred ozbiljne trkacke naslove!

Circuit Superstars je "arkadna simulacija" moto trka iz pticje perspektive. Jednostavne kontrole i pomoc pri "nabadanju" pravca nalepljeni su na iznenadjujuce ozbiljnu fiziku voznje, gde nivo ostecenja vozila i potrosnje guma dobrano utice na performanse vaseg autica. Dodajte na to i potrosnju goriva za obavezne pit stopove, kompetentan AI, kratke staze inspirisane legendarnim trkalistima, i dobicete Circuit Superstar.

Ipak, vecinu toga necete imati priliku da vidite u ovoj epizodi Hit&Run, gde sam vozio na nizoj tezini, u kojoj ostecenja, potrosnja gume i goriva, kao i gorepomenuta kompetentnost vestacke inteligencije i ne postoje bas. Prevashodno jer sam jos na nivou vozacke kulture vlasnika BMWa sa PG tablicama. Bice bolje u p. 2!

1620219619301.png

U p. 2, donosimo vam jednu "pravu" trku - sa povecanjem tezine, dobijamo i potrosnju guma i goriva, kao i merenje ostecenja.

Automobil se znacajno drugacije ponasa iz kruga i krug, tako da je trkanje dinamicno, ili cak - uzbudljivo. Potreba za pit stopom, ako nista - radi goriva, donosi jos jedan sloj kompleksnosti. Ne samo da morate odluciti koliko stopova cete izvesti, kao i odabrati idealan trenutak - jurenje za pozicijom dobija na raznovrsnosti, jer pozicije idu gore/dole u zavisnosti od strategije protivnika. Takodje, iako ste u automobilu istih karakteristika kao i ostali, nekada ste u superiornom, a nekada u inferiornom polozaju - ovo diktira nivo svezine vasih guma, eventualno ostecenja.

Sa nekim visim nivoom kontrole, moguce je imati "ozbiljno" trkanje u Circuit Superstars. Dostizanje ovog nivoa, naravno, nije uporedivo sa slicnim poduhvatom u jednom Gran Turismo, Asseto Corsa i ostalim "pravim" simulacijama - deluje da sa par ulozenih sati mozete da ocekujete dobre trke.

Na snimku je trka od 15 krugova, gde smo kulturnom i strpljivom voznjom stigli nadomak pobede protiv Pro (medium) botova - ali je placena cena nedovoljnog punjenja goriva, kojeg nam je nestalo na startnom pravcu poslednjeg kruga :D

Obzirom da je Circuit Superstars jos uvek u relativno ranoj Early Access fazi, igracima zeljnim arkadnih igara sa daskom ozbiljnosti preporucio bih art of rally za sada - medjutim, imajte i Circuit Superstars na oku, bice to sjajna igra.

1620256348630.png

VOTE!

Postavljen je poll - iskazite svoju zelju za sledecu Hit&Run igru!

As Far As The Eye: This roguelike turn-based resource-management game is made of procedural situations, natural events, skill-trees and hard choices.
Ziggurat II: A first-person shooter dungeon crawl video game
Othercide: A horror-theme tactical role-playing video game

Prva igra koja stigne do 3 glasa je pobednik!

Last edited:
1620266022856.png
Ziggurat II je jako slican svom prethodniku - u pitanju je roguelike dungeon crawler iz prvog lica, prevedeno - nasumicno kreirana fantazijska pucacina. Trenutno u Early Access, ali kontenta i trenutno ima ravno prvom delu, ako je verovati komentarima na Steam.

Kod prvog dela nedostajalo mi je "oomfa" iza ispaljenih projektila i magicnih napada, a tako je i ovde. Sledi snimak prvog questa posle tutorijala - poginuo sam jer je gamepad odlucio da nekontrolisano okrece mog junaka u krug, ponekad ispaljujuci nekakve moci - iako igram na tastaturi. Da li bih savladao bossa sa frtaljem healtha na sebi, ostace neodgovoreno.

Za sada, igra je nista posebno - videcemo, mozda postaje bolja kada je i igrac nesto bolji :D

[EDIT] - Nakon jos nekoliko partija, namece se zakljucak da igra, vaistinu, nije vredna ulaganja vremena. Iako postoji grupa ljudi koji ovo igraju, pretpostavljam da to ne bi bio niko od nasih cenjenih clanova. Akcija je, jednostavno, nezanimljiva; unapredjenja nemastovita; prezentacija prosecna cak i za igru skromnijeg budzeta... komotno ide "skip" kao preporuka.

Last edited:
1622296133364.png

Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground je potezna strategija fokusirana na kratke skirmishe i roguelike progresiju. Jedan run u igri najlakse bi se mogao opisati kao niz Heroes of Might and Magic borbi, ukombinovanih sa nesto price i raznovrsnim unapredjem vasih snaga.

Borbe su za sada interesantne, sa nesto "lake" taktike i solidnim brojem opcija u napredovanju. Utisak donekle kvari neispoliranost UX dela, gde recimo ne vidite da li jedinica moze delovati u potezu ili ste je vec "potrosili", osim ukoliko je ne selektujete - sto je jedan primer od mnogih. Graficka osnova je respektabilna, mozda malo nedostaje kontrasta - veci minus je, ponovo, neispoliranost, pogotovu u animacijama i efektima.

Steam opisi pominju repetativnost i "grindy" prirodu igre kao potencijalne mane. Za sada, deluje da ce igra biti jedna od "ima potencijala, ali..." naslova - medjutim, nikad se ne zna, mozda me i iznenadi kvalitetom i dubinom - po ovome sto do sada vidim, nekih je 30% sansi za takav ishod.

U part 2, uspesno je zavrsena prva mini-kampanja (od ukupno 9, po 3 za svaku frakciju).

Jako lepo prenesena cuvena super-mracna Warhammer atmosfera; borbe su lepo balansiran izazov, a na raspolaganju vam je stvarno pregrst opreme i vestina. Steta sto ih je prava muka selektovati, i sto je igra jako nepregledna u svim svojim fazama. Nepotrebno komplikovano je razumeti sta vi mozete, sta protivnik moze - jako time consuming proces, i muka ga je cesto ponavljati - ali neophodno, jer je gotovo nemoguce popamtiti sta koja jedinica radi (pogotovu sto vase mogucnosti zavise od upgrades koje ste izabrali).

Deluje za sada da su "kampanje" predugacke, imajuci u vidu roguelike prirodu istih; za prvu kampanju bilo mi je potrebno oko 2 sata - a kasnije su dosta duze.

U Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground, moracete da zazmurite na dosta toga, ali pretpostavljam da to nekim fanovima univerzuma nece biti nepremostiva prepreka. Recimo, nekom poput @Black_Waltz bi svakako preporucio da overi.

1626540125006.png

Ironcast je "match 3 za gejmere" - takticki puzzle roguelike u kojem preuzimate ulogu "pilota" Ironcast masina - mozda se mogu opisati kao limeni viktorijanski Gundami - u pokusaju da odbranite Britaniju od francuske invazije, predvodjene Ironcast divom klase Gargantuan.

U seriji okrsaja sa donekle razlicitim uslovima pobede, skupljacete kljucne resurse (municiju, energiju, resurse za popravke, tecnost za hladjenje) na match 3 tabli, i koristi ih za napade, aktivaciju stitova i drugih vidova odbrane, popravke i slicno. Na raspolaganju su vam i specijalne sposobnosti koje kupite tokom igre (ili ih otkljucavate za stalno), kao i mogucnost targetiranja pojedinih sistema na protivnickom oklopniku, te mozete, na primer, pokusati da mu onesposobite stit radi brzeg unistavanja cele masine, jedno od oruzja radi lakseg prezivljanja napada.

Kroz jedan run, skupljacete i planove za unapredjene elemente svog Ironcasta, pasivna poboljsanja, specijalne sposobnosti, unapredjenja kapaciteta za resurse koje skuplajte u match 3 delu, i slicno. Za uspeh, potrebno je dobro planiranje unapredjenja, menadzment resursima, dobra taktika u svakom encounter. Obzirom na jako teske boss nivoe, svaki procenat optimizacije je dobrodosao. Svaka partija vas pomera dalje ka trajnim otkljucavanjima - novi piloti, Ironcast masine, pojacanje pocetnih atributa, pasivne sposobnosti i slicno.

Igru sam igrao dosta, doduse poprilicno davno. Skoro je bila besplatna na Epic Games, sto me je "inspirisalo" da odigram jos koji put. Graficki dosta bazicna i tada, igra, ako nista, ne izgleda znatno "ruznije" danas, sto je u skladu sa jednostavnim vizuelnim sadrzajem. Duzina jednog run je poprilicna (uglavnom preko sat vremena), sto moze da smeta - ipak, run je i sadrzajan, nema osecaja da ima puno praznog hoda.

Za mene, sasvim solidna igra, ali jedna od onih koju je tesko preporuciti nekome. Nesto sto je definitivno izdvaja je upotreba matching mehanike kao centralne, interesantno je da je uspesno upotrebljenja kao osnova izazovne roguelike takticke igre.

SteamBanner_01-Resized.gif

Mini Motorways je logicka igra / simulacija urbanog saobracaja, u kojoj cete pokusavati da stvorite najefikasnije saobracajnice za zitelje svetskih metropola.

Prezentacija kombinuje apstraktne vizuale sa "zen" muzikom; komande (i opcije koje su vam na raspolaganju) su izrazito jednostavne; a kada se takav pristup ukombinuje sa beskonacnom kompleksnoscu zadatka - da je moguce napraviti dobro povezan grad, neko bi ga do sad makar greskom napravio - dobija se interesantna kombinacija istovremeno opustene i izazovne igre.

Mene je igra zainteresovala vec gameplay snimkom - a nakon odigranih 5, 6 sati, daleko je nadmasila moja ocekivanja. Cista preporuka.

Mini Motorways je logicka igra / simulacija urbanog saobracaja, u kojoj cete pokusavati da stvorite najefikasnije saobracajnice za zitelje svetskih metropola.

Prezentacija kombinuje apstraktne vizuale sa "zen" muzikom; komande (i opcije koje su vam na raspolaganju) su izrazito jednostavne; a kada se takav pristup ukombinuje sa beskonacnom kompleksnoscu zadatka - da je moguce napraviti dobro povezan grad, neko bi ga do sad makar greskom napravio - dobija se interesantna kombinacija istovremeno opustene i izazovne igre.

Mene je igra zainteresovala vec gameplay snimkom - a nakon odigranih 5, 6 sati, daleko je nadmasila moja ocekivanja. Cista preporuka.

uvek mi je delovala kao kul igra ali nije mi se rizikovalo. Hvala na preporuci.

Igrao sam neshto slichno, samo shto mislim da je manje kompleksno od Mini Motorways. Sada tju morati da probam i Mini Motorways :3

No, overi Rale i taj Freeways shto sam igrao, mozhda ti se dopadne:

krenuo da gledam lika koji to igra, Real Civil Engineer
Isto sam i ja odradio, chisto da vidim koliko sam losh. Skapirao sam da veze s zhivotom nemam.
Ja barem nemam PTSD od lika 🤣

Spoj modernog i tradicionalnog - glorious ultra-wide visoka rezolucija, i tradicionalni Activate Windows watermark

Fights in Tight Spaces je spoj klasicne deck builder igre (prevashodno Slay the Spire) i egzaktnosti sa akcentom na pozicioniranje iz indie hita Into the Breach.

Mehanike i tema vrlo smisleno uklopljene; sadrzaja ima dovoljno za makar 10tak sati zabave. Preporuka!

Back
Top Bottom