• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

SL igra kojekakve opskuritete - da vi ne biste morali

Izaberite sledecu Hit&Run igru!

• As Far As The Eye

Votes: 3 33.3%
  • Ziggurat II

Votes: 4 44.4%
  • Othercide

Votes: 2 22.2%

• Total voters
    9
  • Poll closed .

rale

dilentantn
Co-founder
Reaction score
1,156
Na ovoj temi, kacicemo snimke nasih iskustava sa gorepomenutim obskuritetima, te cenjene clanove foruma osloboditi tog prljavog posla, koji neko ipak mora da odradi.

Idealan snimak iz ovog, prigodno nazvanog "Hit & Run" SL serijala, bio bi rano ili, jos bolje, prvo iskustvo sa vasom standardnom 9.99$ igrom (mada primecujem da i one sve vise naginju ka daleko ozbiljnijoj 19.99$ ceni).

Ipak, krenucemo sa legendarnim Nuclear Throne - roguelike staple, interesantno nastao kao zelja kreatora da uziva u sopstvenoj kreaciji - ideja je bila da, ukoliko se nivoi nasumicno generisu, ni sami autori nece znati sta ih ceka.

Daleko od First Play iskustva, your's truly je sasuo 200+ sati u ovu igru, prateci je jos od early access faze. Kako je to izgledalo daleke 2014te, mozete procitati ovde (link vodi na EmuGLX). Danas ljubitelji zanra imaju pregrst opcija za zabavu, ali retke su igre koje kriju takvu kolicinu sadrzaja i nivo kvaliteta ispod jako rudimentarnih, mada ispoliranih, vizuala.

Nadajmo se da ce nas zelja za kreacijom drzati, da ce se pojedini clanovi [looks at Gile] prikljuciti inicijativi, i da cemo mozda i ubaciti neke glasove/kamere.

Poyy!

Опскурно, људи, са "п". 😁
Uprkos ostrim kritikama, nastavljamo dalje!

Nowhere Prophet [PC, Switch, PS4, XB1] je strateska roguelike igra, smestena u daleku postapokalipticnu buducnost. Laki narativni i choice based momenti, povisoka tezina, jako interesantan svet i art, core gameplay donekle "prepravljen" Hearthstone sa nesto vise strateskih elemenata.

Igru sam odigrao par puta po izlasku, 2019. godine - dakle, poprilicno neiskusan igrac vas vodi kroz prvu oblast igre.

Za ovu igru, preporucio bih "try before you buy" pristup, pre svega zbog vremena koje ce vam potrositi za dublje istrazivanje. Za neke ce kombinacija jednostavnosti i dubine biti vredna ulozenog - za vecinu verovatno ne.

ahaha ok slazem se da po kriterijumima ovog foruma, mozda i nije

odlucio sam da pocnem sa proverenim hitom, evo vec nowhere prophet je dosta obskurniji; a sam Nuclear Throne sam nazvao legendarnim ;)

ahaha ok slazem se da po kriterijumima ovog foruma, mozda i nije

odlucio sam da pocnem sa proverenim hitom, evo vec nowhere prophet je dosta obskurniji; a sam Nuclear Throne sam nazvao legendarnim ;)
Nije kritika uopšte, odlična inicijativa.

1619466585303.png

jedini snimak ove mini-igre.

napravio sam je neke 2015te godine. Na hard je solidan challenge, u trajanju do 5 minuta :D

Mozete je skinuti besplatno sa Gamejolt platforme. Moguce je da ce vam biti potrebna dozvola za pokretanje aplikacija od nepoznatog izvora. Mozda je to MSFT osveta za "Activate Windows" u donjem desnom uglu na snimcima :D

Army of one sam igrao sa uzivanjem jedno sat i po vremena. Ono sto mi se bas svidelo je fluidnost kretanja lika i utegnuto napucavanje. Mnogo sam slab na te mehanike u igrama, price nekada i ne mora da bude :D Odlicna je. Mada i Simba je odlican :D

Nowhere Prophet [PC, Switch, PS4, XB1] je strateska roguelike igra, smestena u daleku postapokalipticnu buducnost. Laki narativni i choice based momenti, povisoka tezina, jako interesantan svet i art, core gameplay donekle "prepravljen" Hearthstone sa nesto vise strateskih elemenata.

Necemo ostaviti nezavrsen run! U p. 2, probijamo se kroz drugu oblast igre. Umor stize pred kraj sesije, i zavrsavamo snimak u losem stanju. Indicija je da ce p. 3 doneti i smrt naseg karavana.

Nuclear Throne je opskuran? Zar nije bio u jednom od prvih Humble Indie Bundle?
Ne baš, bio u jednom od prvih 20 :D. Tad je bio aktuelan Mojam program (u zlatno vreme kada je Notch i dalje držao Mojang), pa su pravili igre za 3 dana.

Prototip se zvao Wasteland Kings, pa su kasnije preradili u NT.
Kul igra. Previše twitchy za moj ukus.

Takođe, odlična inicijativa!

Zavrsavamo druzenje sa Nowhere Prophet u p. 3 !

Sveukupno trajanje partije bilo je izmedju 2 i 2.5 sati - poprilicna investicija vremena po pokusaju, kao sto smo vec napomenuli :D Ipak, igri prija duza prisutnost na vasem ekranu. Ukoliko joj date sansu da vas uvuce u svoj opresivan, neuobicajen i, po mom ogranicenom iskustvu - jako promisljen svet kreiran sa dosta paznje i ljubavi - tu sansu ce znati da iskoristi.

Licno, igra mi se jos makar jedan run, sto je, nadam se, solidno sumiranje mog iskustva sa Nowhere Prophet.

Ne baš, bio u jednom od prvih 20 :D. Tad je bio aktuelan Mojam program (u zlatno vreme kada je Notch i dalje držao Mojang), pa su pravili igre za 3 dana.

Prototip se zvao Wasteland Kings, pa su kasnije preradili u NT.
Kul igra. Previše twitchy za moj ukus.

Takođe, odlična inicijativa!

Tada su jos uvek imali lika sto rapuje :)

1619539598695.png

Nova Drift je, pogadjate, roguelike, i najlakse se moze opisati kao Asteroids na steroidima... (asteroids on steroids?) Uzivajte u prvom, a bogami i drugom, pokusaju da se sastavimo sa antickim kontrolama i prekobrojnim opcijama.

Deluje da se iza pocetnickih muka mozda krije zabavna igra za pokoju kratku sesiju. Mnostvo upgrade mogucnosti, koje su mi trenutno malo overwhelming, obecavaju interesantno iskustvo u kombinatorici pri kreiranju buildova - mada je pitanje da li se slicna raznovrsnost krije i u vrstama i ponasanjima protivnika.

Verovatno cemo proci jos koji put i obezbediti vam malo kvalitetniju partiju na uvid.

View attachment 1051

Nova Drift je, pogadjate, roguelike, i najlakse se moze opisati kao Asteroids na steroidima... (asteroids on steroids?) Uzivajte u prvom, a bogami i drugom, pokusaju da se sastavimo sa antickim kontrolama i prekobrojnim opcijama.

Deluje da se iza pocetnickih muka mozda krije zabavna igra za pokoju kratku sesiju. Mnostvo upgrade mogucnosti, koje su mi trenutno malo overwhelming, obecavaju interesantno iskustvo u kombinatorici pri kreiranju buildova - mada je pitanje da li se slicna raznovrsnost krije i u vrstama i ponasanjima protivnika.

Verovatno cemo proci jos koji put i obezbediti vam malo kvalitetniju partiju na uvid.

Asteroidi na steroidima zvuči zanimljivo

Nova Drift je, pogadjate, roguelike, i najlakse se moze opisati kao Asteroids na steroidima... (asteroids on steroids?)

U p. 2 ovog Hit&Run pregleda, donosimo nesto upuceniji pokusaj. Drzao sam se "standard" moda - uz njega, postoji i Wild Methamorphosis mod, gde mozete ocekivati haoticnija i cudnija unapredjenja, i dosta manje kontrole pri izborima (ovo je postignuto prostim snizavanjem broja "rerolls" koje imate na raspolaganju)

U 2021. naviknuti smo na dobar osecaj pri napucavanju, te ga nacesce u nekoj meri i dobijamo od modernih igara, bez obzira na budzet kojim produkcija raspolaze. Nova Drift nije los na tom polju, ali je ogranicen "temom" arkadne pucacine u svemiru, te mu nedostaje tezina i "oomph" iza svakog dobrog pogotka. Po pitanju unapredjenja, svakako postoji hrpetina; a vec posle 3-4 partije, u stanju sam da makar malo planiram build - nesumljivo ce se zabava na ovom polju pojacati posle jos par sati sa igrom.

Igra je jos u Early Access fazi. Dosta mogucnosti zakljucano je u igri, uz obecanje da ce "stici u dogledno vreme". Ono sto bih najvise voleo da vidim je nesto vise "sadrzaja" u nivoima - bilo da je to proceduralna generacija, mini zadaci, interesantne formacije neprijatelja...

U trenutnom stanju, preporucio bih igru ljubiteljima Crimsonland , koji bi da probaju znacajno drugaciju varijaciju slicnog sistema (kratke, vrlo customizable partije, uz izrazito jednostavan gameplay). Nova Drift je kompleksnija igra po pitanju osnovnog gameplay i biranja unapredjenja - sto ne mora da bude dobra stvar, i zavisi od preferencija. Svakako vas, u poredjenju, ceka nesto manje uzbudljenja u egzekuciji, pre svega shooting segmenta, gde "svemirska fizika" ipak malo ogranicava kvalitet osecaja napucavanja.

Deluje da je Nova Drift nesto ispod Crimsonland na skali zabave, ali je dovoljno razlicit da bude interesantan.

1619630841297.png

1619967841693.png

Danas smo uz stari, dobri Logitech G29 volan, koji nekom magijom kosta duplo vise nego kada sam ga kupio novog pre oko 2 godine.

Obzirom da sam skoro imao priliku da pogledam WRC uzivo (bukvalno 10 minuta od kuce odrzavao se WRC Croatia) - prigodno smo se odlucili za WRC 9, zvanicnu igru proslogodisnjeg sampionata. Na snimku je power stage relija Svedske, prvog dogadjaja u karijeri (sto donekle opravdava "gaming novinar" nivo prikazane vestine)

Igra nije Dirt Rally 2.0 ni po grafici, ni po naprednosti simulacije - pogotovu je povrsina po kojoj se vozi daleko dinamicnija i "prisutnija" u ponasanju automobila u Codemasters naslovu - ali je na korektnom nivou. Uz to je poprilicno zabavna, i odradjuje mnogo bolji posao u uvodjenju igraca u voznju. Jako bitno, obzirom da voznja jeste nesto laksa, ali svakako ne laka.

Nadajmo se da cemo malo napredovati kroz karijeru, otkljucati WRC aute (makar neka WRC 2 klasa), a i navezbati voznju tako da to na nesto i lici na sledecem snimku.

Back
Top Bottom