• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 X360 Shadows of the Damned - 2011 - Action

grunt

Celeb Connoisseur
Reaction score
3,066
Shadows of the Damned is an action video game developed by Grasshopper Manufacture and published by Electronic Arts for the PlayStation 3 and Xbox 360 video game consoles. The game follows the story of Garcia Hotspur, a Mexican demon hunter who goes to the City of the Damned to battle its evils in order to save his true love. The game is the result of collaboration between Goichi Suda and Shinji Mikami, and combined the styles of the two designers, namely the "punk rock" edge of the former and the "psychological action thriller" of the latter.

Metacritic 77
How Long to Beat ~8-10h
573168-shadows-of-the-damned-playstation-3-screenshot-as-the-japanese.jpg
573156-shadows-of-the-damned-playstation-3-screenshot-in-demon-world.jpg

573164-shadows-of-the-damned-playstation-3-screenshot-to-power-up.jpg
573177-shadows-of-the-damned-playstation-3-screenshot-those-hills.jpg

Jos jedna luda igra od autora Suda 51 i njegovog tima Grasshopper, Shinji Mikami (Resident Evil) mu je pomagao oko igre, plus je muziku radio Akira Yamaoka(Silent Hill).
Igra je radjena u Unreal 3 engine-u i tehnicki je definitivno lose ostarila, igra je mutna, sa gomilom groznih postprocess efekata, lowres teksture na sve strane. Ali je odlican art dizajn vadi, okruzenja su mastovita i skroz luda, neprijatelji takodje idu od genericnih zombija to skroz cool primeraka. Muzika zato kida, tu nisam imao zamerke. Kao posledica dobrog vizuelnog dizajna i odlicne muzike atmosfera je super.

Prica je klise maksimalni, dijalozi su maksimalan cringe, ali je zabavno na trashy nacin, klasican Suda 51 :D Lobanja Johnson koja ti je sidekick je odlican karakter, komentari su mu uvek super :D Cela igra je prepuna sexualnog inuenda (samo ime sidekick-a khm lol).

Najveci problem igre je gameplay. U igri je jako tesko precizno nisaniti, oruzja su skroz neprecizna i pola metaka ce otici u propast.Sva sreca pa municije ima dovoljno, ali opet bice nerviranja. Dizajn nivoa je veoma raznovrstan nikada nece biti previse monotono, ali je tu bilo par gimmick sekcija koje se iz nekog razloga par puta ponavljaju i svaki put sve vise nerviraju...Definitivno je igra puna deonica gde se umesto zabave nervirate zbog nekih glupih odluka autora igre.

Ali sva sreca pa nije previse dugacka, pa ako malo stisnete zube mozete preci preko tih nervirajucih deonica i doci do onih sto su zapravo zabavne :D
Sve u svemu nije losa igra i zbog skroz originalnog dizajna/solidnog humora i generalno lude atmosfere vredi igri dati sansu.

BTW ova igra pati od za mene uvek mega velike gluposti a to je da ne mozete da prekidate animacije, pa nedo bog da umrete tacno posle jedne moracete svaki put da je gledate ponovo :/

Od mene 7 finalna ocena. Da je nisanjenje bolje i da se neke stvari manje ponavljaju bilo bi ocena dosta veca.

Last edited:
Ja sam obozavao sulud svet i likove bas sam uzivao igrajuci, zao mi je iskreno sto igra nikad nije dobila PC port :(

Jbga gameplay je sigurno danas uzasan, ipak je skoro 10 god stara igra :)
Ali slazem se sa gruntom da igru svakako treba odigrati upravo zbog originalnog dizajna i dobrog humora.

vapi za j-dubom, nadam se da može da se menja :D

@Maxa
Vecina humora je igranje sa recima, vise od pola fora ne bi radilo na drugom jeziku imho. Odlicno je odradjena sinhronizacija, vidi se da im je to primarni jezik, jap verzija je izasla kasnije.
Ima enciklopedija u igri tek tamo ima luzly opisa :D A da ne zaboravim ima na par mesta da nadjes knjige sa demonskim fairy tales, tu sam umirao od smeha kada Garcia cita to :D

Last edited:
ah, taj ue3, ne ponovio se :D tacno da nisi napisao da je u njemu pomislio bih da jeste, nista nema toliko karakteristicnu paletu boja kao ue3 :D

8-4 crew je radio lokalizaciju igre, kazu da su imali veliku slobodu da prilagodjavaju scenario engleskom gorovnom podrucju, i da je to dosta uticalo i na finalnu japansku verziju scenarija.

Mikami je skoro spominjao u intervjuu da su bili vrlo razočarani kako je ispala igra. Da je Suda51 imao odličnu ideju, ali da je nisu realizovali zato sto je EA hteo da igra bude pucačina.

Shadows of the Damned - Hella Remastered

Predjoh igru, vuce inspiraciju iz Devil May Cry serijala, ali nije na tom nivou.
Ok je, solidna, moze da se odigra, ali nije must play.
Nije perverzna koliko sam ocekivao.

Remaster je ok odradjen, graficki je prolazno, ali se oseca da je zastarela.
Prepoznala mi je odmah DualSense i radila je i vibracija i gyro nisanjenje i to bez kabla, cak je bilo i nekih adaptive trigger funkcija, tako da to moram da navedem kao veliki plus, obogatilo je igru.

Prilicno je laka na Normal, tako da preporucujem igranje na Hard.
Dobro je sto je igra relativno kratka i moze da se zavrsi za par dana.

6.9/ 10

Last edited:
kontrole na K+M su očaj, ali igra koju treba da igraš par dana je sve samo ne kratka. mda mislim da znam na šta si ciljao, par dana po par sati

Pa da, igra je 6.5h, ja igram po sat, dva dnevno i to je to...
Mislim imam vremena i da igram duže, ali ovakve igre me ne drže duže od sat, dva dnevno, a da je neki rpg u pitanju, to bi bila druga priča, tipa Elden Ring verujem da bih mogao da igram ceo dan.

Back
Top Bottom