• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za viÅ”e informacija kliknite OVDE

TV Serije (2025)

Zavrsio se The White Lotus S3, ne znam sta bih rekao, a da vec nisam pisao prethodno šŸ˜„
Ocekivao sam bar finale da ce biti bolje, ali ni to nisu uspeli, meni prilicno bezvezno. Ako mene pitate, slobodno se moze preskociti ova sezona.
Meni je skroz OK, i zavrsnica mi je OK. U sustini nikad ja nisam bio odusevljen serijom White Lotus, svidjaju mi se teme koje obradjuju, ponekad likovi, i to je to. Ova sezona je po meni istog kvaliteta kao ranije sezone. S tim sto ova sezona je bila iz nekog razloga mnogo vise ispracena u javnosti, verovatno zbog poznatijih glumaca i pop zvezdi koje igraju :) Sve u svemu, ako vam se svidele prethodne sezone, ova je bas za vas onda.

Uf meni bas suprotan utisak. Prethodne sezone me nisu davile kao ova, dosta praznog hoda, dijalozi i desavanja su pali u svojoj zanimljivosti i kvalitetu, a i vecina likova mi nije interesantna.

Off:

Izasla 7. sezona Black Mirror.

Slazem se. Prve dve sezone Lotusa u odnosu na trecu su nebo i zemlja.

U ovoj se bukvalno nista ne desava prvih Å EST epizoda (ej!). Smaracina.
Kamo srece da su makar imali zanimljive likove kao u prethodnim...

Noah Wyle mi je bio u ER omiljeni lik (kada sam gledao kao klinac) tako da ovo sad je na neki način duhovni nastavak svega toga. Drugačije u odnosu na serije sličnog tipa je to Ŕto je svaka epizoda 1h (slično kao 24 Jack Bauer fora) u jednoj smeni. Ukupno 15 epizoda, tj. jedna duža smena je cela prva sezona. Dosta je hvaljena i od strane medicinskih stručnjaka da navodno rade stvari kako treba (kao u pravom životu Ŕta se radi u ER-u).

Mene lično je privuklo to Å”to druÅ”tvo sa medincskog faksa mi je već nedeljama preporučivalo ovo, a isto tako video sam super ocene (ima 8.8 trenutno overall, sa nekim epizodama koje idu do 9.8 9.7).

Za sad sam na pola serije, nemam većih zamerki. Sviđa mi se i glumačka postava, promeÅ”ana je dosta, dosta mladih glumaca, mislim da se dobro uklapaju sa starijim kolegama.

Za sad je nekih 8/10, ali tek sam na pola. Videćemo, epizode koje su bolje ocenjene su pri kraju kako vidim.

3QX1B2F.png

Say Nothing - Jean McConville, a single mother of ten, is abducted from her home in 1972 and never seen alive again. This event unfolds alongside the stories of various Irish Republican Army members, spanning four decades during The Troubles in Northern Ireland.

Bas dobra mini-serija koja prati clanove IRA, pre svega sestre Price, u borbi za slobodu protiv smrdljivih Engleza. Radjena po istoimenoj knjizi i prema stvarnim dogadjajima, pokazuje sta je ono sto motivise likove, njihove odluke, posledice i uzase koje ovakve borbe nose sa sobom.

Odlicna glumacka postava, produkcija, rezija i kinematografija su me od prve epizode skroz uvukli u pricu, i za mene je ovo medju najboljim stvarima koje sam pogledao u poslednje vreme. Epizode traju 40ak minuta, zategnute u montazi, bez momenta lutanja tokom celog trajanja. Odlican primer da epizode serija ne moraju da traju sat vremena, ako za to nema potrebe.

Preporuka!

Last edited:
Back
Top Bottom