• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Senua's Saga: Hellblade II

GMqcHLOb0AAFhUK

Ako se secas sys req outrage-a kada je izasao UE5 Remnant 2, odmah u sysspec-u su promovisali upotrebu DLSS-a. Ta igra je na launchu imala malo jace od 30fps u native 4K maxed out [do 60fps u zatvorenim dungeonima] ,bez upscalera, sa RTX 4080. A ta igra nije koristila Lumen, a Nanite jeste.

Ali vec sa 1440p max sa DLSS quality je bilo 130fps+. Nisam pratio kakve je updateove dobila kasnije. RTX4090 je u 1440p ultra igra radila ~70fps.

Kao sto Alex iz DF rece, 4K+DLSSperf is the way to go sa nagruvanim UE5.

Prva igra koju sam presao kada sam uzeo 4080 je bio Alan Wake 2, all max, path tracing, 4K, DLSS perf + framegen, za slow paced igru je bilo vise nego dobro sa ~100fps.

Mislim da je ova igra previshe hajpovana za ono sto jeste. Prvi deo je bio OK "AA" naslov...repetativne corridor borbe, jedino eto imao je taj psihicki bonus da sa sluskama igras dusu dalo. Ovaj drugi deo kuvaju tolko dugo, tolko puta odlozeno, mislim ce na kraju bude 6/10 igra jer dosad samo pricaju o grafici a gameplay i svi ostlai daleko bitniji detalji su minimalni.

Ne ocekujem puno od gameplay-a, ali mindfuck prica ce verovatno biti efektivno ispricana. To je i bio najbolji deo prvog dela.

Sto se performansi tice, ovaj "medium" tier se skoro skroz poklapa sa hardverom u konzolama [6 zen2 core-ova i slican GPU onome u PS5], a na seriesX se ocekuje ~ 1080p-1440p @30. A kako je krenulo sa Xbox-om, stici ce igra i na PS5....

Treba se spremiti za gomilu UE5 lumen+nanite igara koje ce uskoro izaci, sve ce imati ovakve zahteve. Ako nista drugo, makar ce izaci jos 2 generacije cpu i gpu-ova dok novi Witcher ne bude gotov [ali bice pravljen da moze da se igra na Series S].

Gde si video to za witchera na xbss, meni promaklo, valjda nece biti tw3 switch iskustvo

Igra se vec uveliko pravi, 400+ developera u preprodukciji. Nisu oficijelno najavili platforme, ali normalno je da prave igru za PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

MS naravno ne dozvoljava da bilo koja igra zaobidje Series S. Cak su i forsirali da sve gameplay opcije moraju biti identicne, sve dok Larian nije uspeo da omoguci local splitscreen coop zbog manjka ram-a.

valjda nece biti tw3 switch iskustvo
Bice kao i sve slicne UE5+lumen+nanite igre na Series S, uz perf poboljsanja koje Epic doda u medjuvremenu [UE 5.4 navodno bolje radi]. Robocop jedva radi, za 3 nedelje cemo videti Hellblade 2 [to je i ultrawidescreen igra, rez ima da bude bas nizak].

Sledece godine ce 1943: Rise of Hydra definitivno biti dobar primer kako ce novi Witcher raditi na Series S... [verovatno ~720p30 sa chunky artifaktima na sve strane].

Ako se secas sys req outrage-a kada je izasao UE5 Remnant 2, odmah u sysspec-u su promovisali upotrebu DLSS-a. Ta igra je na launchu imala malo jace od 30fps u native 4K maxed out [do 60fps u zatvorenim dungeonima] ,bez upscalera, sa RTX 4080. A ta igra nije koristila Lumen, a Nanite jeste.
Posto sam na 4070ti, za mene je 1440p plus dlaa sweet spot. Igre izgledaju dovoljno čisto, uz 100fps. Tako sam igrao Horizon, tako i sada igram drugi dlc za Remnant 2.

Videcemo hoce li biti na PC-u podrske za full 16:9 rezolucije, ili cemo to otkljucati preko moda/konzolne komande.

Pustio je preload juce, keca nisam igrao, verovatno necu ni ovo osim ako me ne znam kako kupi igra. Skinuo sam prvi deo za vr i to malo poceo, probacu uporedo. Zanima me kako je ispalo sve ovo u dvojci sto je radjeno.

Stigla igra [i narodnjak].

NajTXJ9.png

Eurogamer 10/10 - Hellblade 2 continues Senua's story with grace, confidence, surprising brutality and thundering conviction.

Game Informer 9/10 - Senua’s Saga: Hellblade II’s conclusion ends on another strong note, and despite my initial reservations about continuing Senua’s story, I walked away happy to see her conquer new monsters, both literal and metaphorical. I’m pleased Ninja Theory avoided the temptation to blow up this formula into something far bigger than needed

IGN 8/10 - Senua’s Saga: Hellblade II is another Viking-worthy feast for the senses that meets the high bar set by its predecessor, even if it never really manages to clear it.

God is a Geek 7.5/10 - Senua's Saga: Hellblade II is a good sequel with some excellent acting and gorgeous visuals, but the pacing struggles quite a bit.

Forbes 7/10 - Senua’s Saga: Hellblade 2 is a gorgeous game full of industry-best visuals and cast performances. It is also not terribly fun to play.

Gamespot 6/10 - With too much focus on cinematics and too little on creating an experience that is engaging, Senua's Saga fails to reach the same highs as its predecessor--even if it does look stunning whilst trying.

PC Gamer 58/100 - Despite its greater scale and visual splendour, this sequel fails to escape the shadow of its predecessor with a muddled tale that Senua herself feels out of place in.

Last edited:
Evo neki moji prvi utisci posle dva sata, graficki igra je jako upečatljiva, naslov koji je nadmašio šta sam mislio da maleni XSS može da isporuci, jedino sto malko zaostaje je izgled vode, a subjektivno najlepši detalj su mi raznorazne vremenske prilike, naravno na kompu su i kriterijumi i konkurencija drugačiji, ali ovde dominira. Trud, budžet i nivo produkcije se lako primecuje svuda, opet omiljeni detalj mi je kad se mučena Senua raspravlja sa glasovima, okrenem lika i gledam animacije lica i lip sync, bas dosta truda za sporedan detalj koji će većina preskočiti dok gleda joj u ledja i trči napred. Atmosfera je lepo pogođena, glavni adut igre, da se investira u njenu borbu, unutarnu i spoljnu, je po mom misljenju uspeo, nisam imao zelju nista da preskacem ili pozurujem. Borba je jednostavna kao i u prvom delu, možda I previše jel manjka opcija I varijacija, dizanje tezine subjektivno pomaze jer treba posvetiti malo pažnje tajminzima,pa kome nije do toga može i da ostavi default. Koliko čujem igra je relativno kratka, meni to ne igra ulogu osim eto da je lakše preporučim, pa ako i nekome ne legne bar ga neće mrcvariti.

Back
Top Bottom