• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Sekiro

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
5,186
f2cF74c.jpg

Developer: FromSoftware
Datum izlaska: 22.03.2019.
Žanr: Akciona avantura​

In Sekiro: Shadows Die Twice you are the “one-armed wolf”, a disgraced and disfigured warrior rescued from the brink of death. Bound to protect a young lord who is the descendant of an ancient bloodline, you become the target of many vicious enemies, including the dangerous Ashina clan. When the young lord is captured, nothing will stop you on a perilous quest to regain your honor, not even death itself.
Explore late 1500s Sengoku Japan, a brutal period of constant life and death conflict, as you come face to face with larger than life foes in a dark and twisted world. Unleash an arsenal of deadly prosthetic tools and powerful ninja abilities while you blend stealth, vertical traversal, and visceral head to head combat in a bloody confrontation.

Još jedno remek delo Hidetake Miyazakija. Smešten u drevnom Japanu, remix Souls formule sa manje RPG-isanja i više akcije, još teži nego ranije, se pokazao kao pun pogodak i nagrađen je TGA igrom godine. Meni lično jedna od najomiljenijih igara generacije, sa zadovoljstvom sam pokupio platinum trofej. Ako niste igrali na PC-ju, uživanje je bilo delimično ograničeno lošijim framerate-om, ali next-gen konzole to ispravljaju tako da bi vredelo još jednom proći kroz ovu odličnu igru. Nedavno je izašao i besplatni DLC koji dodaje novi boss rush mod :)

Last edited:
Nakon par puta pređenih Bloodborne, DS3, DS2 i DS1 Remastered, smatram sebe "DS veteranom" i iskusnim DS igračem,
ali uprkos tome par puta sam razmišljao da batalim Sekiro, jednostavno mi je bio nefer pretežak, sve dok mi borba nije kliknula i najzad skapirao kako treba igrati igru.

Igra je stvarno odlična, što se više igra i napreduje sve je bolja kako se otključavaju nove mogućnosti i lokacije,
upravo završio Senpou Temple i meni do sada najlepša i najbolja lokacija šteta što nema više sličnih,
Genichiro Ashina boss me je do sada najviše namučio (kod njega sam skroz skapirao kako tačno treba igrati igru).
Od mana bi naveo to što lock i kamera kod boss borbi često znaju da prave problem, osim toga nemam neku zamerku na igru.

Last edited:
Završen Sekiro (purification engding i svi bossevi), priličan izazov, kasno u igri sam ušao u štos, kasno sam počeo da koristim većinu item-a, skill-ova i prosthetics-e, skill pointe sam bezveze trošio umesto da sam ih čuvao, i kod nekih boseva sam koristio trikove za lakši prelazak. Da sad odigram ispočetka bila bi mi igra prilično lakša.

Svakako sjajna igra iako su mi DS/BB igre bolje, od mana bih naveo to što level design nije baš na nivou DS3/BB igara, pacing mi je malo konfuzan i to što mi je kamera pravila probleme kod nekih bosseva, po meni 8.7 ocena.

Last edited:
Završen Sekiro, priličan izazov, kasno u igri sam ušao u štos, kasno sam počeo da koristim većinu item-a, skill-ova i prosthetics-e, skill pointe sam bezveze trošio umesto da sam ih čuvao, i kod nekih boseva sam koristio trikove za lakši prelazak. Da sad odigram ispočetka bila bi mi igra prilično lakša.
Tako je, isto sam brzopleto sebi odužio prvo prelaženje ali zato posle lagano odradio za platinu šta treba osim dva bosa sa kojima sam se prvi put suočio u trećem prelaženju ja mislim...

Po izlasku sam bio u fazonu 9.5 ali vreme prolazi, ljudi se menjaju daću 10 klasik.

Krenuo da igram ispočetka i ovo je sada potpuno druga priča, stigao do Lady Butterfly (nju prešao iz drugog puta) a da ni jednom nisam poginuo,
u prvom prelaženju sam sigurno na desetine puta poginuo samo dok sam stigao do nje.

Inače sad nakon Sekira mi se opet igraju BB/DS igre. :)

Last edited:
Najteži su mi posle bili bosovi koje nisam isevao prvi put...Ostalo sve lagano uključujući i Demon of Hatred. Naravno lagano iz ugla nekoga ko sad ima sve skilove na broju i uvežban je, slobodniji prosto...sve je to i dalje hc...

Probao Bloodborne malo nakon Sekira i Bloodborne mi sada deluje osetno lošije (nego pre igranja Sekira),
na stranu što igra izgleda lošije, nego je borba mnogo sporija i nezanimljivija, kao da poredim last gen i current gen igru.

Last edited:
Ja kupio jutros Sekira (goty) na Steam Summer Sale-u, da ga opletem i na PCu kad budem imao vremena.

Igram pomalo Sekiro posto sam je presao samo jednom na PS4 kada je izasao, odlucio sam sada na PCu (izasao pre 3 meseca krsten UW mod za igru) da je kompletiram 100% posto mi je to jedina igra iz FROM kuhinje koju nisam kompletirao 100%.

20210712223138_1.jpg20210713022354_1.jpg
20210714010316_1.jpg20210713053357_1.jpg

Džejms Berhem sa Poligona se naširoko raspisao o svojoj odiseji sa Sekirom.

Potpuno razumem čoveka, nisam baš toliko smotan, igrao sam oko 40ak sati i stigao možda do pola igre (Ašinu sam zaovoliko ubio iz prve) ali su mi njegova promišljanja vrlo poznata, kao i valjda svakome ko se latio igre a nema supermoći nekog uigranog spidranera.

Svidela mi se ova rečenica, ja sam se tako osećao kad sam sa Bloodborna prelazio na druge igre:

"My first step was to remap my PS4 controller to match the button layout for Sekiro, because seriously, why would I have it set up any other way?"

Last edited:
Ja sam baš dugo ubijao Ašinu prvi put jer sam tvrdoglav konj a i zadnjeg bossa isto dosta i mislio sam da ga neću biti. Nisam nikakve čitao savete olakšice i gledao klipove. Samo posle za druga prelaženja da vidim šta treba za ostale krajeve.

Ne znam šta mi je bilo sa Ašinom, ali zato me onaj sa kopljem na stepenicama dosta mučio.
Doduše delimično krivim i stari džojped, premali za moje ručerde i još stariji komp koji je jedva terao igru na low detaljima.

Generalno neki opsti konsenzus je da su tri bosa git gud/skill check.

Ashina kao prvi skill check u igri.
Owl (oba encountera)
i naravno Isshin kao poslednji.

Veceras bi trebao da kompletiram igru na 100% bacicu skrinshot ako budem uspeo/igrao veceras.

Zaboravio si onaj 100% Blabdorn Bos fajt. Jeste druga sovuljaga havarija, prva ne baš toliko.

Demon je težak u prvom prelasku, dok ga ne provališ, posle je lagano, nikada me više nije ubio.
Drugi Owl je teži, ali me prvi više nervira. A da vidite tek kakav je Inner Owl u dlc-u 😆

Ma znam al provali ti to plus naći pištaljku sam bez vodiča nije uopšte lako. Mislim ja sam ga ubijao sa njom, štekam je za treću fazu itd...no dobro daleko sam od super pro baš sam se mučio sa igrom u nekim fazama i još ništa ne čitam detaljno oko ajtema oružija nego samo juriš vetrovi me lome

Back
Top Bottom