• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Secret Level klub ljubitelja piva

Cugnuo sam moja dva omiljena pshenichna:
photo_2023-12-28_23-27-57 (2).jpg
photo_2023-12-28_23-27-57.jpg
Poshto sam ranije pisao o njima, ne bih da se ponavljam... mnogo. Kapiram da ste upoznati sa Weihenstephanerom, ali toplo preporuchujem paklenu zhetvu ako budete u prilici.

Takodje sam degustirao i neko lokalno pshenichno pivo:
photo_2023-12-28_22-19-43.jpg
photo_2023-12-28_22-19-43 (2).jpg

Veoma prijatno iznenadjenje. Ima onu "sitost" pshenichnog piva i veoma lako klizi niz grlo. Takodje je kiselo, ali gorchine nema uopshte, skoro kao da sam pio votjni sok. Definitivno osetjam nekakav limun. Ukus dugo ostaje u ustima i veoma je prijatan.

photo_2024-07-04_11-45-40.jpg

Dobio od sestre, popio par dana pred put. Boja piva je lepa, bash je kul za videti u chashi. Previshe mi je slatko, ali kiselost je skroz na mestu. Ukus jagode ne dominira, jer je swiss meringue (tek sam sada pogledao shta je to) izrazheniji. Ostaje nekakav chudan slatkast ukus u ustima nakon ispijanja i ne prija mi, podsetja na vanilu. Nije ukus koji sam navikao da osetim nakon shto pijem pivo.
Sve u svemu, bilo je zanimljivo za isprobati, ali ne verujem da tju ponovo uzimati ako naletim.

Zaboravio sam retji da je ime kul :3

Last edited:
Probao sam ovo chudo, jer pojma nisam imao shta je "Lambic beer", ali sam morao probati:

photo_2024-07-04_11-45-43.jpg

Kapiram da se ne razumem dobro chim me ovo podsetja na nekakav cider, ali ipak je pivo. Osetja se ukus jabuke, ali kao da je iz nekakvog slatkisha, plus je kiselo pivo, ali ne previshe. Rekao bih da je malchice preslatko, ali ne mogu da tvrdim sa sigurnoshtju s obzirom da sam ga brzo popio. Bilo je izuzetno pitko, ali ne bih ga ponovo pio, osim ako ga neko ne ponudi.

1000010507.jpg

1000010508.jpg

Naleteo u kafiću na Blue Moon točeno, baš mi se svidelo, veoma je pitko, prijatno, taman malo sladunjavo i zarazno, baš sam se pozitivno iznenadio, te sam stuko pola litre odmah, malo me i uvatilo :D

photo_2024-07-08_15-04-41.jpg
photo_2024-07-08_15-04-41 (2).jpg
photo_2024-07-08_15-04-41 (3).jpg
photo_2024-07-08_15-04-41 (4).jpg

Trouble Sleep pivo mi je privuklo pazhnju dizajnom konzerve. Nisam ljubitelj piva sa 12% alkohola, meni je previshe, ali me mamilo shto je jedan od sastojaka kafa. Poprilichno je jak ukus kafe, shto mi je okej, ali se oseti nekakva slatkotja/kiselost, shto mislim da je zbog visokog procenta alkohola. Ukus koji ostaje nakon ispijanja mi se ne dopada, pogotovo jer dugo traje.

Ne bih ga pio ponovo.

photo_2024-07-05_21-13-37 (2).jpg
Shta retji? Kapiram da je vetjina probala ovo pivo. Nije nishta specijalno. Osvezhava, ali bih voleo da je ukus shenice jachi. Nekako mi je previshe vodenasto pivo i ne ostavlja neki poseban ukus u ustima u kojem volim da uzhivam, shto me samo tera da brzhe pijem pivo. Ne bih se bunio kada bi mi neko ponudio Paulaner Weissbier, ali tju uvek imati more drugih pshenichnih piva koje tju piti pre ovog.

photo_2024-07-05_21-13-37.jpg

E, ovo je druga pricha. Pitko, klizi niz grlo i ostavlja blag gorak ukus u ustima nakon ispijanja. Ima boljih piva od ovog, ali je ukus pshenice skroz na mestu, na momente mi je ukus delovao prejako, ali sam se brzo navikao. Preporuchio bih svakome ko voli pshenichna piva da degustira ovo kada bude u prilici.

Back
Top Bottom