• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Saveti/predlozi/ideje za forum

Napravio sam temu za Dreamcast i Genesis/MegaDrive. Bacite ovde spisak tema koje zelite da budu napravljene sto se tice Sege ili napravite sami ako vas ne mrzi :)

Last edited:
E da jos nesto, ako je neko voljan slobodno neka otvori temu za Olimpijske igre u sport delu foruma.

^ Ja sam bas planirao vec neko vreme da je otvorim, reko da nije rano, napravicu uskoro ako neko ne otvori ranije.

Sto se tice tagova Sega tagovi rade samo u Retro podforumu posto jelte nema smisla da rade u aktuelnom mutliplatform delu da ne bi zatrpavali taj deo foruma sa retro sega igrama pored retro sekcije.
Али гледај ово... хоћу рецимо да отворим тему о Soul Reaver 1 или о Rayman 2. Те игре су изашле за PC, PS1, Dreamcast (и N64 у случају Рејмана). Најбоље верзије тих игара су за Dreamcast чак. Међутим, ако отворим теме у Retro подфоруму, могу само да бирам Dreamcast, а ако отворим у Multi подфоруму, онда морам да изоставим најбољу верзију у тагу.

Da li je zaista to problem?
Ne mislis da je to bas granicni slucaj?

Pa ništa, ubaciti onda tagove ps1, pc itd. u retro?

Da li je zaista to problem?
Ne mislis da je to bas granicni slucaj?
Има доста случајева али није проблем дефинитивно. Био је предлог само.
Pa ništa, ubaciti onda tagove ps1, pc itd. u retro?
Онда би ти подфоруми изгубили смисао. Ако је незгодно, не мора.

Pa ono, što da ne, imamo multiplatform u kome su ps4, ps5 i xbox tagovi, a retro podforum ionako služi kao retro multiplatform. Mislim da se Denis već bacio na posao.

Али гледај ово... хоћу рецимо да отворим тему о Soul Reaver 1 или о Rayman 2. Те игре су изашле за PC, PS1, Dreamcast (и N64 у случају Рејмана). Најбоље верзије тих игара су за Dreamcast чак. Међутим, ако отворим теме у Retro подфоруму, могу само да бирам Dreamcast, а ако отворим у Multi подфоруму, онда морам да изоставим најбољу верзију у тагу.
Multiplatform deo foruma je namenjen za current/next gen igre, tako da Soul reaver ili neka druga stara igra moze slobodo ici u retro deo foruma. Sto se taggova/prefixa tice mogu kasnije/nocas da ubacim tagove koji fale.

Koji tagovi da se ubace ako moze neka lista bio bi zahvalan.

Last edited:
pa otuda i nema retro taggova u multiplatform delu koji je namenjen current/next genu.
Заправо има. Зато сам мислио да је добро да се додају и тагови Sega-иних платформи, због старих мултиплат игара које су изашле на Saturnu, Dreamcastu. Ретро подфорум у случају Dreamcast/Saturn/MD тагова може бити за ексклузиве те платформе и за модинг, хардвер.

Заправо има. Зато сам мислио да је добро да се додају и тагови Sega-иних платформи, због старих мултиплат игара које су изашле на Saturnu, Dreamcastu. Ретро подфорум у случају Dreamcast/Saturn/MD тагова може бити за ексклузиве те платформе и за модинг, хардвер.
Da vidim da su ubaceni svi tagovi po defaultu u mutliplat deo. Mislim mogu da ubacim Sega tagove u taj deo foruma ali mi nema smisla da taj deo foruma koji se do sada koristio za current/next gen igre koristimo i za retro igre dok retro deo foruma stoji poluprazan.
Nekako mi je logicnije da multiplatform retro igre idu u retro deo foruma.

Mislim mogu da ubacim Sega tagove u taj deo foruma ali mi nema smisla da taj deo foruma koji se do sada koristio za current/next gen igre koristimo i za retro igre dok retro deo foruma stoji poluprazan.
Nekako mi je logicnije da multiplatform retro igre idu u retro deo foruma.
Океј! Не заборави и РС таг у њему.

Океј! Не заборави и РС таг у њему.
Bice dodat PC tag naravno, ali samo da skrenem paznju posto PC nema generacije kao konzole, pa prema tome da (PC only) retro/current/early acceess sta god igre kace u PC gaming deo foruma, i da ce PC tag iskljucivo koristi u retro delu kada je u pitanju neki stari mutliplat naslov.

Edit. Addovao sam sve old gen taggove u retro deo foruma.

Bice dodat PC tag naravno, ali samo da skrenem paznju posto PC nema generacije kao konzole, pa prema tome da (PC only) retro/current/early acceess sta god igre kace u PC gaming deo foruma, i da ce PC tag iskljucivo koristi u retro delu kada je u pitanju neki stari mutliplat naslov.
Прочит'о си ми мисли. Хоће ли сада тагови ретро платформи бити уклоњени из Мултиплат подфорума?

За појединачне Dreamcast, Saturn и MegaDrive игре мислим да треба отварати теме у Ретро подфоруму.

Last edited:
Онда можда не би било лоше да се PlayStation, Xbox и Nintendo "Old Systems" подфоруму укину и пребаце све теме у Retro Gaming and Emulation.

Back
Top Bottom