Prešao da igram na Xboxu sinoć, kao ajde, ako sam igrao Far Cry 3 na Xbox 360 nakon što sam ga prešao na PC-u, ne može gore od toga da bude.
And... I'm having fun!
Igram kao Jacob i imam onaj cloak kao što rekoh pre toga, i gameplay je poprilično interesantan. Imao sam, evo sa ovih dva sata danas 4 ili 5x probleme sa AI-em, tj ne probleme, nego da ne reaguju ili su debili. Pričam o običnim kultistima, a što se tiče vampira, namirišu me bukvalno na 10-15m, možda i više i počnu da me traže.
Najbolja fora je što neki jači vampiri osete da sam tu, počnu da me prozivaju i onda ja nestanem, a čuje se animacija nestajanja, jeste tiho ali se čuje i čuo onda kaže jedna:
I can disappear too, you know? I nestala i prišla mi sa leđa

. A da ne pominjem to da nije znala gde sam, tj u kojoj sobi u kući nego me eto, namirisala. Moram da priznam da me je to stvarno oduševilo.
Inače, prešao sam malopre The House of Echoes, level koji je John sa DF-a opisivao kako je nemoguće preći u stealth immersive fazonu. Bukvalno me niko nije izvalio i nisam digao uzbunu, ušao na vrhu i šunjao se i očistio celu kuću i moram da priznam da je ta misija jedna od najboljih horror atmosfera što sam igrao. Možda rame uz rame sa onom iz Village-a u kući, zaboravio sam kako se zove. Samo su ovde zvukovi indenzivniji, klavir koji počne sam da svira i počne da udara note od jednom kada mu okreneš leđa, svetla koja trepere, kuća se malo trese, čuje se kliktanje vampira svuda oko tebe.
Fora je što, kada sam se privikao na mehaniku, skoro sve prelazim u stealth fazonu i može, ne vidim razloga da ne može da se pređe igra cela tako. Imaš Stake Gun koji ubija vampire iz dva hica praktično, imaš UV light koji ih zamrzne i onda ih raspršiš. Za sve to treba 2 sekunde, dovoljno da se ne alertuju ostali vampiri u tom objektu. Kada si napolju je druga priča, tada već drugi vampiri te imaju u vidokrugu i moraš više da pucaš, ali to nisu misije, to je traversal. U svakoj misiji možeš silent. Poslednjih pet sam prešao tako, bez ikakvog problema. Čak jednu Side misiju gde je cela kuća booby trapovana, deaktivirao sam samo par kako bih mogao da prođem da dođem do objektiva. Kada sam pokupio šta sam trebao, vampiri su rushovali kuću i svi pomrli od ostatka zamki koje sam ostavio iza sebe

.
Ti trenuci su pure Arkane momenti, od atmosfere to gameplaya i kada funkcionišu, funkcionišu odlično. Fully immersive. Na Xboxu nisam imao nikakvih nelogičnosti koje sam imao na PC-u. Texture streaming mi traje 2-3 sekunde, ne ko Johnu 20+, baš sam merio i u Cinematicima i u Gameplayu. Najduže što se loadovalo je onaj pešački prelaz čim izađeš iz Firehousea.
Na žalost, ne vidim kako bi moglo u coopu da se igra full stealth zbog tipova ostalih likova, jednostano neki prave previše buke, tako da za silent playthrough je potrebno da igraš sam, isto tako, ne znam da li je moguće da se igra full silent sa nekim drugim sem sa Jacobom. Cloak mnogo pomaže u svemu tome, baš mnogo.
Isto tako, ima debilnih trenutaka u traversalu kada hoćeš da dođeš negde a iz nekog razloga ne možeš da se popneš, svet je previše prazan, bukvalno imaš nekoliko mesta gde se pojavljuju neprijatelji. Pored toga, očekivao sam da možeš da uđeš u većinu kuća i drugih objekata, ali ne možeš, to me isto malo smara.