• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Quake serijal (1996-2005)

Definitivno igra mi mnogo bolje lezi danas jer kad se setim kao klinac, igrao sam vise kao random pucacinu, nisam ni skonto da su povezani nivoi i pogotovu ovaj kompas sto su ubacili u remaster mnogo pomaze jer stvarno u to vreme, "open world" fps treba kao klinac sa 13 godina da se setim da se vratim 2 loading ekrana unazad da ubacim neki kod da bi isao dalje.

Ustvari, Q2 je uradio 1997e ono sto je PREY sa svojim nivoima i povezivanjem i vracanjem nazad-napred u prosle nivoe.

Znaci to je samo demo, nije cela igra? :(

A sa ovim remasterom pored cele igre, dobijas i obe ekspanzije koje su dotad izasle plus skroz novu kampanju koju je NIghtDive napravio za remaster koja je duzha i bolja od originalnih. Suluda kolicina kontenta na jednom mestu. Da ne zaboravim i multiplayer sa svim mapama.

Jbt kakav remaster, ne znam da li je moglo bolje nešto.
NightDive uvek isporuci bas se vidi da ljudi vole svoj posao. Posle System Shock remake-a i ostalih remastera/enhanced editiona mislim da su ona jedina kompanija kojoj bi dao da radi full remake prvog Deus Ex-a.

zašto bi šetao u kvejku? :D
Dvojka je uvek bila sporija od keca, i kontrole na Switchu su jako twitchy. Na Decku je taman kada isključim autorun, i namapiram ga na na R4.

Na Switchu su u suštini analogne kontrole, čini mi se da hoda sporije kada je palica dopola povučena, ali je kriva jako osetljiva tako da je u praksi skoro uvek 100% speed. Barem je na joyconima tako, kontam da je na nečemu udobnijem verovatno mnogo bolje. No, nije smak sveta, da se navići. Al machine gun bez recoila je baš OP, šteta što ne može da se vrati staro ponašanje.

Double post. Ono što mi se jako sviđa su video opcije. Kao klinac igru sam prešao u software modu jer nisam bio te sreće da imam normalan 3D akcelerator (S3 Trio 3D je tuga a ne akcelerator). Iako sam droolovao na OpenGL renderer i igrao kod drugara kad god sam mogao, izgled software renderera mi je ostao podsvesno nabijen u mozak. A kao dete koje je odrastalo na PS1 grafici, chunky pikseli su nešto što budi u meni nostalgiju.

Elem, kada se ugase texture smoothing, a uključe square particles i monochrome lightmaps, igra izgleda vrlo nalik na software renderer. Ipak, da ne bi bio potpuni retro nerd ipak sam ugasio monochrome lightmaps, tako igra u mojim očima izgleda malo modernije, a i dalje je chunky. Novi modeli mi se jako sviđaju, dinamičke senke not so much. Anyway, jako sam srećan.

Jeste skontali da su mape proširene? Ima nekih novih prolaza i soba. Very nice.

Ja sam igrao Q2 na svom prvom PCu, bio je to Pentium 1 na 75mhz/16gb rama/integrisana aka nepostojeca graficka. Ja i burazer smo uspeli da predjemo celu igru tada u 320x240 rezoluciji i sub 30 fpsu. Cist trijumf volje!!

Elem kad sam dobio sledeci PC bio je to vec Celeron neki sa Voodoo 3 2000 grafickom, momenat kad sam upalio Q2 u glide renderu je za mene tada vanzemaljsko iskustvo xD

Dvojka je uvek bila sporija od keca, i kontrole na Switchu su jako twitchy. Na Decku je taman kada isključim autorun, i namapiram ga na na R4.

Na Switchu su u suštini analogne kontrole, čini mi se da hoda sporije kada je palica dopola povučena, ali je kriva jako osetljiva tako da je u praksi skoro uvek 100% speed. Barem je na joyconima tako, kontam da je na nečemu udobnijem verovatno mnogo bolje. No, nije smak sveta, da se navići. Al machine gun bez recoila je baš OP, šteta što ne može da se vrati staro ponašanje.
ok, jasno mi je zašto bi značilo na switchu, ali ne bih se složio da je dvojka sporija od keca :D

Back
Top Bottom