• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Juce mi MTS montirao optiku ali jos uvek ne dostize te brzine sto sam uzeo 600/600..radi na 566/470, kaze monter kao mozda ce ici sporije dok ne potvrde ugovor, sta god im to znacilo... Jel to neka praksa kod ovih ?

Ma jok, samo ti mažu oči. Pogledaj ugovor. Uvek je to maks brzina za koju će se truditi da ti obezbede. Ni ja nemam 400/200 koje bi trebao da imam većinu vremena kao i svi drugi. Ne znam da li iko kod nas nudi fiksne brzine. Na zapadu to košta nekoliko puta više od "up to" brzine.

Last edited:
Normalno je to, nikome ne ide na propisani max nego malko ispod.

Doduse, logicnije bi bilo da ti ide na nekih ~589/579 nego na ~566/470.
Bas te zakinuli za upload.

Kad sam uvodio optiku meni je monter odmah rekao da u praksi nema šanse da ostvarim brzinu sa papira osim ako ne živim u fazonu pored centrale.

Onda zovem ih da vidim ja to. Nije da je mala razlika. Najvise zbog uploada.. Ajde ovo iskreno ocekivao sam dl na nekih 580-585 max. Zakinut malo vise :)
Kod proslog provajdera sam imao 300/150 ugovorom i isao je 295/145 u praksi.
Ovo mi je odmah sumnjivo bilo jer i monter je video da je to sporije pa kao da me vrv skine sa dnevnog reda, pa kao povecace se to tebi kad ugovor se odradi.. XD
Prijavio sam problem pa ajd da vidim sta ce reci.

Last edited:
Zicno, mts Novi Sad u speedtestu...
Ugaseno sve ostalo, da nesto slucajno ne vuce
sad sam probao kod mene MTS NS isto je ko i MTS BG tako da nije do toga.nešto sa uploadom nije uredu sigurno a download ne može bolje jer sve zavisi koliko si udaljen od centrale itd npr ja imam 1000 net ali uvek mi je bilo 950 i kod svih koje znam uvek je bar 20 manje

sad sam probao kod mene MTS NS isto je ko i MTS BG tako da nije do toga.nešto sa uploadom nije uredu sigurno a download ne može bolje jer sve zavisi koliko si udaljen od centrale itd npr ja imam 1000 net ali uvek mi je bilo 950 i kod svih koje znam uvek je bar 20 manje

Pa da, razumeo bih da mi je upload 500mb ugovorom, pa da ide na ovih 470, ali 600mb a on ide na 470, to vec u startu znak da nesto nije dobro. Cekam njihov poziv.

I ja koristim mts-ov 600/600 net. @Snake1989 Koji ti je upload latency?

17821684988.png

zavisi dosta i od mrežne opreme koju koristiš, kablova, wifi signala...

neće bulja otpasti za tih 50-100 megabita svakako.

@TwiSteR 17821807153.webp
@Maxa ruter je Nokia G-2425G-B, taj valjda svima daju. Wifi signal mu je krs, u drugoj sobi non stop se gubi i vraca nazad.. gledam neki yt i malo malo mi iskoci ono tipa ponovo smo online

@Snake1989 Ranije su davali Huawei HG8245Q2 ONT, koji i imam. Za WiFi možeš da im tražiš WiFi extender (plaća se jednokratno 1 din.), pa sa njim možeš da rešiš problem slabijeg signala u nekim delovima kuće.

Ja sam imao velikih problema sa HG8245Q2 ONT sa prekidanjem bežicne veze a povremeno čak i žičane i nakon mnogo kukanja doneli mi HG8245W5-6T i sve je postalo mnogo stabilnije.

@TwiSteR View attachment 17931
@Maxa ruter je Nokia G-2425G-B, taj valjda svima daju. Wifi signal mu je krs, u drugoj sobi non stop se gubi i vraca nazad.. gledam neki yt i malo malo mi iskoci ono tipa ponovo smo online
opusti se, ovo ti je najbitnije
1749226188985.webp

bilo bi lepše da je i niži, ali ako si pre ovoga bio na bakru, ovo je ultra skok.

Back
Top Bottom