• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Problem sa Xbox gamepadom i Bluetooth

Nemoj da me razumes pogresno, nije mi cilj da se rugam ovim pitanjem, ali strasno me zanima kako si mislio da Bluetooth veza se ostvari bez antene? U pitanju je 2.4GHz radio veza, slicna kao ona za WiFi, kapiram da nisi to znao, ali kako si mislio da Bluetooth funkcionise?
pa kontao sam da ima antenu vetj na sebi, chim uspeva da se konektuje, dakle kao shto je onaj BT dongle sitan i neprimetan, kapirao sam da je i onaj integrisan isto tako mali.
kako je uspevalo da radi mesecima bez antene?

pa kontao sam da ima antenu vetj na sebi, chim uspeva da se konektuje, dakle kao shto je onaj BT dongle sitan i neprimetan, kapirao sam da je i onaj integrisan isto tako mali.

Radi ali je signal nestabilan, zbog toga ti se i diskonektovalo. Nekada smetnje nisu na nivou kao kada ti se diskonektuje, nekada konstantno nešto smeta pa ti se češće diskonektuje.

Bluetooth je baš hit and miss, pogotovo ako je ili integrisan, ili dongle a komp ti je ispod stola ili šta već

Pa tehnicki ti je "integrisana antena" onaj kratki "kabl" koji povezuje samu karticu sa portom na kucistu racunara u koji srafis eksternu antenu. Kad usrafis eksternu antenu, ti tehnicki "produzavas" ovu integrisanu antenu i time pojacavas signal koji moze da posalje odnosno primi. Isto tako da nisi usrafio antenu, opet bi mogao da se konektujes na npr hotspot od telefona ako bi stavio telefon pored kucista.

Back
Top Bottom