• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Problem sa Windows10 instalacijom - boot time je 40min!?

Probaj ovo ili istrazi drugi nacin da dobijes bilo logove sa timestampovima bilo realtime prikaz boot procesa.

Setio sam se jos jednu stvar, posto si rekao da se problem ispoljava i u svim safe mode boot-ovima, daleko je smanjena verovatnoca da je problem do graficke/drivera za grafiku.

To nije resenje uzroka problema, to je zaobilazenje problema u nadi da nece ponovo da se ispolji.

Ništa, treba ubaciti još 64GB ram-a, GPU drugog vendora, sve staviti u novu ploču sa drugim chipset-om, možda spontano nestane problem...

Probao ove dve opcije (ovo prvo OS boot information sam probao i ranije, ali registry ovaj entry nisam dodavao) i nažalost ništa pametno nisam saznao.
Prilikom restartovanja i podizanja sistema kada je plavi ekran, vidi se opisni debug tekst koji samo proleti mnogo brzo. Ali dok traje ovaj 40min boot, nema nikakvih novih informacija (ova slika ispod je sta gledam 40min):

View attachment 10967

btw, uzeo sam 32GB RAM ovih dana, treba mi zbog virtuelnih masina, pa eto zamenicu i stikove uskoro pa cemo da vidimo da nije slucajno do njih...
Reinstaliraj OS druze, skrati nam muke :D

Gdje je onaj kolega što uživa da rješava PC-jaške misterije i probleme?

Plavi ekran u 99% slucaja je do hardverskog problema... ovde kod tebe tipujem na Ram, ali da,kao sto ljudi kazu, reinstliraj pobogu sistem

Plavi ekran u 99% slucaja je do hardverskog problema... ovde kod tebe tipujem na Ram, ali da,kao sto ljudi kazu, reinstliraj pobogu sistem
nisam mislio BSOD, nego plavi ekran kada piše Windows is shutting down ili šta već... Ne znam ni ja što sam baš napisao "plavi ekran" a znao sam na šta će da asocira ljude.

Reinstaliraj OS druze, skrati nam muke :D
Mislim da još nismo dotle došli.

nisam mislio BSOD, nego plavi ekran kada piše Windows is shutting down ili šta već... Ne znam ni ja što sam baš napisao "plavi ekran" a znao sam na šta će da asocira ljude.

Mislim da još nismo dotle došli.
Poklonicu ti ja jedan SSD. Instaliraj OS na njega, u roku od 20 min ces znati da li je do sistema ili ne. Ne moras mi ni vracati disk, nek ide u dobar dom.

Last edited:
Poklonicu ti ja jedan SSD. Instaliraj OS na njega, u roku od 20 min ces znati da li je do sistema ili ne. Ne moras mi ni vracati disk, nek ide u dobar dom.
Hvala, ali uspeo sam da premestim neke fajlove i oslobodim SSD za instalaciju Windowsa. Ali hvala svakako (y)

Dakle, instalirao sam svežu instalaciju Windowsa na drugi SSD i komp se bootuje trenutno. Ako probam boot sa ove druge instalacije koja je pre zezala, kao što se i očekuje, ponovo traje 40min. Tako da je definitivno do OS-a.

Ovih dana probaću još neke stvari da probam da ga rešim, postalo je lično. 🫣

@Antique je dao predlog za process monitor tool, ali napravio sam logove i ništa pametno ne vidim. Neću da ih brišem pa ću ih analizirati ponovo ovih dana.

Ako nisi uspio da pročitaš poruku sa BSOD plavog ekrana...

Ne dešava mi se BSOD, loše sam napisao iznad.

Uzmi share-uj te logove meni(ako imaju timestampove) pa cu ja da pogledam. Trebalo bi da imam vremena ovih dana.

Na moju veliku žalost moram da kažem da sam reinstalirao Windows i da sada radi sve kako treba.
Kažem na veliku žalost zato što celog života sve probleme oko kompjutera sam uspešno otklanjao i nekako je bilo zabavno pronaći šta je pravi uzrok problema, naučiš nešto novo, plus znaš za u buduće kada nekom se dogodi nešto slično. I privatno i u poslu sam uvek voleo da rešavam probleme rešavanjem uzroka, a ne brute force-om ili nekim overkill rešenjima.
Nažalost, ovog puta nisam uspeo, iako sam uložio ko zna koliko vremena. Reinstalirao sam Win i nažalost sve je perfektno sada i radi nikad bolje.
Kako ću da se pogledam u ogledalo 😫

Može lock teme.

Last edited:
I ja imam problem sa win (nece update da mi prodje)svasta sam pokusavao jer isto kao @nelex volim da resim problem plus bas ne volim da reinstaliram win ali na kraju cu murati jer sve sto sam probao nije pomoglo

Na moju veliku žalost moram da kažem da sam reinstalirao Windows i da sada radi sve kako treba.
Kažem na veliku žalost zato što celog života sve probleme oko kompjutera sam uspešno otklanjao i nekako je bilo zabavno pronaći šta je pravi uzrok problema, naučiš nešto novo, plus znaš za u buduće kada nekom se dogodi nešto slično. I privatno i u poslu sam uvek voleo da rešavam probleme rešavanjem uzroka, a ne brute force-om ili nekim overkill rešenjima.
Nažalost, ovog puta nisam uspeo, iako sam uložio ko zna koliko vremena. Reinstalirao sam Win i nažalost sve je perfektno sada i radi nikad bolje.
Kako ću da se pogledam u ogledalo 😫

Može lock teme.
Nema potrebe da se zderes, takve stvari se nauce vremenom. Pametan tradeoff je majka uspjeha.

Back
Top Bottom