Antique
Well-known member
- Reaction score
- 502
Reinstaliraj OS druze, skrati nam mukeProbao ove dve opcije (ovo prvo OS boot information sam probao i ranije, ali registry ovaj entry nisam dodavao) i nažalost ništa pametno nisam saznao.
Prilikom restartovanja i podizanja sistema kada je plavi ekran, vidi se opisni debug tekst koji samo proleti mnogo brzo. Ali dok traje ovaj 40min boot, nema nikakvih novih informacija (ova slika ispod je sta gledam 40min):
View attachment 10967
btw, uzeo sam 32GB RAM ovih dana, treba mi zbog virtuelnih masina, pa eto zamenicu i stikove uskoro pa cemo da vidimo da nije slucajno do njih...
nisam mislio BSOD, nego plavi ekran kada piše Windows is shutting down ili šta već... Ne znam ni ja što sam baš napisao "plavi ekran" a znao sam na šta će da asocira ljude.Plavi ekran u 99% slucaja je do hardverskog problema... ovde kod tebe tipujem na Ram, ali da,kao sto ljudi kazu, reinstliraj pobogu sistem
Mislim da još nismo dotle došli.Reinstaliraj OS druze, skrati nam muke![]()
Poklonicu ti ja jedan SSD. Instaliraj OS na njega, u roku od 20 min ces znati da li je do sistema ili ne. Ne moras mi ni vracati disk, nek ide u dobar dom.nisam mislio BSOD, nego plavi ekran kada piše Windows is shutting down ili šta već... Ne znam ni ja što sam baš napisao "plavi ekran" a znao sam na šta će da asocira ljude.
Mislim da još nismo dotle došli.
Hvala, ali uspeo sam da premestim neke fajlove i oslobodim SSD za instalaciju Windowsa. Ali hvala svakakoPoklonicu ti ja jedan SSD. Instaliraj OS na njega, u roku od 20 min ces znati da li je do sistema ili ne. Ne moras mi ni vracati disk, nek ide u dobar dom.
Ako nisi uspio da pročitaš poruku sa BSOD plavog ekrana...
Ja bih rekao da je to odlican problem za imati.I ja imam problem sa win (nece update da mi prodje)svasta sam pokusavao jer isto kao @nelex volim da resim problem plus bas ne volim da reinstaliram win ali na kraju cu murati jer sve sto sam probao nije pomoglo
Nema potrebe da se zderes, takve stvari se nauce vremenom. Pametan tradeoff je majka uspjeha.Na moju veliku žalost moram da kažem da sam reinstalirao Windows i da sada radi sve kako treba.
Kažem na veliku žalost zato što celog života sve probleme oko kompjutera sam uspešno otklanjao i nekako je bilo zabavno pronaći šta je pravi uzrok problema, naučiš nešto novo, plus znaš za u buduće kada nekom se dogodi nešto slično. I privatno i u poslu sam uvek voleo da rešavam probleme rešavanjem uzroka, a ne brute force-om ili nekim overkill rešenjima.
Nažalost, ovog puta nisam uspeo, iako sam uložio ko zna koliko vremena. Reinstalirao sam Win i nažalost sve je perfektno sada i radi nikad bolje.
Kako ću da se pogledam u ogledalo
Može lock teme.