Koder
Well-known member
- Reaction score
- 164
Pravdanje samo ako ti stiže od pravnog lica, uplaćivanje ono IBAN SWIFT i te stvari, PayPal nikad ne traže poreklo novca i to. Mislim nisu do sada. Bio sam i ja na 99 tamo negde 2015 pa iz prve ruke.Izvestaje dostavljaju NBS zadnjih 10 godina kao sto teoreticar kaze. Ja sam jedno vreme radio freelance direktno za klijenta (a u isto vreme je zena radila 99designs) i jos tad 2013-2014 si morao u banci da popunis izjavu po kom osnovu imas priliv i to se slalo u NBS, keva mi je tad govorila da treba biti oprezan i da je bolje otvoriti pausal, jer imaju pravo da se vrate 5 godina u nazad i da ti gledaju prilive, sto su jelte na kraju i uradili. Za 100e se nece oni cimati, a i da se cimaju platices 40e drzavi i gotovo, neces ici u zatvor.

@Ragnaroz
Po ovom poslednjem zakonu možeš povlačiti "minimalac" od mislim 32,000 mesečno do 30.9.2021. To se neće oporezivati. Neki kažu da je i 56k okej zbog kao normiranih troškova 43% bla truć ali za 32k je zagarantovano da te niko neće cimati. Posle toga (datuma) ide novi zakon.