• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Prebacivanje novca sa Paypala i porez

Izvestaje dostavljaju NBS zadnjih 10 godina kao sto teoreticar kaze. Ja sam jedno vreme radio freelance direktno za klijenta (a u isto vreme je zena radila 99designs) i jos tad 2013-2014 si morao u banci da popunis izjavu po kom osnovu imas priliv i to se slalo u NBS, keva mi je tad govorila da treba biti oprezan i da je bolje otvoriti pausal, jer imaju pravo da se vrate 5 godina u nazad i da ti gledaju prilive, sto su jelte na kraju i uradili. Za 100e se nece oni cimati, a i da se cimaju platices 40e drzavi i gotovo, neces ici u zatvor.
Pravdanje samo ako ti stiže od pravnog lica, uplaćivanje ono IBAN SWIFT i te stvari, PayPal nikad ne traže poreklo novca i to. Mislim nisu do sada. Bio sam i ja na 99 tamo negde 2015 pa iz prve ruke. :D

@Ragnaroz
Po ovom poslednjem zakonu možeš povlačiti "minimalac" od mislim 32,000 mesečno do 30.9.2021. To se neće oporezivati. Neki kažu da je i 56k okej zbog kao normiranih troškova 43% bla truć ali za 32k je zagarantovano da te niko neće cimati. Posle toga (datuma) ide novi zakon.

Ако може мала помоћ. Жена с времена на време уради по неки фриленс послић за неку жену из Америке реда величине 100-200 долара. До скоро је имала Payoneer налог на који јој је ова уплаћивала новац, а она скидала на банкомату са том њиховом картицом. Међутим од недавно су нешто закомпликовали са регистрацијом, тј. почели да траже силне неке документе и доказе за потврду идентитета, буквално скенове рачуна за инфостан и томе слично ако сам добро схватио, и чак и кад је то послала нису хтели да јој верификују налог. Зато се пребацила на Paypal. Моје питање је како да најлакше и без већих губитака због конверзије валуте пребаци новац на свој банковни рачун, тј. како да га подигне? Има текући рачун у Комерцијалној банци. Читао сам мало које све варијанте постоје, али није ми баш најјасније да будем искрен, па бих више волео неко из прве руке да ми каже ко редовно ради те трансакције са Paypal-a, а верујем да вас овде има.

Ако може мала помоћ. Жена с времена на време уради по неки фриленс послић за неку жену из Америке реда величине 100-200 долара. До скоро је имала Payoneer налог на који јој је ова уплаћивала новац, а она скидала на банкомату са том њиховом картицом. Међутим од недавно су нешто закомпликовали са регистрацијом, тј. почели да траже силне неке документе и доказе за потврду идентитета, буквално скенове рачуна за инфостан и томе слично ако сам добро схватио, и чак и кад је то послала нису хтели да јој верификују налог. Зато се пребацила на Paypal. Моје питање је како да најлакше и без већих губитака због конверзије валуте пребаци новац на свој банковни рачун, тј. како да га подигне? Има текући рачун у Комерцијалној банци. Читао сам мало које све варијанте постоје, али није ми баш најјасније да будем искрен, па бих више волео неко из прве руке да ми каже ко редовно ради те трансакције са Paypal-a, а верујем да вас овде има.

Ako prima dolare, neka joj rachun bude devizni u dolarima. E sad, od proshle godine su neshto menjali. Novac prolazi kroz nekakve posrednichke banke, a oni te dolare pretvore u neshto, pa se to opet pretvori u dolare kad dodje u banku. Desilo mi se da izgubim i 10% zbog toga (pored paypal troshkova koji nisu mnogo problematichni). Ovo je u Intesa banci. Nisam koristio vishe od godinu dana pa ne znam kakva je sada situacija.

Ako prima dolare, neka joj rachun bude devizni u dolarima. E sad, od proshle godine su neshto menjali. Novac prolazi kroz nekakve posrednichke banke, a oni te dolare pretvore u neshto, pa se to opet pretvori u dolare kad dodje u banku. Desilo mi se da izgubim i 10% zbog toga (pored paypal troshkova koji nisu mnogo problematichni). Ovo je u Intesa banci. Nisam koristio vishe od godinu dana pa ne znam kakva je sada situacija.
То сам нешто и ја прочитао, да се наводно прво конвертује у евре, па опет у доларе, и онда кад то подигнеш у динарима, још и ту изгубиш. Зато ме интересује како што више минимизирати те губитке и најједноставније доћи до новца. Можда да оде у банку да се распита, ваљда они знају најбоље. Мада бих волео да чујем још мишљења и искуства од вас овде, више вама верујем него банкарским шалтерушама.

Prvi korak ka minimiziranju gubitka je da je rachun u valuti koju prima tj. shalje sebi sa PayPal. Ostalo bi najbolje bilo da se raspita u banci. Objasni shta zheli da radi i obavezno da pita za posrednichke banke.

Čuo sam da se kod nas sve prvo konvertuje u evro... Tako da ako prima dolare, išlo bi iz dolara u evre, pa iz evra u dinare.
Tako da je bolje imati evro račun, najbolje da proveriš na paypall srbija, fejsbuk grupi.
Ja sam na Payoneeru, pa nisam od velike pomoći.

Back
Top Bottom