• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Jeff Gerstman [ex GIantBomb] je u svom podcastu rekao da je Bluepoint trazio i dobio dozvolu za GoW MP igru pre velikog internog Live Service push-a u PlayStation-u.

A sada je Jason Schrier objavio koje projekte je tim trazio posle prestanka rada na toj GoW MP igri:
- Jos jedan Shadow of the Collosus remaster, ovaj put jos vise nextgen. Odbijeno od strane PlayStation-a.
- Ghost of Tsushima spinoff. Odbijeno od strane PlayStation-a.
- Bloodborne remaster. PlayStation odobrio, FROM Software odbio. 😬

Takodje Shrier javlja da su se drugi 1st party studiji zalili da nema dovoljno internih resurasa da se podrzi velik projekat Bluepoint-a.

Ne kapiram u cemu je razlika i originalni Dualsense je PC ready?
Jedino ako ce konacno raditi haptic i adaptive bez kabla...

Ma mislim da ce Sony i dalje izbacivati sve svoje najvece hitove na PC, samo sto ce verovatno to pomeriti da bude jos kasnije, kroz par godina... ono tipa izadje PS6, a onda puste PS5 igre na PC... ipak su to pohlepni japanci, nece propustiti priliku za dodatnu zaradu...

Ne kapiram u cemu je razlika i originalni Dualsense je PC ready?
Jedino ako ce konacno raditi haptic i adaptive bez kabla...

Ma mislim da ce Sony i dalje izbacivati sve svoje najvece hitove na PC, samo sto ce verovatno to pomeriti da bude jos kasnije, kroz par godina... ono tipa izadje PS6, a onda puste PS5 igre na PC... ipak su to pohlepni japanci, nece propustiti priliku za dodatnu zaradu...

PC ready Dual Sense dolazi sa usb c kabelom...i thats it hahaha

Samo USB kabel je tu dodat izgleda.
Prvo, glasine kako vise nece biti single player PC portova, pa onda "kupite PC ready PS5 kontroler". 👀
Pa ne kontrolisu oni glasine, a izbacivace i dalje MP igre na PC-u. Evo danas krenuo Marathon.

Jel neko probao PS Plus Premium, streaming na PC, kako radi u Srbiji, u 4K rezoluciji... koliki je lag i dal 4K izgleda ko 4K ili izgleda ko 720p?
Razmisljam da uplatim na mesec dana, trebalo bi da je oko 14e ako me AI ne laze, i da odigram Uncharted 2 i 3, i mozda Demon’s Soul...

Last edited:
Radi i izgleda dobro, bio mi je istekao PS+ nedavno a Extra i Premium su bili na jakim popustima pa sam uzeo Premium. Bas sam upalio bio Demons Souls stream na brzaka i nisam imao zamerke, brzo je startovao i automatski ucitao moj save.

Dodali su dosta novih lokacija za cloud servere, prvi put kada sam isprobao pre deceniju najblizi je bio u engleskoj. Sada ih ima u madjarskoj, hrvaskoj i rumuniji.

Instaliran Linux sa Steam klijentom na PS5. Cak su i igrali PC GTA 5 i druge igre na njemu. Doduse trwba ti PS5 koji nije video internet u zadnjih 5 godina ali odnegde mora da se krene.

Last edited:
/crossposting

DF je isprobao 4 igre u kojima je developer sam dodao novi PSSR2 na PS5 Pro konzoli, rezultati su dobri!

Silent Hill f [kojeg su od starta kritikovali zbog contantnog pusirajuceg noise-a oko vegetacije] je sada totalno fixed! Ima napretka i u drugim igrama, cak i u naslovima koje su ranije opisivali da imaju dobru PSSR1 implementaciju.

PSBlog takodje spominje da ce do kraja meseca izaci jos igara sa integrisanim PSSR2 [AC Shadows, C2077, NiOh3, Remedy igre, Hellblade II, Sillen Hill 2], a danasnji firmware update za PS5 Pro ce omoguciti igracima da sami isprobaju automatski upscaler switch za PSSR1 igre.

https://blog.playstation.com/2026/0...-fantasy-vii-rebirth-crimson-desert-and-more/
3345b3ae0b1ca23290ec9cb7e11b9e76dd93a251.jpg

DF Oliver i DF Alex su veoma zadovoljni sa ovim novim PISSER upscalerom, i da je sa njim najzad ispunjeno obecanje PS5 Pro-a. Sad se nadaju da ce Amethyst inicijativa poraditi i na ray regeneration integraciji za playstation konzole [verovatno tek za PS6].

Danasnji update stize u talasima, meni jos nije stigao.

Nove zvanične PS cene koje kreću od 02.aprila

RegionModelLaunch PriceNew PriceChange% Increase
U.S.PS5$499.99$649.99+$150+30.0%
U.S.Digital$399.99$599.99+$200+50.0%
U.K.PS5£449.99£569.99+£120+26.7%
U.K.Digital£359.99£519.99+£160+44.4%
EuropePS5€499.99€649.99+€150+30.0%
EuropeDigital€399.99€599.99+€200+50.0%
JapanPS5¥49,980¥97,980+¥48,000+96.0%
JapanDigital¥39,980¥89,980+¥50,000+125.1%

• PS5 – €649.99
  • PS5 Digital Edition – €599.99
  • PS5 Pro – €899.99

Ne smem ni da zamislim cene naredne generacije..

Back
Top Bottom